26.3.2010

Pääsiäistä ja asuntotietoa

Kävimme katsomassa asuntoa.
Kyseessä oli "tilava" rivitaloasunto Hyvinkäällä.
Ajoimme melkein 200km eilen illalla...
Mutta ei tärpännyt vieläkään.
Asunto ei ollut vielä "SE" koti.

Etsimme siis rivaria/puutaloa tai omakotitaloa.
Tuossa asunnossa vikana oli liian matalat huoneet.
Huonekorkeus oli vain 2,3m mikä tuntui siltä että katto tulisi niskaan.
Kellari oli pienempi kuin saimme ymmärtää, vaatehuonetta ei ollutkaan vaikka piti olla.
Ei ollut minkäänlaista ulkovarastoa eikä säilytystiloja esim. rattaille tai pyörille.
Kylpyhuone oli puolet nykyisestä, mikä sekään ei iso ole.
Asunto vain oli paljon piempi luonnossa kuin paperilla ja mitä neliöt antoivat ymmärtää.
Eli se siitä.

Nyt osaan taas vielä enemmän tehdä etukäteiskyslyä.
Tässä hommassa oppii paremmaksi koko ajan.
Ja kyllä se oma uusi koti vielä tulee vastaan...
luulen vain et nyt taitaa olla pienen tauon paikka tästä hommasta.


Ps. Vähän kuvia keväisemmästä kodista. Huomaatko, keltainen hiipii meille ihan vaivihkaa...

24 kommenttia:

 1. Voi harmi :o( Mutta eiköhän se the talo vielä tule vastaan! Me etsimme omakotitaloa pitkään ja talvella 2008 sanoin, että mitään muuta en toivo kuin että kesällä meillä olis oma ihana piha ja oma talo! Kuinkas sitten kävikään, kauan himoitsemamme talo tuli uudestaan myyntiin keväällä ja hintakin oli pudonnut lähes 100 000e alkuperäisestä pyyntihinnasta. Siltä seisomalta lähdettiin uudestaan taloa katsomaan ja tehtiin tarjous heti. Olimme jo aiemmin tarjonneet talosta saman verran, mutta omistajat eivät sitä hyväksyneet ja myöhemmin ottivat talon pois myynnistä kun isäntä ei saanutkaan töitä toiselta paikkakunnalta. Hyvä onni meillä, ja varmasti vielä myös teillä :o)
  Ihanan keväisen näköistä teillä! pitäisiköhän munkin laittaa vähän väriä taloon... Onnea talonmetsästykseen, eikös yleensä silloin tärppää kun pitää "taukoa" etsimisestä ;o)

  VastaaPoista
 2. No niinkös siinä kävinkin, pöh. Ei muuta kun uutta matoa koukkuun. Kyllä SE vielä löytyy, kliseeltä kuulostaa mutta niin totta. Meidän etsiessä tonttia kävin monta tunnetilaa läpi. Vielä se kolahtaa!

  VastaaPoista
 3. Harmi! Onneksi ei ole mikään hoppu, parempi kun saatte rauhassa katsella ja tutkiskella markkinoita.

  Keltainen on pop keväällä! Muistelin että inhosit sitä? :)

  VastaaPoista
 4. Uuh.Kamalan väsyttävää tuollainen.
  Kurja että reissu oli kutakuinkin turha.Kyllä se vielä eteen sattuu.
  Täytyisi itsekin alkaa aktiivisemmin etsimään rivarin pätkää mikä pidempään jo ollut aatoksissa,kunhan vain jaksaisi.(Mutta siis vuokralle ihan.) Iloista viikonloppua sinne!iti

  VastaaPoista
 5. Laura, inhosin juu, ihan täysillä! Mutta nyt se alkaa tuntumaan ihan kivalta. Kaikki alkoi äidiltäni saamasta okrankeltaisesta isosta ja paksusta kaulahuivista talvella. Tykästyin siihen. Ja sit pikkuhiljaa enempi. Yhtään vaatetta en omista keltaisena, enkä usko koskaan omistavani. Ehkä okran värisenä, se kaunis väri.
  Koskaa ei pitäisi sanoa "ei koskaan".

  VastaaPoista
 6. Etsittekö taloa erityisesti Hyvinkäältä? Asumme itse Hyvinkäällä ja meidän naapurissa on omakotitalo myynnissä.

  VastaaPoista
 7. Etsimme aika laajalta alueelta.
  Meinaan seuraan jopa joitakin alueita Ruotsissa...=)
  Mutta pääsääntöisesti katsomme kohteet: Uusimaa, Varsinaissuomi ja joitakin alueita Itä-Uudeltamaalta.
  Nyt pidän tauon. En jaksa.
  Katsotaan rauhassa missä mies ensi vuonna varmasti töissä. Ehkä asumme tässä vielä vuoden ja sitten myymme, menemme vuokralle ja jatkamme sen oikean etsintää. Vuora-asunnosta kun olisi helpompi sit mennä siihen pysyvään, oikeaan kotiin. =)

  VastaaPoista
 8. Etsiminen voi käydä tosi uuvuttavaksi. Kotiin liittyvät asiat on niin iholla kun aina on innokkaana ja toivoo, että jos tämän ilmoituksen talo nyt olisi juuri "se". Muistan erään oman kokemuksen talosta, joka paperilla oli niin upea ja oikeasti oli sellainen hirvittävä homeenhajuinen paikka. Silloin kyllä tuli aika tylsä fiilis.

  Voimia teille etsintään. Ajattele, että kyllä sekin päivä tulee, että tulee juuri se oikea olo jostakin kohteesta. Luulen, että asuntokaupoissa harvoin saa ihan kaiken, mitä toivoo, mutta tosi lähelle voi päästä ja silloin olo on oikea ja aika huikea.

  ps. ihanaa okraa siellä :)

  VastaaPoista
 9. Juu, täydellistä tällä budjetilla ei saa. Mutta en "pyydä" mielestäni liikoja. Tarkoitus on rempata sit sisältä mieleiseksi...mutta pohja pitää olla hyvä, samoin tarpeeksi tilaa.
  Ei homeista, vesivahinkoista, vinoa taloa ym.
  Tuollaseen meille ei riitä rahkeet.
  Mutta kyllä se joskus löytyy...

  VastaaPoista
 10. Joskus tuntuu varmaan toivottomalta tuo uuden kodin etsiminen. Mutta sitten se saattaa olla yhtäkkiä siinä ja on rakkautta ensi silmäyksselä. Toivon, että teille käy niin.


  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Tsemppiä etsintään. Kyllä se vielä eteen tulee!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. No höh! Osaan samaistua fiilikseesi ihan täysin, koska itsekin etsimme juuri uutta kotia. On se vain vaikeaa puuhaa kun meilläkin on aika paljon ehtoja, jotka pitäisi täyttyä. Mutta eiköhän se oikea koti tule vastaan kun on sen aika, niin teillä kuin meilläkin. Oikeassa olet, tässä hommassa tulee koko ajan paremmaksi. ;)

  VastaaPoista
 13. No, asuntoja tulee ja menee, kyllä se oikeakin vielä kohdalle osuu. Tykkään tosta keltaisesta, se on ihana pirtasakka. Se on ollut yksi suokkini josku 10 vuotta sitten...Meillä ollut keltaiset teemalautaset jotka nyt äidilläni varastoituna. Ehkä nyt olisi taas sopiva aika kaivaa ne käyttöön :) Sama oranssin kanssa. Se oli joskus silloin aikoja sitten pop ja nyt tuntuu että se taas vetää puoleensa.

  VastaaPoista
 14. Tulin katsastamaan miten kävi asunnon kanssa... No voi harmitus:/ Mutta kyllä se oikea vielä löytyy, varmasti;)

  Ihania nuo teiltä otetut kuvat. Mullakin on nyt keltaista väriä, vaikka normaalisti en siitä niin välitä.

  Ja lopuksi, KIITOS tunnustuksesta. Siitä tuli hyvä mieli... Vaikka oonkin tällä hetkellä ihan toivottaman huono postailemaan. On niin kiire, kun oon taas yksinhuoltajan roolissa ja lapset sairastaa. Mukavaa viikonloppua silti:D

  VastaaPoista
 15. Olipa harmi juttu! Mutta eiköhän se oikea vielä löydy! Tsemppiä etsintään! _jonna

  VastaaPoista
 16. No höh! Toivottavasti löydätte pian teille teidän näköisen uuden kodin.. :)
  Ja ihania keväisiä kuvia.. =)

  VastaaPoista
 17. Harmi :o( Mutta toivottavasti aikalisän ottaminen antaa uutta puhtia!
  Kiitoksia nauhoista, perille tuli

  VastaaPoista
 18. Tää on eka kerta kun mitään kommentoin mutta nyt on ihan pakko ;D Voi harmi kun ei ollutkaan teidän unelmakoti! Olis meinaan ollut kiva saada teidät naapuriin. Mä oon meinaan 99.9% varma että oott käyneet meidän taloyhtiössä kattomassa samalaista kämppää kun meillä. Ja sinänsä hassua että noi sun kommentit on ihan suoraa mitä mä olin mieltä ekan käynnin jälkeen. Mutta jotenkaan en voinut unohtaa ja tultiin uudestaan ja mä olin rakastunut. Me ollaan kaikki "ongelmat" ratkaistu omalla tavalla, paitsi se saunan rakentaminen on vielä sinne "kellariin" vaiheessa. Meillä on sillä khh. Olis kyllä ollut niin kiva lapsiperhe naapuriin. Täytyy vaan toivottaa teille parempaa onnea, vaikka kovasti harmittaa että meistä ei tullut naapureita.

  T:Mona ja pojat

  VastaaPoista
 19. Kurjaa, mutta mäkin uskon, että se oikea löytyy vielä teillekin. Ihania kuvia teidän kodista. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 20. Juu, jos asuntosi on Vieremänkadulla, niin juu, käytiin me siellä. =) Hassua että tunnistit...miten muuten? Kun tuossa kuvauksessa ei ollut mitään mikä linkittäisi siihen asuntoon...
  Ei se ollut vaan meidän asunto. Paljon hyvää, mutta liian pieni tälle poppoolle. Ei auta. Jatkamme etsintää.
  Meidän nykyinen neliö on tilavampi ja toimivampi joten ei "pienempään" mennä...

  VastaaPoista
 21. Arvasin siis ihan oikein :D Sä vaan kuvailit niin hyvin ja oikeesti noi sun ajatukset asunnosta oli ihan samat kuin mulla ensin. Mä vaan sitten vaan rakastuin näihin kattoparruihin ja lautalattioihin!! Me ollaan tosiaan tehty parannuksia ja "vaatehuonekkin" toimiin tosi hyvin elfakorihyllyjen ja tangon kanssa. Ja meillä kun pojilla tota vaatetta löytyy niin hyvin on kaikelle tilaa. Meillä sitä kutsutaan vinttikomeroksi, toi vaatehuone on kyllä hieman harhaanjohtava. Me remontoitiin eteinen niin että vaunut mahtuu siinä oleen. Meillä on hieman erilainen pohja alakerrassa. Siinä missä noi naapurit on tehneet sen luukuun, me ollaan purettu siitä seinä ja meillä on sellanen semi-saareke siinä.Meillä siis kulku keittiöön siitä. Mua kyllä oikeesti harmittaa että ei ollut teidän unelmakoti, olisitte varmasti olleet mukavia naapureita :)Pyörät muuten mahtuu hyvin autotallin perälle ja kaikkea muutakin tavaraa sinne mahtuu (ja paljon). Mä selvästi yritän vielä mainostaa että jos jostain kumman syystä vaihtaisit mielipidettä :DDD Olis ollut vaan niin kätevää että olis ollut kiva nettiputiikki naapurissa, mä oon meinaan suunnitellut tilaavani sulta sitä lippunauhaa poikien synttäreille. Mutta jokatapauksessa, toivottavasti seuraava tärppää!!

  T: Mona

  VastaaPoista
 22. Hih, jännä et tunnistit tuosta. Mut kai se oli niin että koska asut siellä, oli se mahdollista. Muuten ei kyllä voisi tietää ollenkaan.
  Katsomamme asunto oli jo niin rempattu ja se näkyi hinnassa. Joten ei olisi ollut enää varaa rempata ja muokata sitä. Keittiö oli ihana! Mut eteinen super pieni...
  Tuolla oli laminaatit joka paikassa, uudet sellaiset. Lautalattiat siis alla?
  Ei se vaan ollut meidän koti, vaikka sijainti kyllä tosi kiva!
  Niin ja kusti kyllä tuo lippunauhankin. =)

  VastaaPoista
 23. No on joo sen rempannut ihan täydellisesti. Mä en ole niillä käynyt kuin ovella, mutta uteliaana kyllä katsoin heti ne kuvat ;D. Lautalattiat on joo siellä laminaatin alla, se on ihan aidot 60-luvun (mee loove). Eteinen on joo tosi pieni. Me ollaan paranneltu se meille toimivaksi niin että purettiin kaikki kaapit, hyllyt ja se vanha oviaukko. Laatotettiin lattia ulko ovelta olkkarin ovelle ja laitettiin peili-liukuovet lattiasta kattoon. Me mahdutaan hyvin kahden pojan kanssa siinä toimimaan "kellarin" rappuun saa hyvin meillä kurikset ym.kuivumaan. Teitä ei varmaan kiinnosta, mutta tosta sen asunnon takaa tulee ilmeisesti yksi peruskuntoinen remontoitava myyntiin ;D. Joo, ei vaan. Kyllä mä täysin ymmärrän sun pointit miksi ei sopinut teille. Toivotaan että tulee kuitenkin joku kiva lapsiperhe. Et satu yhtään tietämään millanen perhe sitä oli myös tulossa katsomaan? Ja tosta tunnistamisesta vielä. Nää on niin "erikoisia" nää kämpät että veikkaan että yhtään samanlaisia ei muualta löydy. Harvassa rivarissa on kuitenkaan "kellaria" tai vaatehuonetta joka ei olekkaan vaatehuone. Se erikoisuus ja ainutlaatuisuus olikin yksi mun ihastuksista tässä. Ja kusti polkee onneksi ;D

  T:Mona

  VastaaPoista
 24. Ihania kevätkuvia! Onnea asunnonmetsästyksen suhteen ja muutenkin elämään! Keltainen on oppimisen ja ilon väri, aurinkoa pääsiäisen odotukseen!

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.