6.10.2014

Gluteeniton mutakakku



Löysin tämän reseptin suklaalevyn kyljestä, muunsin vain raaka-aineita gluteenittomaksi ja käytin raakaruokosokeria valkoisen sokerin sijaan. 

200g tummaa suklaata
1tl leivinjauhetta
4 munaa huoneenlämpöistä
2dl raakaruokosokeria
2,5dl gluteenittomia jauhoja
200g voita

Kuumenna uuni 200c.
Vatkaa sokeri ja munat vaaleaksi vaahdoksi. 
Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Sulata suklaa ja voi ja kaada munavaahdon sekaan. Vatkaa vielä hetki.
Lisää jauhoseos varovasti mukaan.
Jauhoita ja voitele vuoka. Minä käytin kookoshiutaleita "jauhottamiseen". 
Kaada vuokaan ja paista n. 12min keskitasolla. 
Anna jäähtyä ja tarjoa vaikka jäätelön kanssa. 

4 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä niin herkulliselle, että tätä pitää kokeilla meidän poitsun kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella hyvää! Parempaa se on jos antaa olla jääkaapissa yön yli. Maku vaan paranee niin.

      Poista
  2. Mutakakku on ihanaa! Ihana tämä sinun monipuolinen blogi! Lisään sen omalle blogilistalleni!

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä. Näyttää niin hyvältä pitänee kokeilla.

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.