8.11.2014

-4,5kg







Minä laihdutan.
Kyllä. 
Tai pitäisikö sanoa, opettelen syömään keholleni oikein. 
Minullahan on harvinainen sairaus Eds. 
Lisäksi autoimmuunisairaus IBS. 
Ja paljon muuta...
Keho on ollut ja on vieläkin iloisen sekaisin. 
Ei toimi alkuunkaan niin kuin pitäisi. 
Olen syönyt liian vähän, liian harvoin ja liikaa hiilreita. 
Miten yli satakiloinen voi syödä liian vähän???
No niin olen tehnyt. 
Tässä tulee mun sairaus kuvioihin ja selittää paljon. 
Olen nyt viisi viikkoa harjoitellut useammin syömistä.
Syön vähintään viisi kertaa kellon mukaan. 
Laihduin itsekseni tässä ajassa 4,5kg. 
Ihan hyvin siis ottaen huomioon etten voi pahemmin liikuntaa vielä harrastaa ja olen silti syönyt sokeria. 
Nyt homma muuttuu.
Palkkasin torstaina ravintovalmentajan. 
Hän ottaa kopin kehoni todella haasteellisesta ja monimutkaisesta tilanteesta. Minulle tiedon hankkiminen tässä kohtaa on vain liikaa.
Tarvitsen tukea, apua ja tietämystä.
Jopa valmentaja sanoi, että tämä tulee olemaan haasteellista ja hänellekin vaikeaa. 
Mutta hän haluaa haastaa itsensä ja minä itseni.
Viikko kerraallaan nyt edetään.


Kiinnostaako matkani terveyteen?

30 kommenttia:

  1. tsemppiä, itellä kans harvinainen autoimmuuni sairaus ja pitäs kans tsempata ruokavalion kans... nyt kuitenki sinnikäs flunssa kiusannut melkein koko syksyn..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on lapsesta asti ollut varmasti yli sata antibiottikuuria. Siihen on tultava loppu. Suolisto ei kestä.
      Hyvin mielin oon kyllä nyt kun on ammattilainen apuna.

      Poista
  2. Oi ihanan värikäs & terveellinen ruoka! Varmasti helpottaa kun on ammattilainen apuna!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väriä kyllä nyt riittää. En saa syödä koskaan yhtäkään ateriaa ilman väriä. Onneksi mulla kasvikset, marjat ja hedelmät maistuu.

      Poista
  3. Todellakin kiinnostaa matkasi terveyteen.
    Nuo kuvaamasi ruokalajit olisvat varmaan suositeltavaa kenelle tahansa meistä.
    Pinaattikeitto on lempparini!
    Ja Tonnikalasalaatti.
    Ja mykykeitto :) Mutta sitä oikeaa ei taida saada enää mistään muualta kuikn kotipaikkakunnaltani jos mummelit sitä tekevät isosti.. Ei ehkä maailman terveellisintä, mutta ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tulee kyllä aika pitkä matka...mutta koitan olla ajattelematta pituutta.

      Poista
  4. Kiinnostaa:) Olen seurannut blogiasi ihan Prinsessa ja Auto alkuajoista asti ja nyt parin bloggauksen aikana olen huomannut vivahteita "vanhasta" Anrista joka oli jo hetkittäin kadoksissa:) Tsemppiä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä kadoksissa ollut...vaan sairaus otti ylivallan enkä meinannut millään jaksaa. Nyt kun on hoitoja ja oikeita lääkkeitä tukemassa alan vähitellen elpymään. Jää voimia muuhunkin eikä elämä ole vaan perkuleen sairautta. Kiva kun olet matkassa pysynyt.

      Poista
  5. Tsemppiä. Varmasti ammattilaisesta on suuri apu ja saat paljon hyviä neuvoja ja käytännön apua.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon kyllä että apua saan! Nyt ei riittänyt oma tieto vaikka sitä paljon jo olikin. Nyt kun ei keskitytä varsinaisesti laihtumiseen vaan suoliston kuntoon saamiseen. Ruokavalio tukee sitä tällä hetkellä.

      Poista
  6. Täällä kans tällanen reilun kokoinen naisimmeinen, joka syö liian vähän ja liian harvoin. Joskus maistuu ruoka paremmin, mutta normaalsiti ei. Joskus muistan syödä "kunnolla", mutta useiimiten en. Josko täältä sais tsemppiä sun esimerkkies kautta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos näistä saat vinkkejä. Tuun jakamaan ajatuksia tän projektin aikana. Tässä menee hetki. Nyt keho yhteistyössä ja paino menee alaspäin.
      Tärkein apu nyt alkuun olisi varmasti syödä viisi ateriaa päivässä. Jo se muutos tiputti multa noi ekat kilot. Nyt kiva nähdä mitä sokerittomuus tekee. Ja vettä vähintään 2litraa.
      Noillahan voi aloittaa. Mä oon aika moannut siinä et yritin muuttaa kaiken kerralla. Eka kuukausi söin karkkia ja herkkuja kun mieli teki. Tärkeintä oli viisi ateriaa kellon mukaan. Nyt oon valmis luopumaan karkeista. Toki jouluna herkuttelen kun eihän se ole kuin pari päivää ja sitten taas jatkuu.

      Poista
  7. Nuo annokset näyttävät herkullisilta ja aika monen keho kiittäisi tuollaisesta ruokaremontista. Itsenikin täytyisi ottaa itseäni niskasta kiinni. Autoimmuunisairaus itsellänikin. Olisi mahtavaa, jos jaksaisit laittaa reseptejä, listoja..kaikkea mikä auttaisi tekemään viisaita valintoja silloin kun kiire painaa ja pää lyö tyhjää! Ihanaa, kun voit hitusen paremmin. Olen seuraillut blogiasi vuosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä tuun ajatuksiani jakamaan jos niistä olisi muillekin vinkkiä.

      Poista
  8. 4,5 kg on loistava saavutus! Ja jos kehosi voi siitä paremmin ja mielesi iloitsee, on se parhainta;)
    Mukavaa marraskuuta Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuun ihan ok. Mut toi on pisara meressä mutta kuitenkin tärkeä alku. Mieli motivoituu tuosta hyvin.

      Poista
  9. Kiinnostaa tietenkin! Tsemppiä! :)

    VastaaPoista
  10. Vastaukset
    1. Kiitti! Katsotaan vuoden päästä miten on lopputulos. Koitan olla ajattelematta niin pitkälle.

      Poista
  11. Onnittelen! Tuota kilomäärää ei ihan vahingossa pudoteta, vaikka lähtöpaino olisi mikä. Onnittele itseäsi saavutuksesta! Jonain päivänä ensimääiset viisi kiloa ovat pudonneet ja tähtäin on ekassa kympissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei ne vahingossa menneet. eka kymppi on tähtäimessä vuoden loppuun mennessä. Se on juhlimisen arvoinen paikka.
      Olen päättänyt helmikuussa juhlistaa itseäni jollain ihanalla uudella Odd Mollylla.

      Poista
  12. Tasapainoisella ruokavaliolla on todella suuri merkitys hyvinvoinnissa. Liian vähän syöminen on vielä pahempi mitä ylensyönti, jos voi verrata. Itse sairastan IBD ja olen juuri muokkaamassa ruokavaliotani, tavoitteena remissio. Vehnä, sokeri ja hiiva ovat aivan pahimmat viholliset. Tälläkin hetkellä syön kyllä ihan valkoista sokeriakin, mutta vähäisiä määriä. Hedelmistäkin saa katsoa mitä syö ja minkä verran. Kaikki sopii, mutta määrissä melkoisia eroja.

    Kokeilin tehdä pitsaa gluteenittomista jauhoista, ei tykännyt vatsa hyvää. Ilmeisesti vehnätärkkelys vaikuttaa. Tattari sopii kyllä. Luin tänään vinkin, että riisijauhoista voi tehdä mannapuuron/vispipuuron, sitä kokeilen kyllä :)

    Nämä vatsavaivat ovat suoraan sanottuna perseestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon pitkään käyttänyt karkeaa riisijauhoa juurikin vispipuuroon ja tulee hyvää! Sopii mannapuuroon kanssa. Gluteeniton jauhoseos ei oikein mullekaan sovi. Leivon kookosjauholla, tattarilla, mantelijauholla ym. Tulee hyvää ja ravintorikkaampaa. Valkoista sokeria en oo kotona käyttänyt yli vuoteen. Kookossokeri, raakaruokosokeri, stevia ja agave siirappi on hyviä.

      Poista
    2. Piti muuten vielä vinkata, että oletko tietoinen scd ruokavaliosta? Tai ravintovalmentajasi?

      Poista
    3. Olen siitä lukenut. Tilanteeni ei taida ihan noin hurja olla. Mutta luotan nyt valmentajaani ja katsotaan mitä saadaan parannettua näin. Perunaa en kaipaa kyllä muutenkaan kun se ei kovinkaan mulle maistu. Ainoastaan kalakeitossa oon siitä tykännyt.

      Poista
  13. Ehdottomasti kiinnostaa! Kiinnostaa myös kuulla onko sillä millaisia vaikutuksia terveydellesi ja hyvinvoiinnillesi.
    Tsemppiä!

    VastaaPoista
  14. Ruokavaliolla on todella iso merkitys hyvinvointiin. Minulla epäiltiin pitkään nivelreumaa ja laukkasin kokeissa. Reilu vuosi sitten ongelmieni syyksi paljastui keliakia. Sinne jäi herkkuni voisilmäpulla ja korvapuusti! Sokeri väheni puolella, samoin tuoreella leivällä herkuttelu. Nyt reilu vuosi diagnosista olen 8,5 kg kevyempi ja ihokin kiittää! Energiaa on ihan eri tavalla. Vitsit, kun olen tyytyväinen tähän välttämättömään ruokaremppaani:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ruokavaliolla pystyy paljon vaikuttamaan mutta ei kaikkeen. Minulla vuoden kestänyt täysin gluteeniton ruokavalio ei tiputtanut grammaakaan painoa vaikka syömättä jäi vaikka mitä. Itseasiassa loppua kohden lihoin reippaasti. =( Nyt olen pääosin gluteeniton siis luontaisesti (en syö pastaa ym ja vehnä on täysin kielletty sekä ohra ja kaura) mutta nyt syön täyttä ruisleipää (ilman hiivaa) pari palaa päivässä ja paino tippuu.. En ihan tajua tätä mun kropan toimintaa mut ei mun tarviikaan. Nyt joku muu miettii tätä sekamelskaa ja mä raportoin missä mennään ja miltä tuntuu. Odotan sitä että iho paranisi. Iho on ollut vuosia huonona. Hyvänä se pysyy vain sen hetken kun syön Tetralysalia. =(
      Mutta ONNEA onnistumisesta!!!!!

      Poista
  15. Kiitti:) täytyy taas todeta, että onneksi ilmeisesti myös sinulla on taito kuunnella omaa kehoa! Olemme niin yksilöitä. Aurinkoista torstaita toivotellen:)

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.