28.8.2014

Homeen vuoksi
Tänään on kotona kaikki lapset. 
Lillen on pahentuneen astman vuoksi kokonaan pois tarhasta, koska siellä on ilmennyt vaikeat sisäilmaongelmat. Prinsessa on kuumeessa ja Automies silmätulehduksessa. 
Happy happy happy...
Menihän se aamupv hyvin soitellessa eri tahoille ja juostessa lääkärissä. 
Nyt voinkin plussapallona pomppia loppupäivän...
Olisikohan tänään hyvä pv kynttilöille, kannulliselle luomu mango teetä kera Mrs Marplen?

Millä piristät itseäsi tälläisinä päivinä?

10 kommenttia:

 1. Voi.EI kiva kun lapset sairastelevat :(.
  Luin EU:sta että ainakin Sanbon päiväkodissa Karjaalla homeongelma. Oma lapsenlapseni käy kyseistä tarhaa ja astmapiippu ollut hieman tiheämpään käytössä.
  Harmillisia nuo homeongelmat kun ne sitten aiheuttavat kaikenlaisia terveysongelmia.
  Mukavaa torstaita sinulle
  -Erica-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri siellä poikani on...oli vuosi sitten vain infektioastma nyt menee neljä eri lääkettä päivittäin.

   Poista
 2. Lillen on nyt ollut kohta viikon kotona eikä palaa tarhaan enää. Selvitellään mikä tilanne on ja mihin poika siirretään. En uskalla viedä häntä enää koska sai viikko sitten taas vaikean kohtauksen.

  VastaaPoista
 3. Ihania värejä teillä käytössä :)! T:Uusi lukijasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika värikästä meillä on aina. Tervetuloa mukaan!

   Poista
 4. Täällä on perheen verran kohtalotovereita! Home ja voc-yhdisteet ym. sisäilmaongelmat on meille tuttuja, valitettavasti.
  Itse oireilen työpaikalla, enkä tahdo pystyä siellä olemaan. Olen aiemmin työpaikallani (toisessa kiinteistössä) sairastunut homeista astmaan, kemikaaliherkkyyteen, voimakkaisiin ruoka-allergioihin ym. paskaan. Ja sitä satoa niitetään loppuiän...
  Keskimmäinen lapseni on sairastunut erään tilapäisjärjestelyin/-tilassa hoidetun kouluvuoden aikana sädesienestä ym. ja nyt vuosia myöhemmin ei pysty olemaan yläkoulussa (jälleen sisäilmaongelmaa) ollenkaan, vaan on osa-aikaisesti kotiopetuksessa ja osa-aikaisesti muiden vakavasti sisäilmasta sairastuneiden kanssa pienryhmässä. Onneksi sellainen saatiin tänä syksynä perustettua. Viime kevään oli kokonaan kotiopetuksessa. Ja yläkoululaiselle se ei ole kovin helppoa - olla aina erilainen kun muut! Ja koko ajan joutua välttämään tiettyjä tiloja ja kiinteistöjä. Koulusta pois jäännin lisäksi myös vuosia kestänyt liikuntaharrastus piti lopettaa.
  Mutta lohdullista on voinnin paraneminen. Altistumisen loppuminen on ollut tärkeää. Nyt terveellisessä ympäristössä reilun puoli vuotta oltuaan lapsi on aivan eri ihminen! Iloinen, pirteä, reipas, astmaa lukuun ottamatta terve ja oireeton… Oma itsensä! Koulutehtävät sujuvat ja oppiminenkin on taas helppoa. Ja hän jaksaa taas urheilla ja treenata täysipainoisesti rakastamaansa lajia
  Kaksi muuta lastani oireilee vähemmän ja lievemmin, mutta saavat selvästi oireita homeista ja voc-yhdisteistä.
  Tämä on ja on ollut raskasta meille kaikille. Jatkuvaa oireilua (toki useimmiten lievää), kummallisia kipuja, lisälääkkeitä käyttöön, kuumeilua, väsymystä ja pahimmillaan anafylaksian tyyppisiä oireita kurkun turpoamiseen saakka.
  Ei tämä purkaukseni teitä auta, mutta itseäni ainakin on lohduttanut tieto muista saman kokeneista. Oireet eivät ole kuvitelmaa,vaan joku muukin on kokenut saman! Ja altistuksen loputtua voi oireilu lakata ja elämä jatkua terveenä ja oireettomana!
  Toivottavasti asiat teilläkin pian selkeävät ja lapselle löytyy sopiva ja terveellinen hoitopaikka!

  VastaaPoista
 5. Paranemisia teidän perheelle. :)
  Jälleen niin kauniiita kuvia ja tunnelmallista että varmasti piristää sairastelun keskellä nauttia kuppi teetä ja herkkuja kynttilän valossa. Niin ja Mrs Marple on ihana. :)

  VastaaPoista
 6. Voi ei, tuokin vielä! Tsemppiä anrinko ja kaikki muutkin homeoireiden kanssa tuskaileville! Hyvin tutulta kuulosti tuo Piiankin kertomus tuossa yllä. Itse olen menettänyt terveyteni ja työni homeelle. Onneksi toipumistakin on tapahtunut, mutta pitkä prosessi tämä on ollut.

  Toivottavsti Lillenille löytyy turvallinen ja hyvä hoitopaikka! Kaikkea hyvää syksyynne huolienkin keskellä <3

  VastaaPoista
 7. Tänne mun piti kommentoida yks päivä mutta olin niin väsynyt et se vaan jäi. Mä aloin miettiä voiko fibromyalgia tyyppiset oireet sekä astma ja nivelkivut/turvotukset tulla homeesta. Mua varmasti pidetään ihan hulluna kun intän kivenkovaan että nämä kaikki kolotukset ja jomotukset johtuu kosteusvauriosta ja huonosta sisäilmasta mutta jotenkin tuntuu että olisin oikeassa.

  Meillä vanhempi poika sai viikko sitten ekan astmakohtauksen. Ei ole koskaan ollut astmaoireita. Me ollaan lasten kanssa sairastettu melkein koko tämä vuosi vähintään kerran kuussa aina huonojen ilmojen tultua. En oo koskaan tainnut vetää niin paljon astmalääkkeitä kuin tällä hetkellä ja mikään ei auta. Oudointa että auttaa lenkkeily, lenkillä nenä ja hengitys avautuu. Mä en myöskään koskaan ole ollut niin pahasti jumissa kuin nyt. toisen käden keskisormi on ihan jäykkä ja turvonnut, tyviniveleen tai jänteeseen sattuu. Kädet ei suoristu. Nilkat on turvonneet ja nivelsiteet eivät pidä yhtään. Kaikista pahin on kun polvi turpoilee koko ajan. Se on yleensä turvonnut vain alkuvuodesta kerran ja mennyt kortisonipiikillä ohi. Tänä vuonna olen hakenut ties kuin monta piikkiä ja aina vaan uusii kun joku muu kolotus tulee. Nyt olen sinnitellyt mutta oli jo pakko varata lääkäriin aika, uutta piikkiä taas ja hulluna pitävät kun sanon että johtuu flunssasta ja närästyksestä - mistä lie ne kummatkin sitten johtuukaan.
  Aina ennen kuin polvi turpoaa tulee pariks päiväksi outo olo, ei oo ihan kartalla. Sitten tulee hillitön väsymys päiväksi. Ei jaksa edes kättä nostaa, jopa hengittäminen tuntuu työläältä. Haluaisi vaan nukkua ja päivä menee ihan sumussa. Sen jälkeen se turpoaa.. Reaktiivinen artiitti mutta miksi.. homeesta? Miksi lapsikin yhtäkkiä alkaa pihistä ja saa astmakohtauksen..
  Mies ei sairasta mitään, muttei myöskään usko että mitään voisi olla talossa vialla. Mutta hänhän onkin täältä päivät pois...! Homekoulussa aikoinaan sairastuin ja en toivo sitä kenellekään, vähiten omille lapsille. Pelkään että se helvetti alkaa taas alusta. Hyvä, että otit lapsen pois tarhasta pois altistumasta.

  Ai niin.. ja nenäni on kuin vainukoiralla. Tuntuu että yhtäkkiä olen alkanut haistamaan kaiken. ihan kaiken. mun mielestä mun oma vaatekaappi haisee niin pahalle etten voi ottaa sieltä vaatteita. vaatteet haisee imelälle enkä voi käyttää niitä jos ne on ollut siellä kaapissa.. tässä alkaa oikeesti epäillä jo omaa mielenterveyttä kun kukaan ei tunnu tajuavan.

  Mikä tälläisenä päivänä sitten piristäisikään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko vielä kommentoida tähän. Kaikki nuo kirjoittamasi oireet ovat mahdollisia homeen aiheuttamina, mutta myös muista syistä johtuvina. Yrittäkää päästä tutkimuksiin, jotta saat suljettua pois mahdolliset muuta sairaudet. Tätä en tosiaankaan kirjoita lääketieteen asiantuntijana vaan omaan kokemukseen pohjautuen. Tiedän mitä epätietoisuus on ja kuinka epäilee jo omaa mielenterveyttäänkin. On vaikea tietää ja vakuuttaa muut, kun ei itsekään saa selvää oireilustaan...
   Reaktiivinen artriitti, nivelkivut, fibromyalgiatyyppiset paikkaansa vaihtavat kipuilut,hajuaistin herkistyminen äärimmilleen… Tappoväsymys, joka ei poistu lepäämällä tai nukkumalla. Itselläni on tutkittu myös noita reumajuttuja moneen kertaan aikuisiällä, mutta koskaan ei ole diagnoosia saatu tehtyä. Sisäilmastoltaan puhtaissa tiloissa ei noita oireita ole.
   Toivottavasti saatte apua ja pääsette asiantuntevan lääkärin hoitoon, jotta asia lähtee purkaantumaan.

   Poista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.