21.9.2012

Aamupala


Onko sinulle aamupala tärkeä?
Minulle on.
Aamulla tarvitsen jotain terveellistä syötävää mikä pitää makeanhimon poissa.
Olen nyt syksyllä usein syönyt vastaavanlaisen aamupalan.
Luonnonjogurtti on ihanaa ja tuntuu vatsassakin hyvälle.
Itse tykkään laittaa mustikoita ja jotain siemeniä sekaan, ei sokeria.
Jos väsyttää, piristän itseäni raikkaalla hedelmällä, kuten tänä aamuna.

Miltä oma aamupalasi näyttää?

22 kommenttia:

  1. Minäkin olen hurahtanut luonnonjugurttiin! Heitän sekaan itse värkättyä mysliä ja oijoi, aamu alkaa tosi hyvin. Töissä otan melkein aina ruuan jälkkäriksi omenan, minkä jätän syömättä, se sitten seuraavana aamuna minua odottaa työpöydällä, saan tarvittaessa jatkoaamupalan jos tarvis :)

    Siemeniä en jotenkin "osaa" syödä. Enkä tiedä miksi. Ehkä pitäisi opetella, saisi niitä hyviäkin rasvoja :)

    Kiva postaus, ihanaa kun olet niin terveellisellä tiellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mies söi ennen makeita jogurtteja kunnes tajusi mitä söi. Nyt ei syö muuta kuin Luomu luonnonjogurttia. Mä itse taas tykkään eniten A jogurtin mausta ja syön sitä. Lapset syö sokerisia jogurtteja mitkä laimenettu luonnonjogurtilla. =) Heidän vaikea oppia eroon noista kaupan kamoista, mutta vähitellen viroitetaan. Ainut kenen kanssa tämä ei toimi eikä onnistu mitenkään on meidän huonosti syövä Pantton. Jolla niin paljon ongelmia ruoan kanssa että huh heijaa...Yritämme silti vähitellen hänenkin kanssaan. Nyt hän suostuu syömään kaurapuuroakin. =)

      Koitan opetella joka päivä syömään paremmin. Hitaasti tämäkin projekti edistyy ja on varmasti pysyvämpi tapa elää kuin vain laihduttaa. Ei toiminut mulla ikinä. Tämä tuottaa pitkällä ajalla hyviä tuloksia. =)

      Poista
    2. Hyvin sanottu:

      "Koitan opetella joka päivä syömään paremmin."

      Kävi hassu sattuma, aurinko alkoi paistaa heti tuon lauseeni luettua - ihan kuin olisin itsekin valaistunut jotenkin. Totta! Aika harvalla nämä täysremontit kädenkäänteessä tuntuu sujuvankaan joten päivä kerrallaan. Vanha klisee, en vaan ole koskaan tullut ajatelleeksi soveltaa sitä.

      Ja oli ihan pakko tulla tänne kommentoimaan vielä senkin takia, että lounaalla (jota yhä vietän) oli salaattipöydässä tarjolla myös auringonkukansiemeniä! Laitoin niitä salaatin sekaan ripauksen ja ounou, taidan olla koukussa... :D

      Poista
    3. Tämä on todella opettelua, itselle puhumista joka päivä ja itseasiassa monta kertaa päivässä. Ja silti melkein päivittäin havahtuu vanhojen tapojen vievän minua. Mutta muutos on siinä että havahdun jo näihin. ennen en edes huomannut näitä huonoja juttuja. Päätin, että jos kerta olen matkalla ehjempään minään,tapahtuu se myös ruoan kautta, vähitelleen. Terapia kestää kohdallani about kolme vuotta. Niin eiköhän se ruokaremontti kestä vähintään yhtä kauan. Ja sitten on ehkä paremmat eväät pärjätä loppuelämä niillä opeilla.Laihdutuskuurit on kohdallani jo nähty eivätkä ne muuta mitään kuin hetkellisen painonpudotuksen.

      Ja hauskaa että heti heittelit siemeniä salaattiin lounalla. =) Näin se menee "mainokset" jää takaraivoon. Samoin kuin Mäkkärin M kirjain. =) Sitä voi opetella huijaamaan itseään terveellisemmällä tavalla.

      Poista
  2. On tärkeä, mulle aamupala on aina maistunut hyvin, mutta mun mies kuuluu niihin joille ei aamiainen tahdo maistua. Tykkään syödä samanlaisia sekoituksia, kuin sinullakin tuossa. Smootietkin on hyviä aamulla, mutta ei riitä pelkästään mulle; ruisleipä, näkkäri, karjalanpiirakka maistuu sivussa, jotain suolaistakin tarvin. Yritän muistaa juoda lasin vettä ennen aamiaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tein usein kannullisen smoothieta mitä saatan sitten juoda aamulla ja lounaaksi tai sitten jätän sitä lapsille välipalaksi. On tosi hyvää.
      Mä söin ennen AINA leipää aamulla. On ollut vaikea oppia siitä pois. Siksi nuo siemenet mulla tuolla jogurtissa. Ne antaa sitä "leivänkaltaista" vastusta. olen tehnyt "siemenleipää" missä vähän hiilareita eikä gluteeinia ja joskus syön sitä. Vettä olen kanssa opetellut juomaan. Nyt sujuu jo aikas hyvin.

      Poista
  3. Mun aamupala näyttää usein aika samanalaiselta. Luonnonjugurttia, marjoja, itse tehtyä mysliä, hedelmiä, siemeniä, marjasosetta... aina mitä milloinkin, ettei ala maistua "puulta" kun päivästä toiseen syö. Tai sitten muutama ruisleipä kalkkunalla/kanalla ja vihanneksilla/kasviksilla. Niin ja kolmas ihana päivän aloittaja on puuro. Näitä meillä syödään aamuisin ja kyllä lähtee päivä ihanasti ja lempeästi käyntiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä rakastan puuroa! Syön sitä usein talvella lounaaksi. =)

      Poista
  4. Gogreenillä on ihana salaattisiemensekoitus, jossa on pähkinöitä ja siemeniä. Sopii jugurtinkin kanssa, en kyllästy ikinä!

    Kahvia on pakko saada aamuisin, mutten en herää. Vaihtelevasti sitten kaveriksi mitä mieli tekee, puuroa tai muroja, tänään tuoretta sämpylää.

    Anu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! pitääkin katsastaa se ensi kerralla kun menen kauppaan...siis ensi viikolla. =)

      Poista
  5. Maistuis varmaan mullekin :-) Makoisan näköinen aamupala!

    Kolmen pienen lapsen äitinä minun täytyy nyt myöntää etten jaksa hirveästi panostaa kiireessä aamupalaan jotta koululainenkin saadaan ajoissa kouluun. Olemme sopineet lasten kanssa, että joka aamu syömme puuroa puurolajia vaihdellen ja jälkiruoaksi vaikka porkkana tai omenasiivuja ja kaikki tietty maitolasin kera. Iltapalaa vaihtelemme sitten enemmän. Lapset syövät mukisematta puuronsa aamulla kun tietävät, että iltapalalla saa jotain muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole keittänyt lapsille pitkään aikaan aamulla puuroa.Jotenkin noi aamut vaan sujahtaa. Mä syön tuon aamiaisen kun lapset lähteneet ja aloitan työt. En ehtisi kyllä ikinä mitään järkevää syömään aamutohinassa, mutta mä onneksi palaan tyhjään hiljaiseen taloon tekemään töitä.
      Puurosta lapset tykkää kyllä, usein välipalaksi sitä keitän, että jaksavat odottaa ruokaan asti. Meillä syödään ruoka aikasintaan kello 18. Haluan että koko perhe koolla edes yhdellä aterialla päivässä ja se on illallinen.

      Poista
  6. Omat aamupalani ovat koostuneett nyt parin viikon aikana joko tattari- tai kaurapuurosta, jonka sekaan olen laittanut marjakeittoa, marjajauheita, pellavansiemenrouhetta tai paskastimesta marjoja, kyllä on maistuva ja täyttävä aamupala! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on kanssa tosi hyvä sekoitus. =) Mä laitan pellavansiemenrouhetta niihin mun "sämpylöihin". Makuun tottuu. =)

      Poista
  7. Tiukassa on kilot jos ei noilla eväillä lähde. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  8. Tylsät on aamupalat täällä! Arkisin keitetty tai paistettu kananmuna. Paistettu paistetaan voissa ja keitetyn päällä on nokare voita. Munan kanssa kulhollinen kreikkalaista jogurttia tai purkki kermarahkaa tai omatekoista viiliä. Sekaan menee vaihtelevasti omatekoista marjasosetta/hilloa tai pakastemarjoja. Kesällä tietenkin tuoreita marjoja. Kaiken päälle iso kuppi teetä.
    Tuon syön aamukuuden pintaan ja lounas on puolenpäivän aikaan. Kyllä pärjää :))
    Ai niin, se viikonloppu. Muuten saman, mutta kananmunia on kaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole tylsät! Mä syön kanssa tosi usein munakkaan aamulla kera monen tomaatin. Tänään se menee lounaaksi, siis about kohta. =) Koitan vähentää hiilareita. Paranee sekin koko ajan. Elimistö tottuu vähempään hiilarimäärään ja on hyvä olla. Aika samat sörsselit siis sullakin. Mä tykkään ja masu ei turpoa enää. =)

      Poista
  9. Hei! Herkulliselta näyttää! Minun aamupalani on jo usean vuoden ajan ollu turkkilaista jugurttia hedelmillä tai marjoilla, lisäksi erilaisia siemeniä ja hunajaa. Välillä tekee mieli aamuisin leipää, silloin syön kahvin kanssa omatekoista sämpylää tai siemenleipää. Uusi löytö on Sallisen salaattimix, joka sisältää kurpitsansiemeniä, auringonkukansiemeniä, pinjansiemeniä ja karpalorouhetta. Hyvää jugurtin päällä ja myös salaateissa!

    VastaaPoista
  10. Mun aamupala oli pitkään pannullinen kahvia > ei hyvä juttu ollenkaan!
    Nyt raskaana ollessa aamuisin on ihan hirmuisen kova nälkä ja teenkin itselleni puuroa + pari leipää kurkulla ja salaatilla, tuoremehua lasillinen ja sitten vielä joko marjasoppaa tai jogurtti.

    VastaaPoista
  11. Kiitos vinkistä! Ei kai tässä mitään uutta ollut, mutta mulle kuitenkin tuli vasta nyt mieleen, että juuri siemenet marjojen ja jugurtin kanssa olisivatkin aamupala minun makuuni. Mulla hyvä ruokapäivä selvästi alkaa juuri kunnon aamupalasta, olen huomannut sen nyt kun olen vähän yrittänyt kiinnittää huomiota ruokarytmiin ja -valioon.

    VastaaPoista
  12. Rahka, pähkinät ja marjat ovat olleet mun lemppari jo yli vuoden ajan :)

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.