10.1.2015

Viljaton banaanikakku




Oi nam!
Tämä resepti on herkullinen ja terveellinen.
Voit käyttää tähän ne ruskeimmat banaanit.
Ei löydy valkoista sokeria ja on luontaisesti gluteeniton.
Paljon hyvää niin suulle, mielelle kuin kropallekin.
Varoitus, tähän jää koukkuun!
Meillä kakku hupeni yhdessä päivässä.....


Viljaton banaanikakku (luontaisesti gluteeniton)

3-4 kypsää banaania
0,5dl pellavansiemenöljyä (voit käyttää muutakin öljyä)
50g voita
2dl tattarijauhoa
1dl mantelijauhoa
0,5dl kookosjauhoa
0.5dl banaanijauhetta Cocovi
1dl raakaruokosokeria (Ensi kerralla laitan vain 0,5dl, varmasti riittää!)
1dl kookossokeria Cocovi
2 kananmunaa (Kokeile Vaahteramäen Friidoja!!!)
0,5 prk rahkaa (vapaaehtoinen, mulla oli vain 3 banaania niin lisäsin rahkaa siksi)
2tl kanelia
1tl inkivääriä
1tl luomu appelsiinijauhetta
1tl soodaa
2tl leivinjauhetta

Voitele kakkuvuoka voilla ja sirottele pinnalle esim. luomu kookoshiutaleita.
Muussaa banaanit ihan mössöksi.
Sulata voi.
Vatkaa sokerit ja muna keskenään vaahdoksi, lisää sekaan sulatettu voi ja öljy.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää vaahtoon banaanimössö sekä vähitellen kuivat aineet ja lopuksi mahdollinen rahka.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada vuokaan.
Paista n. tunti 180c uunin alaosassa. Kokeile tikulla kun valmis.
Parasta seuraavana päivänä, eli anna jäähtyä ja laita vaikka yöksi jääkaappiin. (Jos jaksat odottaa.)
On niin hyvää sitten vaikka luomu yrttiteen kanssa.


Kertokaahan miten resepti onnistui!

10 kommenttia:

  1. Mistä tuota banaanijauhetta saa? Onko se pakollinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se pakollinen ole. Lisää jotain muuta jauhoa saman verran.

      Poista
  2. Voi, kiva ohje! Täytyypä testata, kun tuosta saa helposti myös maidottoman, jos kerran rahkakaan ei ole välttämätön. Onkohan tuo banaanijauhe välttämätön? Muuten löytyisi kutakuinkin kaikki aineet ja varsinkin niitä ruskeita banaaneja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se banaanijauhe oo must. Ekaa kertaa sitä käytin. Laita vaik riisijauhoa lisäksi. Ja ainakin sen 3 banaania. Jos jätät rahkankin pois laita sitten 4 banaania. Että tulee kosteeta.

      Poista
  3. Blogisi on ihan paras!

    (ihan pienellä äänellä kysyisin, että eikö tattari ole vilja?) anteeksi nihilismi.
    katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon olettanut että se luetaa viljattomaksi mut en mä vaan tiedä! Monet viljattomat leipurit sitä käyttää ja Paleo leivonnassa yleinen.
      Mut luontaisesti gluteeniton se on....

      Poista
  4. no nyt sitten sen tarkistin, Anteeksi, ei se ole vilja vikipedia kertoo :
    Tattari eli viljatatar (Fagopyrum esculentum) on tatarkasveihin (Polygonaceae) kuuluva kasvi, jonka siemeniä käytetään ruoaksi. Se lasketaan yleensä viljaksi, vaikka se ei ole muiden viljojen lailla heinäkasvi vaan kaksisirkkainen. Viljellyn tattarin kantamuoto oli ilmeisesti köynnöstävä kiertotatar (Fallopia convolvulus).
    aina olen luullut sitä viljaksi, no sitä oppii uutta
    katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään. En mäkään ollut ihan varma. Viljana en ole sitä pitänyt mutta kuullut että toiset pitää. No gluteeniton se ainakin on ja se riittää mulle. =)

      Poista
  5. Kiitos ohjeesta, tuli kyllä hyvää!! Ei nähnyt kakku huomista päivää meillä :) Tätä pitää tehä lisää :) Kookosjauhot oli kaupasta loppu vaan onnistu hyvin ilmankin.

    Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva kuulla! Noita jauhoja voi laitella vähän sen mukaan mitä on. Vaikka vehnää ja ruista jos niitä käyttää tai spelttiä ym. Tää on niin hyvää että hupenee kyllä. Mun tarvii tehdä kanssa lisää kun Lillen kysyy koko ajan että mihin se pehmeä kakku meni. =) No sen napaan tietty!

      Poista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.