3.9.2009

Banaanikakku



Meidän perheen todellinen lemppari on Banaanikakku.
Se on myös suhteellisen terveellinen herkku.
Tai ainakin tässä muodossaan kun vähän tuunasin reseptiä.
Tämä on paras ylikypsien banaanien käyttötapa!
(Siis juuri niiden joita ei halua enää syödä.)

4-5 kypsää banaania (riippuu koosta)
1,5dl rypsiölyjä
2dl täysjyvävehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2tl kanelia
2tl inkivääriä
1tl soodaa
2tl leivinjauhoa

Voitele ja korppujauhota ensin kuivakakkuvuoka. Tarvitaan iso tai pari pientä.
Vatkaa sokerit ja kananmunat vaahdoksi. Vatkaa sekaan öljy.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaanit aivan mössöksi.
Lisää molempia vuorotellen vaahtoon käsin sekoittaen varovasti.
Paista alatasolla 175c n.tunti.

Anna jäähtyä kunnolla. Parasta seuraavana päivänä kylmän maidon kanssa!

6 kommenttia:

  1. Oi nam! Olen tehnyt banaanikakkua jostain RuokaPirkasta leikatulla reseptillä, mutta olit ilmeisesti tähän vähän ruisjauhoja lisännyt - vaikutti jo melkeinpä terveelliseltä ;) Parasta näissä on, että voi pakastaa: itse kun en keliaakikkona syö, niin meillä ei koko kakku mene päivässä eikä parissa. Kiitos reseptistä, kokeilen heti viikonloppuna!

    VastaaPoista
  2. Nami! Itse tykkään myös banaani kakusta, mutta harvemmin tulee tehtä. Meillä mies ja esikoinen eivät pidä banaanista ollenkaan.

    VastaaPoista
  3. Enpä ole tainnut banaanikakkua aikaisemmin tehdä,täytyy kokeilla.

    Tänään meillä leivotaan omenapiirakkaa,taas...

    VastaaPoista
  4. Juu, tähän tulisi normaalisi 3dl sokeria, 4dl vehnäjauhoja ja 150g voita. Muunsin tuota vähän terveellisempään suuntaan ja maistuu lapsilleni aivan samalla lailla kuin se normiversiokin.

    VastaaPoista
  5. Pakko lisätä että sitruunan tai aplarin kuori raastettuna sopii tähän baagelssiin mainiosti :)

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.