6.10.2008

Kierrätyskeskus


Tänään ollut niin kaunis syyssää. Ihanaa ollut kävellä lasten kanssa ympäri Karjaata ja viedä heitä eskariin ja kerhoon. Aamupäivästä mulla oli aikaa käydä vauvankin nukkuessa, kierrätyskeskuksessa. Ja taas kerran tein kivoja löytöjä!!! Ohessa kuvia vanhoista kirjoista mitä ostin. Pienemmät kirjat on n. 1940 luvulta. Ja hurjat hinnat oli...0,1e kipale.
En tiedä vielä säilytänkö tuollaisenaan vai teenkö esim. noista loruista tauluja lastenhuoneeseen. Olisi aika houkuttavaa laittaa valkoiset puukehykset ja ehkä vanhaa pitsiä tai ruutunauhaa sisäpuolelle...hm...

Tuo Topeliuksen "Vårt land" on aivan 1900-l alusta. Oli pakko ostaa tuo miehelle. Jotenkin tuo risainen ja vanha kirja oli pakko kantaa kotiin. Eikä hintakaan, 0,5e painanut tuossa.
Mutta eniten ihastuin noihin BARN MAT kirjoihin. Ovat hyvin siistissä kunnossa, varsinkin jos ottaa huomioon että kirjat ovat 1887-1891 vuosilta. Hurjaa pitää käsissään noin vanhoja aarteita.
IHANIN löytö oli vanha, ehkä jonkun koulun hattuhylly/naulakko. Oli ruskea ja ihanasti hiukan ruostuneet koukut. Kauneimmat isommat koukut pitää päissään ruskeita "lasitettuja" palloja. Aion hiota tämän sekä maalata valkoiseksi. Koukut jätän sellaisiksi kuin ovat. Laitan sit kuvia kun saan naulakon haettua tänne...ja sit tietty maalattua sen.

Yksi idea muillekin äideille, et vanhat metaliset, peltiset ja emaliset astiat on aivan IHANIA hiekkaleluja. Äitini sai mut innostumaan noista, joten ihania juttuja löysin tytölle hiekkaleikkeihin. Ja alle 1e sain aikas läjän kauniita juttuja. Mietin hetken jos niistä jotkut maalaisin keittiöön koristeeksi...

2 kommenttia:

 1. Mun on pitänyt varmaan yli puoli vuotta mennä kierrätyskeskukseen, mutta en ikinä saa aikaiseksi. Se on toisella puolen kaupunkia enkä haluisi mennä sinnä lasten kanssa vaan yksin ja rauhassa katselemaan. Noh, kierrätyskeskus menee arkena hyvin aikaisin kiinni joten aina jäää menemättä. Pitäisi mennä vkloppuna...
  Mahtaakohan meidän kierrätyskeskuksessa olla noin halpaa...vaikutti tosi halvoille löydöille. Kirppiksillä kun olen välillä käväissyt ja toivonyt löytäväni jotain ihanaa vanhaa, niin hinnat ovat olleet pilvissä.

  Hattuhylly löytösi kuulostaa tosi ihanalle. Mullahan on juuri nyt hattuhylly rakkaus syttynyt. Meillä ei vain tunnu olevan tilaa semmoiselle oikealle vanhalle hattuhyllylle. Olen sitten hankkinut pari pientä (uustuotantoa) makkariimme koristekäyttöön ja tuulikaappiin lapsille naulakoksi.

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Loistavia löytöjä teit! Miten,jos kopioisit taulun pohjiksi kirjan sivuja,niin ei tarvitsisi repiä?Viikonloppuna menen käymään äidin luona Kokkolassa.Taidankin käydä samalla kierrätyskeskuksessa...

  Tiina

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.