21.5.2010

Maistuisiko cocktail?


Mulla on sininen emalinen kulho.
Se on tuossa hollilla.
Sen viereen kampean heti aamulla kun saan silmät auki.
Jos saan auki...


Tuo kulho sisältää mahtavan cocktailin.
On sinistä, on valkoista.
On suihketta, jauhetta ja nestettä.
Niitä laitettaan suuhun, silmiin ja nenään.
Kunnon annokset, pari kertaa päivässä.


Antihistamiinia, nenäsuihketta, silmätippaa, kortisonia, astmapiippua ja vielä nesteenpoistolääkettäkin. (Kun lääkkeet turvottaa...)
Aamu aukeaa näillä, mutta päivä ei.
Voisin torkkua koko päivän.
Kauniista ilmasta nauttiminen EI houkuta,
ei yhtään.
Jos ulos päädyn, on loppu ilta menetetty.
Ei jaksa, ei mitään.
Olla haluaisin vaan ja möllöttää ja mielellään nukkua.
(Niinkuin sitä voisi päivällä tehdä...)
Mulla ei ole ollut tälläisiä allergiaoireita YLI 8 vuoteen!!??
Ja nyt...voi apua.


Onko muut kokeneet tämän rankaksi kevääksi?
Muutenkin kuin pussin päälle.
(Hups 150e meni matkabudjetista emalikulhon täytteeksi.)
Mä voisin skipata kohta koko kesän jos tätä tiedossa...
ei ihme että rakastan talvea.
Silloin ei tarvi cocktailla. =)

Ps. Arvatkaa olenko OIKEASTI onnellinen jos ensi viikolla sataisi ja olisi viileää. Ah, pelastus, siis oikeasti nautin siitä sitten täysillä!

14 kommenttia:

 1. Miten mulla tulee lause "ei oo troppia, ei minkään valtakunnan troppia" mieleen. On ilmeisesti tullut katsottua liikaa tuota putousta.. =D

  Olen päässyt nyt seuraamaan tätä heinänuha kautta, siskon poika tuntuu niiskuttavan koko ajan. Varmasti on tympeää, ei pääse hengittämään nenän kautta ja silmätkin saattavat turvota..

  Nythän se vähän viilenee, jospa se vähän auttaisi tilanteeseen... Koitahan keksiä jotain mukavaa itsellesi! Hemmottele! Olet sen ansainnut! Ihanaa viikonloppua!

  - Jaana "Kainuunkadulta"

  VastaaPoista
 2. Voin vaan kuvitella miten kurjaa allergiaoireet ovat :o( Surettaa allergikkojen puolesta, kun eivät voi nokkaansa ulos pistää näin ihanilla ilmoilla. Tai ainakin mua surettais, koska RAKASTAN kesää.
  Ite en ole millekään allerginen, mutta nyt tota siitepölyä lentelee niin että munkin silmät kutiaa ja kirvelee, joten mitä se onkaan oikeesti allergisilla :/ Hyvä ystäväni on myöskin pahasti allerginen eikä ole tosiaan ulos päässyt hellepäivinä kun on aivan tukossa sisälläkin. Toivotaan että tämä kausi tästä helpottaa pian ja oireet sen mukana!

  VastaaPoista
 3. Voi sua...:(. Mä kuulin jossain uutisissa, että koivun siitepölyä on nyt SATAkertainen määrä normaaliin verrattuna!!! HURJAA!!

  Meillä Emil 3v sai ja kunnon allergiaoireet ihan tyhjästä - ikinä ennen ei mitään ja kaikki alkoi kuin napin painalluksesta..

  Toivottavasti sulla helpottaa pian!!!

  Mukavaa viikonlopppua kaikesta huolimatta!!

  VastaaPoista
 4. On siinä coctailia! Voi harmi että kärsit noin voimakkaista allergiaoireista. Meillä tytöt on allergisia myös, paitsi minä.
  Tsoin tänä vuonna jopa minä olen saanut oireita vaikka ikinä ennen ei mitään allergiaa ole ollut, taitaa siis olla normaalia pahempi siitepölykausi.
  Jaksamista sinne vaikka itse toivinkin lämpöisten päivien jatkuvan:)

  VastaaPoista
 5. Paha allergiakevät monelle koivuallergikolle. Mulla sellainen "tavallinen" lääkitys, joka yleensä auttaa, tehoaa nyt aika heikosti. Mä keskityn vaan ajattelemaan, että kohta tämä on ohitse :)

  VastaaPoista
 6. Kolmeenkymmeneenkuuteen vuoteen en oo mitään tarvinnut,nyt oli pakko hakea Zyrteciä...paha kevät,totta puhut.
  Kahdesti päivässä huuhtelen puutarhan huonekalut,ei auta,ihan keltaisenaan ovat iltaan mennessä...samoin käy autolle ja sisätiloille...tulispa sade!

  VastaaPoista
 7. Huih! Meillä 2 allergista ja pienimmällä on kyllä aika rankkaa vaikka tuommosia coctaileja ei onneks tarvita.Aerius riittää aika hyvin... mutta kovasti oireita kyllä. Toivotaan että väliin sataiski! Jaksuja! <3

  VastaaPoista
 8. On kamala kesän alku ollut mullakin! Ei koskaan tällaisia oireita aiemmin. Väsyttää, eikä todellakaan tee mieli ulos. Voimia sinulle!

  VastaaPoista
 9. Nyt on kyllä tosi hurja kevät! Olen käynyt 3v siedätyshoidon tuossa 20v korvilla. Se pitänyt oireet kuosissa. Yleensä parina päivänä olen tarvinnut lääkkeitä, mutta nyt on kaikki mahdollinen käytössä isoina annoksina.
  Oli keuhkot jo niin jumissa että lääkäri varoitteli jo sairaalalla. =( Huoh...meinaan nuoruudessa on keuhko-osastolla tullut viikkoja vietettyä pahimpana allergiakautena. Eli hiukan liian läheltä nyt liippasi tuo kunto...
  Tuli vaan täytenä yllätyksenä tämä kun olen voinut jo vuosia niin hyvin.
  Kyllä tää tästä. Voiton puolella jo!
  En meinaan enää valvo koko yötä yskien ja oksentaen. =) Voin nukkua melkein koko yön ilman lääkkeiden ottamista yöllä, että JEE!!!

  VastaaPoista
 10. Pahin siitepöly-kevät mitä muistan. Meillä poika 4,5v on oireillut todella voimakkaasti. Silmät turvoksissa (sidekalvo irti silmämunasta), nenä vuotaa, yskää ja nyt tänään on ääni lähtenyt ( liekö lääkkeistä, allergiasta, lenssusta).

  VastaaPoista
 11. Juu, allergiaoireet on täälläkin pukanneet.
  Meidän esikoinen sai pari päivää sitten oman cocktailin kun käytiin lääkärissä. Koskaan aiemmin ei ole ollut mitään oireita ja nyt niitä pukkaa kunnolla. Itselläkin ääni painuu iltaa kohti ja silmät kutisee.

  VastaaPoista
 12. Täällä myös yksi kärsijä... Arvaapa vaan imetänkö... Aika rajalliset on nuo lääkeavut ja maanantaina menin sitten vielä vilustumaan, että vielä flunssa päälle. Ymmärrän täysin kärsimyksesi.

  VastaaPoista
 13. Minulla on erittain paha koivuallergia myös, allergialääkäri on joskus määritellyt koivuastmaksi. Tämä keväänä koivu on kuulemma erttäin voimakas. Minulla myös aika paljon noita troppeja kaapissa, astmalääkkeestä silmätippoihin. Ei ole kivaa, ei todella ole :(

  VastaaPoista
 14. Hei!

  Löysin vasta äskettäin blogisi ja voi! - näyttää niin tutulta tuo lääkemäärä! täällä vedetään myös heti aamulla piippua yms jotta henki kulkisi paremmin! Ollut aivan järkyttävää hengenahdistusta tänä vuonna johtuen koivun siitepölystä!

  Tsemppiä sulle ja onnea talokauppoihin!

  T: bee

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.