28.3.2010

Virvon varvon

Meillä isommat kävi tänään virpomassa.
Pantton kun on taas kovassa kuumeessa eikä päässyt mukaan.

Virpominen oli iso juttu omassa lapsuudessani.
Siihen valmistauduttiin huolella tehden iloisen värikkäitä virpomisoksia.
Saman tradition olen jatkanut omien lasteni kanssa.

Iloinen mieli tarttuu ja hymy on herkässä virpomisen jälkeen.
Varsinkin kun sai kolme isoa suklaamunaa...
(Muistatko lapsuudesta tuon tunteen?)

7 kommenttia:

 1. Meilläkin on lapset tykänneet virpomisesta. Pienimmät olivat nyt ensi kertaa, isoin sai jo jäädä kotiin...Tosin kyllä palkoista isoimmellekin jaettiin=)

  VastaaPoista
 2. Kiva tunnelma ollut teillä! Meidän kahdenvanha kävi tuossa naapurissa mummolassaan virpomassa. Muissa paikoissa ei vielä kierretty.
  Minäkin muistan miten tärkeää omassa lapsuudessa oli se oksien koristeleminen. Samaa iloa haluan jatkaa omalle pienelle pojalle. Ja kyllä hän niin onnellinen olikin, kun koristeltiin oksia yhdessä ja sitten kun mummolasta sai oikein suuren suuren munan sinne pikkuruisen korinsa pohjalle :)

  VastaaPoista
 3. KYLLÄ MUISTAN! Myös meillä on siirretty tämä traditio omille lapsille. Mieheni ei ole lapsena virpomassa käynyt, mutta minun mielestä se teki pääsiäisestä pääsiäisen (vaikka juhlan tarkoitus onkin ihan muuta)ja se vaan KUULUU lapsuuteen ja pääsiäiseen. En voi ymmärtää miten se voisi loukata ketään, kyse kun on pelkästään leikistä.
  Ihanat virpojat teillä! Ja saaliskin näyttää herkulliselta, nams. Meilläkin kävi kaksi isointa virpomassa, pienin on oksennustaudissa, eikä hän kyllä vielä suuria määriä suklaata saa syödäkään.

  VastaaPoista
 4. Kivat virpojat teilläkin kiertäneet. Itsekin muistan kuinka jännää oli käydä virpomassa ja miten hienoa oli saada kunnon palkkio. Toki matkaan mahtui myös niitä oven kiinni paiskaajia, mutta onneksi se ei lannistanut!

  Tyttö kävi nyt ensimmäistä kertaa virpomassa yhden ystäväperheen luona, meillä kun on mummolat niin kaukana.

  VastaaPoista
 5. Oikein kivan näköisiä virpojia teillä ja vautsi kuinka hienoja oksia olette tehneet!

  VastaaPoista
 6. Minä en jostain syystä lapsena koskaan käynyt virpomassa, mutta nyt olin aivan innoissani, kun tyttö halusi lähteä. Koristeltiin yhdessä pajunoksia ja kierrettiin tänään yhdessä läheisten luona. Oli ihana katsella tytön innostusta. Teidänkin lapsilla näyttää olevan hyvä mieli, eikä se varmaan niistä suklaamunista pelkästään tule. :)

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.