10.8.2013

Ihana gluteeniton täytekakku



Tämä oli todella hyvää.
Kaikille maistui.
Ei ollut erityisen makeaa vaan juuri sopivaa, kesäistä herkkua.
Aina välillä pitää herkutella, mutta senkin voi tehdä keholleen sopivalla tavalla.

3 kananmunaa
2,5dl raakaruokosokeria
1tl psylliumia
1dl kuumaa vettä
1dl riisijauhoa
1dl gluteenitonta jauhoa
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää psyllium samalla sekoittaen. Kaada "naruna" keitetty vesi samalla sekoittaen. Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää ne varovasti vaahtoon.
Vuoraa n. 24cm kakkuvuoka esim leivinpaperilla, tai voitele ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita. (Että saat kakun hyvin irti.)
Paista 200c alaosassa n. 40min.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen kumoamista.
Leikkaa kakku levyiksi. Itse leikkasin vain keskeltä kahtia. Kostuta haluamalla nesteellä.Minä käytin luomu mustikkamehua.
Täytä mieleisellä tavalla. Minä laitoin mansikkasosetta ja kermavaahtoa väliin. Päälle kermavaahtoa, paljon mustikoita, mansikoita ja muutama suklaakiehkura.
Vinkkinä että kerman sekaan on ihana sekoittaa rahkaa ja luomu steviaa makeutuksena. On minusta parempaa ja tietty proteiinipitoisempaa kuin vain pelkkä kerma. Lapset meillä inhoaa rahkaa...

Alkuperäinen ohje on kirjasta "Leivo gluteenitonta" mitä sovelsin itse hiukan.


5 kommenttia:

  1. Hei, voisitko laittaa reseptin? :) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh, tarkoitus oli, mutta olinkin Fiskarissa koko päivän.
      Laitan sen teille kun vieraat lähtee. =)

      Poista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.