10.12.2014

10. Kuuluuko kärpässieni jouluun?


Minä löysin kärpässienet sisustuselementteinä Tanskasta jo vuosia sitten. Jossakin vaiheessa virkkailin pikkuruisia kärpässieniä ja vähän myöhemmin isompiakin kärpässieniä. Niistä sai nimensä myös oma puotini Kärpässienikauppa.


Vuosien saatossa olen kuullut monia ihmettelyjä, kuuluuko kärpässieni jouluun.


Kärpässieniä on näkynyt erilaisissa jouluasetelmissa jo vuosikymmeniä sitten. Netistä lueskelin, että kärpässienten on katsottu tuovan hyvää onnea ja näin ne ovat päätyneet myöskin joulua koristamaan.


Eikös se ole kauniin värin lisäksi ihan riittävä peruste, että kärpässieni kelpaa joulukoristeeksi?


Ihanaa joulun odotusta toivottelee

Kärpässienikaupan Nonna10 kommenttia:

 1. ei ole kuulunut, oli kiva lukea onnentuojasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun kotiini on kuulunut jo monen vuoden ajan. Hämmästyin itse miten PALJON kärpässieniä onkaan ollut joulukorteissa jo yli vuosisadan ajan. Se oli kyllä yllätys minulle kun etsin noita vanhoja kortteja.

   Poista
 2. Kyllä, muistan että lapsena meillä oli ainakin kärpässieni kynttilöitä ja jotakin muutakin, jota en nyt saa mieleen. Kauniitahan ne ovat ja oikein joulusia punaisine lakkeineen. Muistan nähneeni joskus jouluisia kukka-asetelmia, joissa kukan juurella on ollut pieniä kärpässeniä. Ihania aiheeseen liittyviä joulukorteja olet löytänyt. Täytyykin ottaa oman perheen jouluperinteisiin jotain kärpässieni juttuja :)
  Kiitos ihanasta blogista, jota olen ihan äskettäin ruvennut seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä laitan aina pieniä kärpässieni joulukukka-asetelmiin. Ne on minusta niin ihania!
   Kiva kuulla, että olet viihtynyt blogini parissa. =)

   Poista
 3. Kärpässienikaupan Nonnan kautta kärpässienet löytyivät minunkin jouluuni. Olin nähnyt aikaisemmin Köpiksessä, mutta ekat kärpässienet meille ilmestyivät ihka "oikeina" Nonnan kautta. :)

  VastaaPoista
 4. Kuuluu:) Olen niitä Nonnalta tilannut jo pari kolme vuotta sitten ja juuri törmäsin niihin kun adventtikynttilöitä vintiltä kaivoin. Pitääkin hakea ne alas :)

  VastaaPoista
 5. Mietin tätä kärpässieni juttua yksi päivä, kun suunnittelin joulukuusenkoristeita. Muistin, että meillä on lasisia kärpässieniä kuuseen. Ne ovat söpöjä, kuului ne jouluun tai ei :)

  VastaaPoista
 6. Täällä Saksassa kärpässienet kuuluvat uuteen vuoteen. Uutena vuotena toivotetaan onnea ja onnea tuottavia hahmoja/esineitä ovat ainakin neliapilat, hevosenkengät, nokikolarit, possut ja kärpässienet. Kun suomeksi sanotaan onnenpekka, saksaksi se on onnensieni (Glückspilz). :)

  VastaaPoista
 7. Aika hassua, nyt kun aloin miettimään niin olen itsekin nähnyt kärpäsieniä joulukuvissa, mutta en ole koskaan tullut sitä ajatelleeksi sen kummemmin. Nyt kyllä tuntuu hieman hassulta, kun asiaa oikein alkoi pohtimaan.. :)

  VastaaPoista
 8. Kiva tieto tuo Saksan uudenvuodenkärpässieni! Uutta minulle, vaikka jonkin verran Saksassa olenkin oleillut.

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.