12.7.2013

Tästä se lähtee...


Päätin kehdata julkaista puhelimella räpsäistyt ennen kuvat.
Tavoitteena onnistua 6 viikon superdietissä ja saada kehosta reippaasti senttejä pois.
Mittailin vyötärön, lantion, käsivarret, pohkeet, rinnanympäryksen ja reidet.
Aloitin päiväkirjan, mihin kirjoitin aloitusluvut ja tavoitteet.
Aion kirjoitella ajatuksia sinne ylös matkan varrella, että oppisin kontrolloimaan ajatuksia ja siihen liittyvää tunnesyömistä.
Tämä on taas yksi pätkä kohti parempaa minää.
Tänä vuonnahan tavoitteenani on oppia tuntemaan itseni ja kehoni vielä paremmin ja tulla ehjemmäksi ja terveemmäksi.
Kehoni tarvitsee paljon enemmän huolenpitoa ja rakkautta kuin tähän asti olen sille antanut.
Olen viimeisen vuoden aikana tehnyt isoja muutoksia ja tavoitteitakin saavuttanut.
Nyt on hyvä aloittaa seuraava etappi, koska tuntuu että on oikea aika ja itsellä on oikeanlainen olo.
On todella mielenkiintoista nähdä miten onnistun tämän 6 viikon aikana, jouluun mennessä, saati sitten ensi kesää ajatellen.
Tavoitteeni ovat erittäin realistisia. Tärkeintä on hyvä fiilis ja terveempi keho.
Jättisuuri terveellinen aamupala massussa on hyvä aloittaa päivä.
Tuntuu hyvälle, mutta olisi se huolestuttavaa, jos ekana päivänä tuntuisi paskalle.
Näin on tapahtunut sen sata kertaa aiemmin, siksi en ole jaksanut pitää dietistä kiinni.
Nyt tuntuu että jaksan.


Ps. Kiinnostaako tämä prosessi ajatuksien ja kuvien kera?

52 kommenttia:

 1. Kiinnostaa. Näytät kyllä sopusuhtaiselta, joten kaikki pudotus on vaan plussaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS! Olen kyllä painooni nähden hyvin sopusuhtainen. Lihon hyvin tasaisesti, kuten lääkärini sanoi, kauniisti leviää varpaista nenänipukkaan. Mutta painoa saisi lähteä aika reippaasti vuoden varrella ja senttejäkin kiitos!

   Poista
 2. Kiinnostaa kyllä kovasti. Tsemppiä tuhannesti!
  -päivi-

  VastaaPoista
 3. Kiinnostaa kyllä! Ja kadehtien katsoin kuinka sopusuhtainen olet! Itsellä sama urakka menossa, tänään juuri kävin ravitsemusterapeutin luona ruokapäiväkirjan kanssa ja hyvältä kuulemma näytti muuten mutta rasvaa pitäisi vähän lisätä. -18 kg on maaliskuun lopusta lähtenyt ja paljon saa vielä lähteäkin, mutta olo on koko ajan parempi ja kevyempi ja senttejä on yhteensä lähtenyt 32. Se on jännä kuinka tämä vaikuttaa korvien väliin, vaikka pudotettavaa on mulla todellakin vielä kymmeniä kiloja normaali painoon, niin itsetunto on noussut jostain pohjamudista huomattavasti ylöspäin ja nautin taas ihmeisten ilmoille lähtemisestä. Minullakin on tavoitteena oppia pois lohtusyömisestä ja muutenkin terveellinen asenne ruokaa kohtaan niin että mistään ei tarvitse kokonaan kieltäytyä vaan kohtuus kaikessa. Tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaiitos kaunis! Sä olet tehnyt huipun suorituksen jo! HYVÄ HYVÄ!!! Kiva kun moni jättänyt kommentteja ja tulee hyvää keskustelua.

   Poista
 4. Kiinnostaa! Itsellä sama homma edessä, joten kiinnostaa tosi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukaan vaan! Kirjoittelen sitten miten tämä dietti edistyy.

   Poista
 5. Tsemppiä Anri!! Hyvällä fiiliksellä parhaat tulokset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitää olla se oikea fiilis. Olen sitä odottanut ja varmaan toi loma antoi sen lopun buustauksen. Siellä kun söin koko ajan terveellisesti vaikka amerikassa olinkin. Tuntui vain siltä ja nyt on helpompi tiukentaa. Saapi nähdä miten mun käy.

   Poista
 6. Tsemppiä sinulle :)
  Aurinkoa päivääsi
  Halauksin Erica

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä! Hyvällä fiiliksellä on iso rooli koko projektissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatuksilla on minulla se suurin rooli. Ne ovat ne mitkä ovat vaikuttaneet vahvasti lihomiseenki. Vähitellen kohti terveempää minää.

   Poista
 8. Ihmisten satsaus omaan hyvinvointiin kiinnostaa aina, joten ei muuta kuin raporttia tulemaan. Täällä pidetään sulle peukkuja pystyssä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Mulla tämä vuosi on yhtä tutkimusta, opiskelua, lisäravinteita, uuden ruokavalion ja liikunnan opettelua tämän hullun kramppaavan kehon kanssa. Mutta eiköhän tämä tästä. Omaan tahtiin. En pysty ohjelman mukaista liikuntaa vetämään kovien lihaskramppien vuoksi, mutta vähitellen.

   Poista
 9. Tsemppiä! minuakin kiinnostaisi, miten sulla sujuu tämän asian kanssa :)

  Kun todella pitää tavoitteesta kiinni, niin kyllä se onnistuu! Onnea matkaan Anrinko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitan ajatuksia ja raporttia.
   Tein tästä julkista, silloin taas yksi buustaus lisää kohti onnistumista.
   Mun tavoite on onnistua pitämään ruokavalio ohjeiden mukaisena tuo 6 viikkoa ja kaikki lisäliikunta on plussaa!

   Poista
 10. Tsemppiä ja halaukset, siitä se lähtee!

  VastaaPoista
 11. Olet kaunis noinkin sopusuhtainen ,ei laihuus tuo onnea ,vakka hyvän mielen voisi tuoda ,mielen kiinnolla odotan pääsetkö tavoitteeseesi ja pysyykö päätös kauan ja paino alhaammalla ,nimittäin itsellä ei ole pysynyt enkä enää jaksa taistella sen asian kanssa ,olen oppinut rakastamaan itseäni tälläisenä vähän pyöreäna mutta sopusuhtaisena ,hymy kruunaa päivän sillä onneni ei ole kropasta kiinni .toivon sinulle että jaksat itseäsi tsempata että saavutat tavoitteesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun tavoite ei ole edes normaalipaino. Sinne niin sairaan pitkä matka. Haluan kiinteyttää kroppaa ja laihtua kokonaisuudessaan vaikka se 15kg. Olen niin tyytyväinen jos sen saavutan jossain vaiheessa. =) Tykkään itsestäni näinkin. Mutta kun mulla on niin monta sairautta, olisi parempi saada painoa pois. Ei lääkäri ole painostanut, mutta itse haluan. On varmasti sitten taas vähän helpompaa elellä. Mun makenhimo on pienentynyt Amerikassa niin sairaasti. Oikein hämmästyin sitä! Ehkä gluteiinin välttäminen auttoi siihen? En tiedä, mutta huomasin että vaikka oli menkat, ei tullut sitä hirveää sokerin tarvetta ollenkaan. Siitä se ajatus lähti, että voisin nyt koittaa oikeasti tuota diettiä noudattaa. Katsotaan siis miten menee. =)

   Poista
 12. Voi kun oot sulonen :) Tsemppiä!! Ostin jokin aika sitten vaa`an ja näytti kuules hurjat lukemat: 110 kg. Vasta kaksi kiloa poissa muttei minulla ole kiirus,viihdyn palleroisena aika hyvin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Olen oppinut tykkäämään itsestäni tälläisenä ja näkemään kauneutta tässä pullerokropassani. =) Ei mullakaan ole kiirus! Haluan vaan voida vielä paremmin. Ja mielenkiintoista nähdä onnistunko dietin noudattamisessa + liikunnassa ja että mitä se saa aikaan kropassani. Mä laihdun TOOOOODELLA hitaasti ja vaikeasti. Mutta liikunnan lisäys näkyy yleensä aika nopeasti lihaksissa.

   Poista
 13. Tsemppiä! Varmasti raportointi täällä antaa tsemiä muillekin!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siksi päätin kirjoittaa, koska se tsemppaa mua taas lisää. Ja toivottavasti tsemppaa jotain muutakin.

   Poista
 14. Tsemppiä. Itselleni oli ahaa-elämys kun olin viikon mökillä isäni kanssa rakennushommissa. Fyysistä työtä ja energiaa kului, ruoka maistui, muttei varsinaisesti ollut nälkä eikä tehnyt yhtään mieli napostella. Ja painoa putosi viikossa ihan kivasti. Auta armias kun pääsin kotiin ja alkoi ekat lasten raivarit, kinuamiset ja tappelemiset, niin johan olin heti kaapilla etsimässä jotain hyvää... Nyt kun vaan saisi tämän ymmärryksen muutettua jotenkin niin, ettei sitä "jaksamista" etsisi ruokakaapista. Kiva seurata kuinka menee projektisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just töi pänniminen on mulla se kompastuskivi. Tekee mieli jotain hyvää. Olen vuoden aikana oppinut siinä paremmaksi. Ei ole keksejä kaapeissa, eikä mun lempi karkkeja. On mustaa suklaata, mitä nautin pari palaa hitaasti. Toiminut mulla! Tuolla tavoin sain vyötäröltä reippaasti senttejä pois viime vuoden aikana. Nyt voin astetta enemmän yrittää. Nyt ei tuota suklaatakaan saa syödä, mutta en usko että menoa haittaa.

   Poista
 15. Eka ohjeiden mukainen kotijumppa ei mennyt ihan putkeen, mutta ei haittaa. Tein sen kaksi kertaa, ohjeissa luki kolmesti. En enää jaksanut, en vaikka pidin pidemmän tauon. Lihakset on hyytelöä ja ne kramppaa. Olin alunperin päättänyt, että otan iisisti ja kuuntelen mitä keho sanoo. Monessa kohtaa polvet ja lonkat klonksui ja tuntui huonolta. (Mulla on yliliikkuvat nivelet). Mutta aion tehdä tuota jumppaa ja onnistua tekemään sen kolmesti! Ehkä viikon päästä menee sitten kolme sarjaa putkeen. Kyllä se tästä lähtee! Nälkä ei ole ruokaa saa syödä reippaasti (ohjeiden mukaan puntaroiden annokset) mutta syödä saa. Eka kompastuskivi tulee ensi viikolla kun menen poikien kanssa Hesaan ystävän luokse. Pitää varata omat ruoat mukaan ja pitää pää, etten syö herkkuja. On aikaa henkisesti valmistautua. Ostan mansikoita ja hyvää kivenäisvettä leffaherkuiksi.

  VastaaPoista
 16. Paljon tsemppejä täältäkin suunnalta :)

  VastaaPoista
 17. Olet oikeilla jäljillä ja varmasti onnistut kun olet noin hyvin motivoitunut! Itse olen suorittanut kyseistä dieettiä kolme viikkoa, kolme vielä jäljellä. Tuloksia näkyy jo =) Kovasti tsemppiä sinulle!!! Eiköhän se palkinto lopussa palkitse kun jaksetaan ahertaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miltä on tuntunut nuo kolme viikkoa? Oletko tehnyt kotitreeniä vai salilla? Kiva jos kolmessa viikossa näkyy jo tuloksia. Innolla odottelen omia tuloksia. Viikon päästä mittailen.

   Poista
  2. Nopeasti mennyt. Kotitreeniä olen tehnyt neljä kertaa viikossa. Vaihdellen kaksi tai kolme sarjaa. Tylsyys iskee välillä kun niitä ruokia on tehtävä ja siksi teenkin kaikki illalla jo valmiiksi. Helpottaa seuraavaa päivää. Olen sinua tsemppaamassa! =)

   Poista
 18. Mitä syöt ja miten treenaat? Mulla diettiä takana viikko. Eilen vaaka näytti -1,4kiloa, mutta illalla sitten syötiin ulkona ja aamulla paino oli sama kuin vko sitten:( Mutta periksi en anna:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syön Jutan Superdietin mukaan, mikä tarkoitettu naisille joilla yli 20kg tiputettavaa. Hiilarit tosi alhaalla, paljon proteiini ja kasviksia, aika vähän rasvaakin tuossa ohjeessa on. Ei leipää, perunaa, riisiä eikä sokeria missään muodossa. Ei hedelmiä paitsi treenipäivinä yksi banaani, marjoja paljon. Oikeastaan salaattia ja lihaa (mä syön kanaa ja kalaa) ja sitten raejuustoa rahkaa ja marjoja. About siinä se. Vähän öljyjä ja pähkinöitä lisäksi.

   Jumppaan ohjeisiin kuuluvalla kotitreenillä. Nyt aluksi jaksan vain kahdesti tehdä jumpan, kun se pitäisi tehdä kolmesti treenipäivänä. Lisäksi kävelen koiran kanssa. Aloitan kahvakuulan miehen ohjeilla aluksi kerran viikossa. Tuossa nyt alkuun. Rauhassa etenen, ettei mun keho hyökkää taas mua vastaan ja heitä parin viikon kuumetta heti päälle, kuten aina aikaisemmin käynyt.

   Poista
  2. Sulla varmasti tasaantuu tuo heilautus parin pv sisällä. Varmasti se kilo lähtenyt alkuun. Mä en voi nyt syödä ulkona tai no, perussalaattia esim. kanalla ilman kastikkeita onnistuu. Mutta en ole menossa nyt mihinkään. Miehen kanssa on kuun lopussa lomaa mutta ravintola jätetään väliin ellei satu osumaan tankkauspäivän kohdalle. Se taitaa tulla parin viikon päästä ekan kerran.

   Poista
  3. pakko sanoa, että tuo on tehokas dieetti. itse aloitin tammikuussa tuon. ja noudatin vain ruoka-ohjetta ja sitäkin viimeisinä viikkoina soveltaen ja silti lähti 7kg. treeniä en jaksanut alkaa noudattaa, ei sopinut päiväohjelmaan ja lumityöt veivät kaiken energian. sitten tuli loma ja jäi hiilarivaihe päälle... nyt taas etsin uutta motivaatiota ja josko vaikka sitä treeniäkin ehtisi! mä olen stressisyöppö ja lasten jälkeen ei paljon seesteistä aikaa ole ollut :) joten pussit rapisee ja kaapit kolisee, kun illan rauhallinen hetki koittaa! tsemppiä!!!

   Poista
  4. Oho, aika hyvä tulos! Mä haluan juuri tuota liikuntaa lisätä. Saas nähdä miten käy.

   Poista
 19. ehottomasti kiinnostaa, tsemppiä ja onnea rutistukseen :)

  VastaaPoista
 20. Raportointi antaa varmasti tsemiä meille ei niin päättäväisille jahkailijoillekin. Päivän syömiset ja kauppalistat kiinnostavat kovasti. Kilpirauhasen vajaatoiminnan kanssa painonpudotus tuntuu tuskalliselta ...monta viikkoa söin todella kevyesti ja vähän, koska ruoka ei maistunut, mutta puntarin lukemat eivät ole silti vuoteen liikahtaneet mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla paino tippuu todella vaikeasti. Ei ole suuria odotuksia sen suhteen, kunhan nyt senttejä lähtisi alkuun. Päivän syömisiä voisin vähän kuvailla joskus. Eka vaikea kohta tuli kun lapset halusi katsoa leffan ja söivät vähän herkkuja. Oli vaikea olla ottamatta ja syödä vaan rahkaa. Mutta pidin pääni. Uskon, että kun ekasta viikosta selviää, on jo helpompaa.

   Poista
 21. Hieno homma, että jaksat panostaa itseesi. Täällä sama toistaiseksi vasta suunnitelmissa, mutta hyvänä esimerkkinä myös oma mies, joka on nyt kuukauden päivät tsempannut ruokailun suhteen ja siinä hyvin onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on pakko ihan terveyden takia panostaa ja oppia elämään tämän kummallisen kropan kanssa. Hitusen edes hoikempana se olisi helpompaa.
   Mun mies on laihtunut 5kg ja kroppa about samassa kunnossa kun tapasin hänet. Hän treenaa 5 kertaa viikossa satoi tai paistoa. Kahvakuula ja puntit kolisee terassilla näin kesällä. Hän lupasi vähän ohjailla mua kahvakuulan käyttämiseen.

   Poista
 22. Paljon tsemppiä minultakin. Innolla haluan kuulla lisää jos vaikka saisin otettua itseäni niskasta kiinni ja aloittamaan saman. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekan illan vinkki, miten pakottaa itsensä makeanhimon ohi: siivoa vaatekaappisi! Mun teki mieli katsoa telkkaa ja ottaa vähän jotain hyvää. (menkat vaikuttaa asiaan...) En aio sortua. Aloin siivoamaan vaatekaappia. Samalla löytyi unohtuneita vaatekappaleita, pino kirpparille ja yksi pino kierrätykseen. Vaatteet mahtuu taas kaappiin ja minä mahdun taas hitusen paremmin vaatteisiini.
   Tarviikin miettiä tälläisiä siivouskohteita makeanhimon varalle enemmänkin. Uskon, että näitä iltoja tulee vielä monen monta.

   Poista
 23. Tsemppiä!! Suosittelen sitä gluteenitonta ruokavaliota, ja sitä että maltat jättää gluteenittomatkin viljat pois ruokavaliosta. Omalla kohdalle se tarkoitti parempaa ihoa, kutinoiden loppumista ja tervettä vatsaa. Ja hiilarit/sokerit vähälle, se jos mikä auttaa makeanhimoon. Ja jos himoittaa syö tummaa suklaata. Makuaisti tottuu nopeasti ja nyt esim. minulla mustikat itsessään tuntuvat makeilta, mitään sokerilisiä en tarvitse aamujogurttiin niiden kanssa.

  Herkutteluhetkiäkin on hyvä olla, minulla toimii myös se, että sallin itselleni vaikka 10 irtokarkkia elokuvahetkeen. Kun malttaa ostaa kaupassa vain se 10 ei kotona tee yhtään lisää mieli.

  Ilman liikuntaakin voi laihduttaa, omat -22kg laihdutin täysin ilman liikunnan lisäämistä tai sen harrastamista. Jutan dietissä itseäni mietityttää sen vähärasvaisuus. Keho tarvitsee myös rasvaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gluteeniton ruokavalio on kyllä mulle parempi. Totesin sen jo Jenkeissä ollessani. Mä en syö muuta kuin tummaa suklaata. Esim. Fazerin sininen maistuu suussani aika ällölle.

   Jutan diettissä on minusta liian vähän rasvaa. Mä syön normaalia raejuustoa ja normirahkaa ja luomumaitoa. En osta rasvatonta ikinä. Uskon laihtuvani silti. Sen näkee sitten mennessä.

   Aloitan tällä ja jatkan varmaan sitten hitusen soveltaen kuuden viikon jälkeen. Katson mikä tuntuu hyvälle.

   Poista
 24. Mä uuvuin ja kolestroliarvotkin on korkealla, se sai mut muutama kuukausi sitten kans pysähtymmän ja hieman lisäämään huolenpitoa itseäni kohtaan. Painoa on tullut vuosien mittaan runsaasti ja siis imetys aikana lähes 10 kiloa lisää! Raskaus aikana paino ei nouse aluksi laskeekin joten laitokselta tulen kevyempänä kuin ennen raskautta. Sitten se tulee takaisin. Kun ei ehdi ja saa tehtyä mitään kivaa, ommeltua esim. niin otanpa kaukn palan! :D Nyt sokerin himoa on vältelty, ei herkkuja kaapissa, ja hieman se on helpottanutkin (koska ei ole ollut mitään naposteltavaakaan!) ja jokunen kilo on tullut alas päin. Saman suunnan kun saisin pidettyä ja kadonneet vatsa lihakset löydettyä. :)

  Voimia koitikseesi.

  VastaaPoista
 25. Kyllä kiinnostaa! Itsellä sama projekti kusasi täysin kun kesäloma alkoi, mutta nyt olis tarkotus palata ruotuun ja mikä sen kannustavampaa kuin vertaistuki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Mä olin lomalla jo ja ajattelin, että nyt olisi hyvä aika aloittaa. Lähden lokakuussa taas lomalle niin olisi kivaa jos olisin hitusen pienentynyt siihen mennessä.

   Poista
 26. Hei jee, onnea! Tai se mistään onnesta oo kiinni, kovasta itsekurista vaan! Itse sain samalla dietillä kymmenisen kiloa pois nyt keväällä, kyllä kannatti. Melkein huomaamatta. Välillä vaan junasi ja junnasi ja junnasi, mutta sitten taas yhtäkkiä hupsis! (Okei, kesä on tuonut pari kg jo takasinkin, mutta en stressaa, syksyllä taas ruotuun)

  Tsemppiä!

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.