19.3.2009

OSMOSAL kotitekoinenPieni mieheni alkoi taas oksentamaan. 1,5h sisällä tullut taas kolme kertaa. Soitin lastenpoliklinikan osastolle. Annettiin aikaa olla kotona kello 14 asti. Jos mikään ei pysy sisällä takaisin sairalaan.
Pojalla on Rota-virus. Hieno homma! Ei ihme että me muut ei sairastuttu. On jo vastustuskyky tuohon tautiin jokaisella.
Osaston sairaanhoitaja käski antamaan OSMOSAL juomaa. Tiedän, mutta en saa sitä mistään nyt heti kun mies töissä, anopppi ei kaupungissa ja kaikki tuttavat täällä kylällä töissä. Hoitaja sanoi että ei haittaa. Sen voi tehdä itse. (Ajatus kirkastui tuosta vastuksesta hurjasti!)
Elikä kaikille teille äideille. Tällä reseptillä teette itse tuota "taikajuomaa" mikä maksaa omaisuuden apteekissa. Tämän valmistus maksaa alle 0,1e ja aikaa menee vedenkiehumisen verran.

(Piti vielä lisätä että varmasti se OIKEA Osmosal on parempaa, mutta tämä ajaa asian kun ei ole sitä oikeaa saatavilla. Ja jos lapsi menee tosi huonoon kuntoon niin sitten sairaalaan. Neuvoivat hyvin lastenpolilla miten edetä. Nyt menemme näin tunti kerrallaan.)

OSMOSAL:
1litra vettä
8tl sokeria
1tl suolaa
hyppysellinen ruokasoodaa
kiehauta ja jäähdytä
Sekoita esim. mehutiivistettä sekaan, jos lapsi ei muuten sitä suostu juomaan. Parempi jollain keinolla saada alas, kuin ei ollenkaan!

8 kommenttia:

 1. Voi kurjuus! Pieni näyttää niin väsähtäneeltä. Toivotaan että rupeaa omatekoinen Osmosal pysymään sisällä.
  Kiitos resepti vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti teidän pienokaisenne paranee pian!
  Hyvä,että sait ohjeen juomaa varten. Kuitenkin kehotan aina, kun mahdollista ostamaan ripulijuoman (Osmosal) apteekista. Siinä on suolot juuri oikeassa suhteessa ja glukoosikin on vedettömässä muodossa. Juomaa ei saisi koskaan oikeasti sekoittaa mehuun, koska liiallinen sokeri vain sitoo vettä ja ripuli pahenee eikä oikea määrä suoloja pääse imeytymään. Tietysti on aina hyvä, että lapsi juo tai syö edes jotain. Moni lapsi myös juo juoman mieluummin kylmänä, koska silloin se maistuu vähemmän pahalle! Toipumisia sinne.

  VastaaPoista
 3. Sairaalassa sanoivat että saa sekoittaa mehuun. Soitin ja kysyin. Muuten en saa tuota juotettua hänelle...

  VastaaPoista
 4. mua ihan itkettää teidän puolesta.
  Toivottavasti kääntyy parhain päin jo tänään!

  voimia!!!! ja halaus.

  VastaaPoista
 5. Voi rappanaa...Meillä oli tuo rota kanssa kun Nöpö ja poikanen olivat pikkuisa (n.vuosi sitten) ja oli koko perheellä, ihan kamalaa.

  Toipukaa kuntoon äkkiä siellä...

  VastaaPoista
 6. Voi, pikkuinen on tosiaankin kipeän näköinen :(
  Pikaisia paranemisia!

  VastaaPoista
 7. Loistava vinkki!!Kiitos siitä!
  Voi pientä,toivottavasti pian paranee...tuo on kamalaa tuollainen!

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.