1.6.2016

Kesä...kesäkuu
Kesä!
Aurinkoa ja hellettä riittää...
Me asutaan ihan rannan vieressä, mistä meidät löytää päivittäin. 
Rantailu on onneksi ilmaista puuhaa. 
Näin eronneena voin kertoa, että talous voi olla aika tiukilla, niin kesätouhuja pitää hiukan miettiä. 

Monille kesäloma voi oikeasti tuottaa stressiä.
Mitä tehdä kun lapset ovat kotona, eikä rahaa kaikkeen kivaan olekaan kuin muilla...

Rantailu, iltapicnic laiturilla, jätskitötteröt kotoa ja puistoon kävelylle, pyöräretki lähimaastoon, sorsien syöttäminen, rannalle ulkopelejä pelaamaan, lettukestit...

Mitä kivoja ilmaisia ideoita sinulla on kesälomaksi?


9 kommenttia:

 1. Kesällä on paljon paikallisia ilmaistapahtumia. Joskus voi päästä museoon ilmaiseksi jne. Kannattaa seurata paikallislehtiä. Jos lasten mielipidettä kysyy, niin rannalla vietetty kesä ei varmasti ole paha juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranta on kesällä parasta viihdettä ja siellä me ollaan koko kesä jos ilmat vaan sallii.

   Poista
 2. Teillä on onni asua oikeassa kesäkaupungissa. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kuin olis lomalla joka päivä. Rakastan tunnelmaa täällä!!!
   Ihanat ilmatkin nyt.

   Poista
 3. Sama juttu täällä. Tuli mieleen kiinnostaisko sua "kodinvaihto"? Me haluattais ainne suuntaan ja te voisitte tulla lomalle Helsinkiin. Eikä maksa mitään😊 Norja vuosina vuokrattiin meidän taloa ku oltiin Suomessa lomalla ja kaikki meni hyvin😊

  VastaaPoista
 4. Geokätköily on aika edullinen harrastus(, kunnes siitä tulee pakkomielle). Monella museolla ja vastaavalla saattaa olla ilmaisen sisäänpääsyn päiviä, joten niitä kannattaa kärkkyä. Tuetut lomat on yksi edullinen vaihtoehto. Niihin saattaa vähävaraiset saada omavastuulle toimeentulotukeakin, jos hyvin sattuu.

  Lapset on onneksi aika ihania ja vähään tyytyväisiä. On usein meidän aikuisten päässä se ajatus, että lapsi jää paitsi siitä ja tästä, kun ei ole rahaa. Yhteinen aika on tärkeämpää kuin huvitukset, lopulta.

  Itsellä tänä kesänä suurin ongelma juuri tuo yhteisen ajan puute: mulla on 5 pv lomaa, miehellä sentään kaksi viikkoa. Eipä sitä rahaakaan viljalti ole, mutta lomattomuus syö vielä enemmän. Täytyy yrittää käyttää illat ja viikonloput tehokkaasti.

  VastaaPoista
 5. Meillä mennään rannan lisäksi retkelle leikkipuistoon, niitä on täällä useita. Ollaan käyty ihmettelemässä heppoja hevostallin nurkilla. Ollaan laitettu kylpyamme pihalle (kun en jaksanut puhaltaa ja täyttää uima-allasta) kaikenlaiset vesileikit on aina pop. Ollaan käyty vain kävelemässä kaupungilla, uusia katuja ja puistoja ja haettu jostain lähikaupasta jäätelöt (samalta se maistuu kuin kiskalta, mutta on paljon halvempaa). Hypätty ratikkaan ja ajettu muutama pysäkin väli ja ihmetelty mitä sieltä löytyi. On laitettu viltti nurmikolle ja luettu kirjoja pihalla. Nostin duplo laatikon grillikatokseen, kummasti taas duplot kiinnosti ekaluokkalaistakin. Ollaan käyty mustikassa. Linnanmäellä on pienten lasten laitteet ilmaisia! Kirjastot. Tai sitten tekee jotain erilailla kuin yleensä, tekee hidasta ruokaa tai leipoo jotain mihin ei arkena aika riitä. Suomenlinna tai Seurasaari ja eväät mukaan. Ylipäätään eväät on melko tärkeä asia, niillä saa pienemmästäkin retkestä suuren :D Ollaan käyty myös fiskarssissa, mutta sinne menee bensaa jo niin paljon, ettei retki ihan ilmainen ole... Pienellä rahalla pääsee sitten jo museoihin, minä investoin museokorttiin, museoita koko vuodeksi, moneen lapset pääsee ilmaiseksi tai halvalla.
  Ehkä nää oli ideoita pienemmille lapsille, ja väärään kaupunkiin... mutta luovuutta sitä tarvii, että kesäretket saa tehtyä... ja omalle päällekin tekee tosi hyvää päästä jonnekin kotipihaa kauemmas.

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.