13.7.2013

Ekat askeleet on hankalimpia

 
Kuvat lainattu netistä


Ensimmäinen päivähän on se pahin, eikö?
Tai mulle se ollut aina.
Sokerinhimo iski illalla lasten mentyä nukkumaan, tai oikeastaan jo aikaisemmin kun katsottiin yhdessä leffaa.
Söin silloin rahkaa ja join varmaan litran vettä.
Himo yltyi illalla, mutta olin päättänyt pitää pääni.
Oli levoton olo, kroppa huusi sokeria.
Mä siivosin sitten vaatekaappini perusteellisesti.
Löysin unohtuneita yksilöitä, roskikseen meneviä rättejä, kierrätykseen yksi kassi ja iso Ikeakassillinen lähtee kirpparille.
Olipa hyödyllinen ilta!
Enkä repsahtanut. Jes!
Mä aion käyttää samaa taktiikkaa nyt joka kerta kun himo iskee.
Siivoan jonkun repsahtaneen nurkan ja kaapin.
Jos samaa tahtia saisi kotiakin taas parempaan kuosiin.


Oli kiva ajatella, että samalla kun sain vaatekaapin vaatteet mahtumaan paremmin hyllyille, istuu ne omat vaatteet taas kohta hitusen paremmin ja kohta ne pari pientäkin mekkoa mahtuu päälle.
Oli hyvin motivoivaa tehdä kaappisiivousta ja ajatella siinä samalla.
Toimi minulla!
Toki tämä oli vasta ensimmäinen päivä, mutta hyvin onnistunut sellainen.
Liikunnan kanssa tulee ongelmia, sen kroppa sanoi yöllä.
Heräsin järkyttävimpään lihaskramppiin mitä mulla ikinä koskaan ollut. (Ja mulla on ollut niitä tuhansia...)
Huusin kuin leijona kivusta ja kesti tovin että sain itseni ylös kivun kera ja lattialle.
Sirdaludia napaan kera litran vettä ja parin magnesiumin.
Näin pystyin nukkumaan loppuyön.
Aamulla kehossa tuntuikin siltä, että olisin juossut maratonin ja sen päälle olisi sata ihmistä pomppinut mun päälläni.
Ei taida olla yhtään lihasta kehossa mikä ei olisi jumissa tai kipeä, puhumattakaan tuosta krampanneesta jalasta.
Tämä ei kyllä yllätyksenä tullut.
Näin mun keho vaan valitettavasti toimii.
Tarvii ottaa TOOOODELLA iisisti!
Ei toivoakaan että jumppaisin neljä kertaa viikossa ja vetäisin jumpan kolmesti putkeen.
Pitää vain kuunnella mun pimeetä kehoa ja tehdä omaan tahtiin.


Tästä se lähtee, hitaasti, mutta lähtee!!!

Ps. Ekan päivän tuloksena on lähtenyt jaloista nestettä. Molemmista pohkeista melkein 2cm pois. Jotain tapahtuu ja vessassa juostaan. =)

19 kommenttia:

  1. Hyvä sinä! Kivut kun voisin ottaa sulta pois mutten voi :( mutta sä pystyt ihan mihin vaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei näitä kipuja saa täysin pois. Toiset päivät pahempia kuin toiset. Ja tietty jos viitsisi vetää lääkkeitä niin olisi ehkä helpompaa. En halua kokonaan turruttaa itseäni.
      En tiedä pystymisestä mihin vaan, mutta nyt on hyvä fiilis tämän asian suhteen. Pitää vissiin aina odottaa sitä oikeaa fiilistä.
      Toinen juttu on sitten se paljonko tuloksia tulee, mutta tulee mitä tulee. Ainakin yritän.

      Poista
  2. Tsemppiä tsemppiä nainen! Annat kivuille kyytiä samalla, ei ne sinua nujerra vaan sinä ne!
    Btw, olisin kiinnostunut vanhoista vaatteista jos jaksat naputella kirppiksen puolelle? Erityisesti tunikat/mekot?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on pari vähän parempaa mekkoa/tunikaa mitkä voisinkin kyllä kuvailla kirpun puolelle. ME&I ja Po.p nyt ainakin.

      Ei kivut mua nujerra mutta niitä on pakko kuunnella. Muuten olen kusessa myöhemmin. Keho kertoo mitä pystyy ja mitä ei. Mutta tälleen mennään, hissukseen. Tämän päivän jumppa oli viikon ruokien hakeminen pyörällä. Sekin kävi tossa helteessä ihan jumpasta. =)

      Poista
  3. Kananmunia, pähkinöitä, maustamatonta soijajugurttia suosittelen myös herkuksi;) mä muuttoon nyt ja tsemppiä;) mulla oli pari ekaa päivää järkyttävä pääkipu ;) mutta hyvää on tehnyt;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkia noita olenkin syönyt jo pitkään paitsi jogurtti on maustamatonta tavallista. Olen allerginen soijalle. =( Mulla ei oo ollut pääkipua ollenkaan, mikä hyvä juttu.

      Poista
  4. Onko sulla tukisukkia? Ne voisi auttaa jalkojen kivuissa...etenkin, jos jalat on turvoksissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mulla tilauksesta valmistetut. Ne on TOOOSI hyvät! Mutta en pysty tällä kuumuudella niitä pitämään. Nyt ei näytä jalat yhtään turvonneelta, vaan tosi hyvältä. Hämmästyin että silti nestettä lähtenyt niistä.

      Poista
    2. Sukat ei mulla estä kuitenkaan kramppeja. Muuten noi jalat ei nyt koskisi niin jos ei olisi pahoja kramppeja niissä. Talvella niitä koskee kyllä aika reippaasti mutta silloin voi tukisukkia käyttääkin. Lämmittää hyvin myös. =)

      Poista
  5. Nimenomaan, muista kuunnella myös kehoa! :) Hienoa ja kadehdittavaa että sait voitettua sokerihimon! Minä taistelen edelleen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh, pakko kuunnella kun se tulee näin kipeäksi. Huomenna olisi jumppapäivä mutta taidan odottaa vielä yhden päivän. Kävelen vielä liian vaikeasti voidakseni jumpata taas. Sokerihimo on kamalaa! Ei se vielä voitettu ole, mutta oikeaan suuntaan. Sitten kun voin katsoa telkkaria ilman että alkaa tekemään makeaa mieli on se voitettu. Tänään meni taas rahkaa mansikoilla. =)

      Poista
  6. Hmm. Niistä kramppien kivuista eli suonenveto, olen kuullut magnesiumin auttavan vähentämään kramppia. En tiedä, auttaako todella. Mutta voi sitä kokeilla, sillä runsas liikunta, stressi ja laihdutus lisäävät magnesiumin tarvetta. Ja magnesium tiedetään auttavan lihasten rentoutumaan ja energiantuotantoon. Apteekista voi ostaa esimerkiksi magnesiumin vitamiinijauhetta.

    Jos jaksat valmistaa jotain kun noin iskee himo. Niin mä laitan luonnonjugurtin sekaan hieman luontaista makeutusainetta Canderel Green Steviaa (se vastaa sokeria ja maistuu ihan makealle, mutta terveellisempi vaihtoehto) ja marjat jugurtin sekaan! Nami! :)

    tässä blogissa voi löytyä jotain hyviä ruoka-vinkkejä, itse tykkään katsella sieltä reseptejä ja blogi innostaa minua kokeilemaan ja maistamaan :) --> http://thegoodmorning.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä syön jo 1250mg magnesiumia päivässä! Eli about kolme kertaa enempi mitä moni syö, ihan lääkärin määäräyksestä. Mulla on erittäin alhaiset Mg arvot, mitä ollaan yritetty nyt puoli vuotta nostaa mutta eivät jostain syystä nouse. =( Syytä alhaiseen arvoon ei tiedetä, keho ei jostain syystä ime vitamiineja kuten pitäisi.

      Mä käytän Steviaa ja Agavea makeutukseen. Se on hyvää! Söin juuri tuollaista eilen illalla mansikoiden kera. Oli niin hyvä!!!!

      Kiitos blogivinkistä. Pitääkin tutustua siihen.

      Poista
    2. Piti vielä erikseen kiittää blogivinkistä! Oli TOOOSI kiva ja hyvä blogi. Tuolta tulen kokeilemaan kyllä reseptin jos toisenkin. =)
      Noilla ohjeilla on taas kivempi sitten jatkaa kun tämä 6 viikkoa on ohi. Aion jatkaa vähempihiilarisella ruokavaliolla kun nyt vauhtiin pääsen. Pitäisi oppia elämään niin, koska se helpottaa usein EDS ja Fibroa sekä IBS sairastavia ihmisiä.

      Ja tuosta jogurtista vielä, itse olen siihen ihan koukussa. Se on parempaa kuin jäätelö minusta. =) Tuoreita mansikoita vaan ei saa enää pitkään. Pakastimesta sitten. =) Karkille olen SUPER perso. Se on vaikein juttu mulle mutta hyvin mennyt pari päivää ja tuijotin lasten karkkipäivänkarkkeja himoiten, mutta selvisin. Eiköhän ensi viikonloppu mene jo heittämällä ilman turhempia tuskailuja.

      Poista
    3. Voi hitsi! :( toivottavasti syy ratkaisuun löytyisi! Nii sun on kivempaa jatkaa ilman kramppeja, ehkä ne vähenevät vielä ajan myötä sitten kun kuntosi on parempi? Mutta toivotaan edes kuitenkin jos näin voi käydä niin! :)
      Toi blogi on mustakin tosi kiva, kun sieltä löytyy terveellisempiä herkkuja :) ja eikun kuuden viikon päästä tai myöhemmin katsomaan uudestaan! :D nyt paljon tsemppiä tähän kuuteen viikkoon! :)

      mä luulen, että muutaman viikon päästä karkkihimosi on varmasti paljon pienempi, ainakin toivotaan niin kun nyt eka viikonloppu ilman karkkia vaikutti jo hyvältä! :) itsekin syön helposti joka päivä karkkeja, mutta nyt vähennän niiden syöntiä, kun haluan korvata niitä terveellisempiin herkkuihin, ei tee hampaillekaan hyvää kun reikiä tulee aina välillä ja onneksi kovalla liikunnalla ei edes tee mieli karkkeja :) nii ja toi jugurtti marjojen kera on ihan just nam, kyllä se maistuukin paremmalt kuin jäätelö :D

      Mutta tsemppiä!!!

      Poista
    4. Eiköhän tässä syksyllä asiat selviä ja kun saan jatkaa fysioterapiaa ym. niin kroppa on rennompi silloin. Uskon, että kroppa tottuu vähitelleen tähän liikuntaan. Tänään meni jumppa jo ilman kramppeja jumpan aikana. Nyt muistin juoda nestemäisen magnesiumin ajoissa ennen jumppaa ja join 7dl hissukseen jumpan taukojen välissä niin kroppa pysyi paremmin mukana. Saas nähdä miten yöllä käy...

      Tänään paistoin pullaa enkä syönyt tai maistanut ainuttakaan. Uskon, että tämä tästä kun olen ekoista pahimmista päivistä selvinnyt. =) Huomenna lintsireissu ja olen valmistautunut omilla eväillä siihenkin päivään.

      Innolla odotan, että ensi viikolla saan aloittaa Just Dance 4 pelin pelaamisen. =) Siinä hiki lentää kun liikkeitä itsekseen harjoittelee ja sit voi pitää lasten kanssa hauskaa tanssien.

      Poista
  7. Mahtavaa tsemppaamista siulta! Jatka samaan malliin =) Kyllä kroppasi siitä varmasti yhteistyöhön rupeaa ja toivotaan että krampit helpottaa ja lopulta loppuvat kokonaan =)

    Ei ne isot askeleet, vaan juurikin ne pienet ;)

    Tsemppiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuh, vähitellen. Mun kroppa vaan ei ole ihan "normikamaa" on vähän vaikeampaa liikunnan ym. kanssa. Mutta kyllä se tästä!
      Tänään uimista liikunnaksi, huomenna taas jumppaa. Lihakset liian kivuliaita vielä tänään ja krampannut jalka tekee ilkeetä kävellessäkin. Eli rauhassa, mutta joka päivä jotain pientä sopivaa liikuntaa, että pysyy kroppa ikään kuin kuulolla. =)
      Toivon että 6 viikon päästä kuvissa näkyisi jo jotain eroa.

      Poista
    2. Ilokseni mulla on nyt molemmista pohkeista lähtenyt tasan 2cm pois. Nestettä, mutta kuitenkin. Jotain edistymistä tapahtuu. Vedenjuominen tehoaa!

      Poista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.