24.7.2013

Millä rahalla?Jäin pohtimaan erästä palstan keskustelua.
Luin sitä hymy huulilla...
Miksi ihmisen valinnat ja teot kyseenalaistetaan ja ruoditaan ns. selän takana?
Miksi ei kehdata kysyä suoraan jos jokin vaivaa?
Suomi ei ole Neuvostoliitto, tai toivon ainakin ettei ole.
Tuntuu vain tuon aikainen kyttäyskulttuuri vain lisääntyvän Suomessa nuorien ihmisten keskuudessa.
Se on valitettavaa.
Minä en saisi matkustaa, tai minun ei pitäisi pystyä siihen, ei terveyden tai talouden puolesta.
Tai näin ajatellaan.
Mutta minä pystyn, onneksi!
Jokainen tekee omia valintoja, käyttää rahaa niin kuin parhaaksi näkee.
On ihmisiä jotka ottavat jopa eri asioita varten lainaa.
Se on jokaisen oma asia miten talouttansa hoitaa.

Miksi matkustan, kun kerta olen sairas? 
Miksi en! Matkustaminen antaa muuta ajateltavaa ja se vähentää stressiä. Se tuo iloa elämään ja avartaa maailmaa. Ihan samalla lailla kuin tuhannet ja tuhannet suomalaiset matkustavat lomillaan.
Miksi sairaat eivät saisi?
Jos sairas matkustaa, on se heti huonoa sairauden hoitoa, kun käyttää rahaa elämän iloihin, eikä vain ja ainoastaan sairauteensa.

Kyllä minua pelotti todella paljon lähteä viimeksi matkaan. Miten pärjään ja voin ja ylipäätään jaksan?
Minä meinasin jänistää matkasta pelon vuoksi, mutta onneksi perhe, ystävät ja lääkäri kehoittivat menemään. Lopulta matka teki hyvää ja pystyin nukkumaan yöni ensimmäisen kerran putkeen vuosiin.
Jokainen tarvitsee lomaa!

Tässä kohtaa moni ystäväni sanoisi, että älä edes vastaa tai kirjoita, mutta minä kirjoitan.

Lääkärini toivoi viime talvena, että olisin lähtenyt lomalle lämpimään vähintään viikoksi.
Tulehdukset olivat pahana, keho aivan loppu.
En minä päässyt lähtemään, mutta hän sanoi että kirjoittaisi reseptin sitä varten jos siitä olisi jotain hyötyä.
Reseptillä ei taida päästä koneeseen...(Lääkärini oli vitsikäs.)
Lähdin lomalle kesällä vuosien säästämisen jälkeen.
Pääsen lähtemään matkalle uudestaan nyt syksyllä.
Kiitos rakkaan ystäväni joka haluaa lennättää minut luokseen katsomaan uutta taloaan ja haluaa antaa pojalleni ikimuistoiset 9-vuotis synttärit.
Meillä on elämässä erilaisia ihmisiä, erilaisia tilanteita ja mahdollisuuksia, jokaisella on omansa, oma elämänsä.

Paljonko itse käytät kuussa tai vuodessa rahaa alkoholiin, tupakkaan, kahviloihin tai ulkona syömiseen?
Entä toisen auton pitämiseen, valmisruokiin, lehtitilauksiin...listaa voisi jatkaa.
Miten älytöntä sitä olisi edes jatkaa.
Me jokainen käytämme joka päivä rahaa miten haluamme, mihin haluamme.
Se ei ole sinulta pois.
Miksi toisten rahan käyttö vaivaa niin usein suomalaisia?
Siitä puhutaan ja kuiskitaan, ihmetellään.
MILLÄ RAHALLA?
Olen sen kuullut joka paikassa eri yhteyksissä eri ihmisten keskusteluissa.
Minua koko kysymys puistattaa.
Se ei kuulu kenellekään.
Piste.

Nautitaan elämästä sellaisena kuin se meille eteen tulee iloineen ja suruineen!

26 kommenttia:

 1. Olet siis saanut kurjaa palautetta?
  Osa ihmisistä aina kyräilee ja ihmettelee asioita,
  jotka eivät heille kuulu.
  Voi kunpa meille kaikille olisi riittävästi vaan omissa asioissamme.
  Tunnut rohkealta ja avoimelta. Jatka niin, vaikka takkiin tulisikin.
  Terveyttä toivon myös...
  ja nappaan särkylääkkeen päästäkseni hieman liikkeelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on kummallinen kyräyskulttuuri. Ihmisten ahdistus omaa elämää kohtaan purkautuu aina kyräilynä. Kun voisi sen energian käyttää oman elämänsä parantamiseen.
   Olen blogissani ottanut avoimen linjan ja jatkan sitä.
   Lääkkeet on hyvä asia! Kun jotain pitää tehdä, niiden avulla voi kipua työntää pois, kunhan muistaa taas levätä tarpeeksi. =)

   Poista
 2. Aamen!
  Se on kyllä kumma jos jollain ylipäänsä menee kivasti, niin aletaa heti kaivelemaan ja muistelemaan ettei näin kyllä voi tai ainakaan pitäisi olla. Aina löytyy jotain sanottavaa, kritisoitavaa ja paheksuttavaa. Ikäänkuin toisen onni olisi muilta pois. Huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Kivasti ja kivasti. Jokaisen elämässä on jotain hyvin ja jotain huonosti. Jos olisi kaikki aina vain huonosti olisi vaikea jaksaa elää. Pitää nauttia niistä hyvistä asioista sillä ne antaa voimaa sitten niihin vähemmän kivoihin asioihin.

   Poista
 3. Kateus tekee ihmiset ilkeiksi. Kyllä mäkin haluaisin reissuun ties ja mihin, vähän kateellinen olen minäkin sun reissuista. Niin huonosti ei sentään mene, että tarttis lähteä ruotimaan toisten elämää av:lle tai muillekaan palstoille, vaan voin kertoa sen täällä ihan suoraan. Ehkä minunkin kohdalla ne vuodet vielä koittaa, kun pääsen reissaamaan :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se varmaan on. Älä ole kateellinen. On monta asiaa mun elämässä mitä taas et itsellesi haluaisi. Minulla vain on elämässä ihania ihmisiä jotka mahdollistaa tiettyjä asioita.
   Kyllä sä joku kerta pääset matkustamaan, ihan varmasti!

   Poista
 4. Niissä määrin liityn ystäviisi, että kannattaa jättää omaan arvoonsa nämä retostelut :) Sinä tiedät itse totuuden, ja oma totuus on usein hitusen oikeampi kuin muiden totuus näissä asioissa. Ihmiset tuntuvat saavan enempi voimaa "alistamalla ja kyräilemällä" muita kuin keskittymällä positiivisuuteen. Lisäksi jos sama aika käytettäisi oman elämänsä parantemiseen, voisi varmaankin huomata sen, ettei ole edes syytä kyräillä muille ;) Mutta meitä on moneen junaaan vai miten se meni! Hauskaa ja ihanaa tulevaa reissua teille, tekee varmasti hyvää, köyhänä taikka rikkaana :D

  VastaaPoista
 5. Hyvä ja asiallienn kirjoitus :) Ihmiset osaa olla kateellisia ja pahansuopia, eteenkin täällä netissä!! Siitä saa varmasti osansa jokainen julkinen bloggaaja, niin harmillista kuin se onkin. Mut mä ainaki oon onnellinen sun puolesta, että oot päässyt ja pääset matkustelemaan terveydentilastasi huolimatta!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä nyt vaan yleensäkin kirjoitan asioista mistä vaietaan. Ei ehkä pitäisi mutta sellainen nyt vaan olen. =)

   On absurdia ajatella, että jos on sairas, ei petipotilaana sairaalassa, vaan sairas muuten, ei olisi voimia matkustaa tai tehdä mitään kivaa. Kyllä ihmisellä elämässä pitää olla muutakin kuin esim. se sairaus. Mulla moni asia on auki, tutkitaan, juoksen lääkäreissä tutkimuksissa, kokeillaan lääkkeitä ruokavaliota, erilaista jumppaa ja taas katsotaan veriarvoja ja täytän papereita Kelaan, lääkäreille tutkijoille. PUUH! Siitä on PAKKO päästä välillä EROON niin pitkälle kuin vaan pääsee! Ja tuon päälle on poikien jutut, paperit, Kela, terapiat ja terapautit, kuntoutukset ym...ja pitäisi itsekin hakeutua kuntoutukseen ym. Kotona tuo kaikki pyörii mielessä + sata muuta asiaa.
   Eli minä matkustan aina kun kynnelle kykenen!

   Poista
 6. Hittolainen,mikä ihmisiä vaivaa?? Mulle ei oo koskaan tullut moisia mieleenkään.Sapettaa...ÄLÄ SIE PIITTAA,ETKÄ OO TILIVELVOLLINEN KELLEKKÄÄN.Pah,voisinpa hyppiä tasajalkaa :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh, no tämä on yleistä. Tai kuulen näitä keskusteluja koko ajan. Ystävieni toimintaa arvostelee aina joku kaveri tai joku työkaveri kyselee tai toteaa, että on se hyvä että jollain on rahaa. Kai Suomessa vaan tälläinen ajattelutapa on yleistä. Mutta tosiasia on se, että raha, politiikka ja uskonto, siinä kolme mitkä ei periaatteessa kuulu kenellekään.

   Poista
 7. Minä kyllä tunnustan miettiväni, millä ihmeen rahalla ihmiset ostavat tai rakentavat järkyttävän isoja taloja, ostavat jatkuvasti uusia ja toinen toistaan hienompia autoja, matkustelevat ulkomaille useita kertoja vuodessa, käyvät ulkona syömässä ja muuten viihteellä jatkuvalla syötöllä, harrastavat (tai ainakin lapset harrastavat) monia kalliita lajeja, ostavat viikoittain uusia (merkki)vaatteita jne.

  Mutta en ihmettele tätä pahalla, enkä itse kaikkea tuota materiaa edes kaipaa, mutta en millään ymmärrä, mistä raha voi riittää. Meillä ollaan oikeasti säästeliäitä, enkä millään voisi kaikkea tuota ostaa, ainakaan näillä tuloilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmisillä on erilaiset tulot, toisilla valtavat lainat, jotkut saa perintöä ym. Jokaisen tilanne on erilainen.
   Me valittiin muuttaa pois Espoosta ja asua vanhassa talossa pienellä paikkakunnalla ym. valintoja, mitkä mahdollistaa esim. myös matkustelun.
   Jokainen valitsee sen tavan rentoutua mikä tuo eniten iloa ja mihin on mahdollisuuksia. =)

   Poista
 8. Kateus. Se se vie kalatkin vedestä.

  Tsemppiä sulle ja eipä tuohon kirjoitukseesi mitään lisättävää ole. Juuri noinhan se on, jokainen käyttää rahansa miten tykkää.

  Meillä tehdään juuri remppaa ja sitten joku olikin tokaissut että tuo se on kallis remontti. Tuli vähän sellainen outo olo, jotenkin ihan niinkuin hävettää omasta puolesta että joku ajattelee että nyt me laitetaan hirrrrveesti (laina)rahaa tähän remonttiin. Mutta sitten toisaalta, kavereilta aina tasaisin väliajoin tipahtelee postikortteja milloin mistäkin päin maailmaa. Meillä ne rahat menee tähän taloon. Tällä hetkellä ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso K se vallitsee monessa asiassa. Ja ihmisten tietämättömyys.

   Me ei olla nyt rempattu oikein mitään. Ei kukaan jaksakaan.Sitten taas joku vuosi menee rahat sitten siihen.Aina pitää valita mitä milloinkin.

   Hyvä kun saatte taloa kuntoon! Meillä odottaa isoja kalliita remontteja tässä vielä.

   Poista
 9. On tää hienoa. Blogimaailmassa on niin helppo menettää maalaisjärkensä ja muistaa, että tää on vain pieni siivu bloggareiden elämästä, ei koko totuus.

  VastaaPoista
 10. Voi elämä.. Noita löytyy aina. Hyvä vaan, kun otit asiaksi, itsekään en osaa antaa asian vaan olla. Ihmiset on välillä ksittämättömän mustavalkoisia. Onnellisuus toisten puolesta.. Mikä siinä on vaikeaa? Nautitaan tosiaan siitä, mitä elämässämme on!
  Ollaan muuten tänään perheen kanssa retkeilty varmaan lähellä teidän hoodeja - fiskarsissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiskars on aina ihana! Ei olla käyty tänä kesänä kertaakaan...ja meiltä ajaa sinne vartissa. Kröhöm. Pitää korjata tämä epäkohta kyllä vielä. =) Ensi viikolla aikaa miehen kanssa kahdestaan 5 päivää. Tiedossa ainakin Hanko, Tammisaari ja varmasti myös Fiskars. Tykätään ajella tuonne aina, syödä hyvin ja vaan kävellä ja nauttia.
   Olette luultavasti aika tarkalleen ajaneet meidän kadun ohi mennessänne Fiskarsiin. =)

   Poista
  2. On se kyllä sellainen paikka, missä pitää käydä kesässä kerran tai kaksi. Harmi, kun tänään ei ollut aurinkoista, yleensä käydään läheisellä, pienellä järven"rannalla" samalla.
   Mahtava kursailemattoman romanttinen tunnelma.. Sieltä koittaa imeä itseensä aina inspiraatiota. Asutte mielettömässä paikassa! Taas yksi syy olla onnellinen. ;) ja ihanalta kuullostaa teidän suunnitelmat!

   Poista
  3. Mä tykkään kyllä Raaseporista todella paljon. Fiskars,Billnäs, Tammisaari ja Hanko, kaikki lähellä. Ja tykkään toki itse Karjaastakin. Täällä on rauhallista ja turvallista.
   Toivotaan ihanaa ilmaa ensi viikolle. Jätskit Hangossa on aina saatava ja käydä syömässä siellä meren rannalla. Silloin aion nauttia hyvillä mielin. =)

   Poista
 11. Blogia kirjoittaessaan asettaa aina itsensä alttiiksi kritiikille. En itsekään pidä kaikkien blogien tyyleistä, mutta eipä sitä tarvitse ääneen huudella. Voi jättää lukematta. Blogiasi on ollut kiva seurata, koska se on elämänmakuinen ja et selvästikään kiillota kuvaa elmästäsi, vaan tuuletat tuntojasi ja kerrot avoimesti kipeistäkin kokemuksista. Siitä saa varmasti moni vertaistukea. Jatka rohkeasti samaan malliin. Olisi hienoa, jos ihmiset osaisivat myös myötäelää niitä toisten iloja ja onnen hetkiäkin. Kaikkea hyvää elämääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta jokainen sanasi, kiitos!
   Jatkan samalla linjalla.

   Poista
 12. Niinhän se on, että ihmisten kateus aiheuttaa kaikenlaista!! Mikä on tosi surullista. Itsekin niin monta kertaa joutunut sellaisten kritiikkien kohteeksi, että ei oikein voi käsittää. Meidän elämä vaatii tällä hetkellä jonkunlaisia päätöksiä, se vaatii uhrauksia. Meillä ei tehdä ulkomaan matkoja tällä hetkellä, toiset niitä pääsee tekemään. Tykkäisin siitä itsekin, mutta en ole kateellinen niille ystävilleni, jotka pääsevät matkustamaan. Ihanaa heille!! <3 Ei se ole multa pois. Meidän kotimaan reissut riittää ja aina täytyy valkata kohteet niin, että pääsee lähelle sairaalaa. Koskaan kun ei voi tietää mitä päivät tuovat tullessaan.
  Eipä niitä sairauksia kukaan ole valinnut ja halunnut. Kukaan niitä ei haluaisi ottaa, jos valita saisi. Toisille niitä vaan tulee ja niiden kanssa täytyy yrittää parhaansa mukaan selviytyä. Meille on myös moni lääkäri sanonut, että eläkää mahdollisimman normaalia elämää ja lähtekää joskus jonnekin. Kyllä se maiseman vaihdos tekee omille ajatuksille niin tosi hyvää. Ei tartte omien ajatusten tosiaan kiertää siinä sairauden ympärillä, vaan kun palaa reissultaan, niin oma pääkin tuntuu kevyemmältä. ;) Tai ainakin omani tuntuu sellaiselta. Onneksi sairauksien kanssa oppii jollain tavalla elämään.
  Mutta jos sitä poikkeaa suuresta massasta, niin silloinhan sitä joutuu heti kritiikin kohteeksi. Jos tekee päätökset niin, että ne on omalle perheelle parhaaksi, niin aina niitä arvostelijoita riittää. Ihanaa, kun uskallat täällä blogissasi kirjoittaa ihan kaikesta. Itse vähän turhan arasti niistä negatiivisista asioista tulee kirjoiteltua... Kun saa asiat oman pään sisältä purettua ulos, niin asiat muuttaa vähän jopa merkitystään. ;)
  Oikein ihanaa loppukesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosiaan kukaan halua olla sairas tai saada elämäänsä vaikeuksia. Mutta niitä tulee aina jokaiselle jollain tavalla jossain vaiheessa. Pitää itse vain löytyy juuri ne oikeat tavata selvitä niistä pää pystyssä jollain tapaa.
   Kyllä lomailua tekee ihmeitä! Se tunne kun ekan kerran heräsin aamulla kun olin nukkunut yöni heräämättä ekan kerran moneen vuoteen oli taivaallinen! Minulle pieni ihme.
   Kotona ei pysty rentoutumaan niin, jättää sairautta tai huolia ikään kuin taakse. Ne pitää jättää hetkeksi ajatuksista, muuten sitä tulee hulluksi.
   Massasta poikkeaminen Suomessa on hyvin arvosteltavaa.
   Minulla bloggaaminen ja kirjoittaminen yleensäkin on todella tapa käsitellä asioita ja jäsentää ajatuksia. Kiva kuulla, jos kirjoitukset tuo iloa ja luo ajatuksia.
   Hyvää kesää ja parempia vointeja teillekin!

   Poista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.