22.9.2012
Kaalilaatikko about suunnilleen
Voi kaali!
Ihana kamala kasvis mikä maistuu niin hyvälle mutta tuoksu...
Olen vuosia joutunut karttamaan kaalia. Sappileikkauksen jälkeen kaali oli ainut mikä aiheutti vieläkin kipuja. Kun nyt pääosin gluteiini on pois ruokavaliostani, siedän kaalia jälleen.
Tämä kaunis syksyinen päivä innosti minua laittamaan kaalilaatikkoa.
Ei minkään ohjeen mukaan, tuosta noin vaan päästä oma versio.
Olen huono kokki, mutta laitan silti ruokaa ja todella helppoa ruokaa.
Anrin kaalilaatikko about suunilleen:
Isosta kaalista puolet silpuksi.
Keitä vettä sopiva määrä ja lisää kaksi luomu kasvisliemikuutiota.
Paista ja mausta luomu jauhelihaa about 400g.
Ota pakkasesta jotain kasviksia tai pilko porkkanoita.
(Minä käytin Apetit kesäporkkanapussin)
Rikottuja ohrasuurimoita pieni kupillinen.
Laita kaikkea sopivaan laakeaan kulhoon vuorotellen, kunnes pinta täyttyy.
Kaada päälle liemi niin että se nousee päälimmäisen kaalikerroksen alle.
(About suunnilleen)
Laita uuniin n. 200c tai vähemmän ja anna olla kunnes kypsää.
Nyt kietaisen huivin kaulaani ja lantsarit jalkaan.
Menen pelastamaan kärsivää pihaani ja keräämään röykkiön omenoita.
Laatikko saa kypsyä rauhassa uunissa sillä välin ja nautitaan myöhemmin puolukkasoseen kera.
Jos illalla paistaisin sitten pari omenapiirakkaa:
makean herkkupiirakan lapsille ja itselleni sitten toisenlaisen version.
Nam!
Iloista lauantaita!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nam. Meillä myös huomenna kaalilaatikkoa, soijarouheella ja ohra-riisiseoksella täydennettynä. Ja ehdottomasti Ikean puolukkahillolla :)
VastaaPoistaSoijarouhe on kanssa hyvä. Mä vain niin allerginen soijalle. =( Ärsyttää kun se maistuisi niin hyvälle, olisi terveellistä ja edullista.Samoin soijamaito on minusta hyvää monessa, blääh. Ikean puolukkahillo on muuten hyvää.Nam.
PoistaJa nyt mä menen oikeasti pihalle. Sorruin lukemaan muiden kivoja postauksia ja sain taas pari ideaa miten tuhota noita meidän omppuja.
Miks jaat ohjeen, jos olet huono kokki? Ihmettelen vaan O_O
VastaaPoista=) No jaan ohjeen sellaisille jotka on samanlaisia "suurinpiirtein" kokkeja eivätkä kaipaa erikoisia ohjeita. Siksi. Ja myös siksi että tuntui siltä. Oma blogi, omat jutut.
PoistaKiitos reseptistä, vaikuttaa herkulliselta! Rakastan kaalia! Ja kivaa ettei resepti "oo niin justiinsa", yleensä unohdan mittasuhteet muutenkin ja jotain menee ripaus ja toista iloinen saavillinen :D
VastaaPoistaOle hyvä. Ei multa kantsi mitää "hienoja reseptejä" odottaakaan. Ei niitä tule kun olen tälläinen "suunnilleen kokki". Hyvää tuo oli. Jos ohran maku vierastuttaa kannattaa käyttää riisiä, tai sitten sitä riisi/ohra sekoitusta.
Poistamäkin haluun...
VastaaPoistaHeips! Täällä ihan varmasti huonompi kokki, joka inhoaa kaalia ja se haju:( ,mutta mies taas vuorostaan rakastaa sitä.Tätä vois yrittää tehdä, niinpä kysyn kauanko pidit uunissa ja millä lämmöllä?
VastaaPoistaEntä jos teen riisistä, pitääkö ne esikypsentää?
Ihanaista syksyä ja kiitos lämpöisestä blogistasi:)
Terv.Tumpelokokki
Kyllä se riisi siellä kypsyy jos nestettä vaan on. Ohra kypsyy meinaan hitaammin kuin riisi ja kypsää oli.
PoistaLaita laatikko suht alas ja lämpöä 185 astetta. Riippuen sun uunista. Meillä tarvis 200astetta. Pidä tunti, maista ja jatkaa kypsentämistä vaikka hitusen miedommalla lämpötilalla. jos näyttää että pinta tummuu, laita laatikon päälle pala foliota. Näin mä tein.
Kiva jos ohje rohkaisee toisenkin tumpelokokin kokkailemaan. =) Tämä oli juuri se syy miksi ohjeen laitoin. Ei kaiken tarvitse olla aina niin super hienoa ja täydellistä. Tekemisen iloa vaan kehiin ja ihan ok siitä tulee.
Tule kertomaan miltä sitten miehestä maistui. Ja muista maistaa lihan suolaisuus ym.
Missä mausteet..?! Mautonta :(
VastaaPoistaKuten tekstissä lukee, mausta jauheliha mieleisellä tavalla. Ja kaksi luomu kasvisliemikuutioita tulee nesteessä. Mautonta tuo ei todellakaan ollut. Ja jokainen voi lätkiä ihan mitä mausteita tykkää. =)
PoistaAika hassua sanoa että ruoka on mautonsa jos ei ole sitä maistanut, tai edes lukenut kirjoittamaani ohjetta kunnolla.
PoistaNiiin. Aika hassua jakaa ohjeita ilman ohjeita..
VastaaPoista