4.11.2015

Rakkaus eron jälkeen?

Moni miettii eron jälkeen, että milloin on "sopivaa" alkaa tapailla uusia.
Entä milloin seurustella?
Milloin lapset voivat tavata tämän henkilön?
Miten läheiset suhtautuu?

Kun oikeasti pitää miettiä MITÄ SINÄ HALUAT JA TUNNET?
Muiden mielipiteillä ei ole tässä kohtaa mitään merkitystä.
Ei ole olemassa mitään protokollaa siihen missä vaiheessa voi treffailla saati sitten seurustella.

Minäkin sain hassuja ohjeita sen jälkeen kun kerroin että eroamme.
Yksi neuvoi että 2-3vuotta eron virallistamisen jälkeen on sopivaa aloittaa uusi vakavampi suhde.
Kolme vuotta!!!!???

Miten kukaan voi tietää milloin pari on päättänyt erota.
Miten kauan eroa on käsitelty sydämessä yksin, saati sitten kaksin seinien sisällä.
Mistä alkaen se "odotusaika" sitten pitäisi laskea?
Ei mistään jos minulta kysytään.

Yksi tarvitsee  toista ihmistä fyysisesti toinen henkisesti ja yksi molempien vuoksi.
Kun taas joku haluaa olla yksin pitkän aikaa.
Kaikki vaihtoehdot ovat oikeita, kun tekee niin mikä itsestä sydämessä tuntuu hyvälle.

Meni oma aikansa, että ymmärsin miten olin vuosia jo ollut onneton.
Miten me molemmat olimme.
Se päivä kun tajusin, että olen onnellinen erosta oli vapauttava.
Kun ymmärsin, miten hyvä asia se oli meille molemmille ja että jatkoimme elämää ystävinä.
Edessä oli treffailun aloittaminen 16 vuoden jälkeen.
Voit arvata miten hoomoilasena olin sen asian äärellä alkuun...

Minä aloin treffailemaan viime keväänä.
Nettitreffailusta voisi kirjoittaa oikeasti ihan kirjankin, miten hullua ja myös hauskaa se on.
Kaikkea sinne mahtuu.
Monet naurut olen saanut viestejä lukiessani. 

Itse en koskaan antanut treffikumppanien tavata lapsiani. 
Halusin, että suhteessa on jotain vakavampaa, ennenkuin lapset tulevat osaksi sitä. 
Se oli minun valintani ja koin sen oikeaksi meille.

Treffailua kesti oman aikansa.
Tuona aikana opin paljon itsestäni naisena. Kuka olen nyt ja mitä haluan. 
Enhän minä ollut ikinä aikuisena edes käynyt treffeillä!
Oli avartavaa tavata uusia ihmisiä. 
Ei treffailu ole pelottavaa kun siihen suhtautuu rennosti ilman suurempia odotuksia.

TO BE CONTINUED

17 kommenttia:

 1. Poistin ekan kommenttini, liikaa kirjoitushäröjä. :)

  Samoja ajatuksia olen niin monesti mielessäni pyöritellyt. Itselle ero tuli niin puskista ettei ole tottakaan, ja meidän ero oli minulle todella vaikea paikka. Näin jälkikäteen (erosta on nyt n. 1,5v) näen jo monen monta asiaa eri lailla, ymmärrän ja tunnustan etten ollut minäkään onnellinen siinä liitossa, olimme puolisoni kanssa aivan liian erilaiset. Silloin en vain uskaltanut lopullisesti lähteä, vaikka välillä yritinkin siipiäni toisaalla kokeilla.


  Ja sitten tähän deitti-asiaan.... kukaan ei voi olla niin viisas, että voisi sanoa kenellekkään milloin on sopiva aika alkaa treffailla. Niin monen monta neuvoa ja neuvojaa kohtasin minäkin tässä matkani varrella, toiset neuvoivat hyvää hyvyyttään, toiset varmaan silkkaa ilkeyttään. Mutta, pitää tehdä vain ja ainoastaan niin kuten itsestä tuntuu. Minäkin luulin etten varmaan ikinä enää moiseen uskaltaudu, kuinkas sitten kävikään.... Heh! Vannomatta paras! Tapasin niin yllättäen (ja monen mielestä varmaan aivan liian aikaisin) ihmisen jonka kanssa koimme niin voimakasta kemiaa, huumorintajukin on meillä aivan yhtä "hullu" Ja tässä sitä nyt taas ollaan, katsotaan kuinka käy. Vaan elämä pitää elää, siitä pitää nauttia, koskaanhan me emme tiedä mitä tuleman pitää. Eikä mitään saa jos ei uskalla yrittää, mutta en minä ainakaan halua elää loppuelämääni yksin, ja jos ei tämä jostakin syystä onnistu, sitten ei vaan onnistu. Ainakin haluan elää ja nauttia elämästä tässä ja nyt. Tsemppiä sinne, elämä kantaa ja tuo mukanaan vielä monia mukavia ja ihaniakin asioita. ♥ Tiina

  VastaaPoista
 2. Minä aloitin uuden suhteen puoli vuotta eron jälkeen, ja se edellinen oli vakava suhde, avoliitto. Nykyisen kanssa menin naimisiin. En sano että kaikki asiat olisi käsitelty ennen uutta suhdetta, mutta nykyisessä on ihanan avoimesti puitu myös aikaisempia suhteita ja ollaan onnellisia. Kaikki hyvin siis.

  VastaaPoista
 3. Itselläni ei ole kokemuksia erosta, mutta voisin kuvitella, että kun ihminen on jo varhaiskeski-iän kynnyksellä (kääk!:), on hänelle jo paljon selvempää, kuin parikymppiselle, mitä uudelta suhteelta hakee, joten asiat voivat edetä huomattavasti nopeammin, kuin joskus alle kolmikymppisenä. Kukaan ulkopuolinen ei voi mielestäni määrittää, milloin on sopiva aika uudelle rakkaudelle. Kaikkea hyvää uudelle alulle:) Ja oli muuten jäänyt tuo laihtumispostaus multa huomaamatta! Aivan uskomattoman suuri muutos!!!

  VastaaPoista
 4. Onnea uudelle alulle ja paljon rakkautta tulevaan <3

  VastaaPoista
 5. Siis hetkonen, eikös me eletä 2010-luvulla...vai?? Ja jotkut miettii milloin eron jälkeen on sopiva aika tapailla uusia ihmisiä? Onpas meitä taas moneen junaan...

  Mun nähdäkseni sopiva aika on silloin, kun ihmisestä itsestään siltä tuntuu, mutta ei niitä poika/tyttöystäväkandidaatteja pidä lapsille esitellä ennen kuin on IHAN VARMA, että tää ois nyt (kenties) se oikea, jonka kanssa voisi syntyä pysyvämpikin suhde. Näköjään olet samaa mieltä :-) Itse tapailin nykyistä miestäni puoli vuotta ennen kuin esittelin hänet lapselleni.

  Ilmeisesti nykyään nettideittipalveluista löytyy täysjärkisiä miehiäkin...mulla ei 15 vuoden takaa ole juuri mitään hyvää sanottavaa niistä muutamasta hepusta, jotka treffasin nettideittisysteemin kautta.

  Kaikkea hyvää sulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nettitreffailu oli hauskaa ja opettavaista. L ei löytynyt elämääni sieltä vaan ihan muualta.

   Poista
 6. Ihana kirjoitus :) Ei sellaista "oikeaa aikaa" ole minunkaan mielestä, se riippuu niin paljon yksilöistä ja suhteista! Mahtavaa kuulla, että nyt menee noin hyvin kaikki - nauti onnestasi!

  VastaaPoista
 7. OHO! Olen seurannut Bloglovinin kautta blogiasi jo vuosia, mutta en tiennyt, että olette eronneet. Tiesin muutosta, vointisi kohenemisesta jne, mutta miten tällainen asia on voinut mennä minulta ohi?! Iso asia. Toivotan kaikkea hyvää uuden rakkauden ja lasten kanssa!

  VastaaPoista
 8. Voi, miten kiva kirjoitus! <3 Ansaitset kaiken.

  VastaaPoista
 9. Hieno teksti ja ihana asia! Onnea ja rakkautta ei ole maailmassa koskaan liikaa;)♡

  VastaaPoista
 10. Kuullostipa tutulta postauksesi ❤️ Minäkin aikoinani sain kuulla erinäisiä kommentteja koska saan alkaa tapailemaan uudestaan miehiä, mutta nykyinen mieheni tulikin nopeasti ja myös aivan yllättäen elämääni ja olen onnellinen että olen löytänyt onnen elämään ❤️ Ihanaa joulun odotusta ❤️

  VastaaPoista
 11. Onnea:) Elät varmasti ihanaa aikaa. Tsemppiä siihen.
  Ei kai sitä tosiaan voi noin miettiä, että mikä on oikein. Eihän se niin helppoakaan välttämättä ole. Joku ei löydä sitä oikeaa millään. Saatikka tän ikäisenä kun "kaikki" hyvät on varattuja / jotenkin vinksallaan. Sulla on käynyt hyvä tuuri. Nauti siitä. Ja hyvä jos asia on myös lapsillesi ok.

  VastaaPoista
 12. Onnea! Kyllä jokainen tietää omassa sydämessään miten tavata ja treffailla ja edetä. Mitä parhainta kaikkea elämää Uudelle Vuodelle 2016! :)

  VastaaPoista
 13. Harmi kun bloggaat nykyisin niin harvoin, olen vuosia seurannut matkaasi blogin kautta :) Rehellistä tekstiä ja kauniita kuvia <3

  VastaaPoista
 14. Niin hyvin kirjoitettu. Toivottavasti kaikki menee hyvin tästä eteenpäin. Olen muuten eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos kävisit kylässä Aurinkokujallakin.

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.