6.1.2014

365 tavaraa tai enemmän?Tänään oli raivauspäivä.
Tai oikeastaan aloitus raivaukselle.
Haluan tuulettaa kotia, oikein toden teolla.
Haluan vähentää tavaraa.
Kaapeissa ja nurkissa on ylimääräisiä juttuja.
Kellarissa huonekaluja, mitä emme käytä.
Aloin kasaamaan olkkarin pöydälle tavaroita, mitä emme tarvitse.
Ajattelin, että aion vähentää vuoden aikana VÄHINTÄÄN 365 tavaraa tai vaatetta kodistamme.
Tuon tekeminen on itseasiassa todella helppoa!
Uskon, että luku tulee olemaan moninkertainen.
Eihän tuo ole kuin reilu 30 tavaraa kuukaudessa.
Jos ajattelee pelkästään lasten pieneksi jääneitä vaatteita, tulee kuukaudessa vähintään puolet tuosta.
Tarkoitus on vähentää tavaraa.
Toki uutta tulee hankittua ja tarviikin, mutta vähemmän, puolet vähemmän mielellään!
Eli jos poistan 30 tavaraa, voin hankkia tilalle 15 tavaraa.
Näin joutuisin pysähtymään hiukan pidemmäksi aikaa tuotteen äärelle miettien, tarvitsenko sitä todella.
Homma hajoaisi käsiin, ellen pitäisi kirjaa.
Aion kirjata ihan tukkimerkinnöillä päiväyksen kera vihkoon.
Ja samalla tavalla jos hankin tavaraa.
Lasken kuussa sitten tuloksen yhteen.
Jos jonain kuukautena ostankin enemmän kuin luovun, tarkoittaa se sitä, että seuraavassa kuussa pitää luopua vieläkin enemmän.
Kuulostaako järkevältä?
Vuosi on toki pitkä aika, mutta katsotaan miten minun käy.
Minä myyn osan tavaroista kirpparilla, osan täällä netissä ja osan laitan kiertoon tarvitseville.
Roskiin en heitä mitään ja toivon, ettet sinäkään.Moniko innostuu ottamaan tämän haasteen vastaan?

38 kommenttia:

 1. Mukana. Juuri tänään laitoin huomiseksi valmiiksi pari laatikkoa vaatehuoneesta, jotka käyn läpi ja laitan kiertoon.
  Samat fiilikset täällä tuon tavaran kanssa, paljon pyörii kaapeissa tarpeetonta, ehkä jollekin tarpeellista.
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva!!! Aivan varmasti monelta tuo 365 löytyy helposti!

   Poista
 2. Muutto edessä kuun lopulla ja sitä silmällä pitäen aloittanut hyvissä ajoin pakkaamisen. Nyt on aikaa käydä tavarat läpi ja olen jo 8 jätesäkillistä roinaa heittänyt roskiin sekä kirpparille on tainnut lähtee 3 tai 4 säkillistä tavaraa. Vielä on homma vaiheessa vähän, joten enemmänkin tullee kenties vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutto on aina hyvä paikka karsia. Kannattaa lahjoittaa niitä kamoja vaikka mut roskiin ei montaakaan tavaraa/vaatetta tarvii heittää. Tsemppiä muuttoon!!!

   Poista
 3. Hieno idea! Täälläkin on tavaraähky. Otin kirppispöydän kahdeksi viikoksi ja vein sinne eilen tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppikselle vieminen on aina hyvä idea ja saa kivat rahat vaikka pientä lomaa varten.

   Poista
 4. Minäkin kävin viikonloppuna läpi koko vaatehuoneen ja paaaaljon kaappeja ja laatikoita.
  Kirppispöytä on varattuna sinne lähtee paljon tarpeetonta tavaraa ja vaatetta. Meillä on liikaa säilytystilaa, mihin on helppo haalia turhaa tavaraa lojumaan. Löysin myös käyttöön juttuja, mitä en muistanut kaapin perällä olevankaan.
  Ihan kiva taas hetken tietää, mitä kaapeissa onkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sama homma! Vintit ja kellarit imee sisäänsä aivan liikaa. En edes tiedä mitä kaikkea siellä on. Pakko mennä läpi ja karsia oikein rajulla kädellä.

   Poista
 5. JEs ja hyvä idea. Mä kyllä koko ajan tyhjennän, mutta voisin kokeilla näinkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukaan vaan! Kun pitää huolen että ei hanki enempää kuin pistää pihalle on jo oikealla tiellä. Mä haluan vähentää reilusti kun on liikaa kamaa varastoissa.

   Poista
 6. Mulla on myös haaveena vähentää tavaraa!! Mukana ainakin siinä osiossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähentäminen tapahtuu kyllä aika helposti. Huomaan et ei oo vaikeetakaan luopua astioista ym.

   Poista
 7. Tämä on hyvä keino hieman tarkistella ylipäätään tavaran määrää, meilläkin sitä on kyllä ihan liikaa, mutta toisaalta myös siivoilen usein paljon turhia poiskin, jos vain haalisin lisää niin ehdottomasti olisin mukana tässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen hamsteri ja rakastan kirpputoreja. Tulee aina hankittua jotain. Aina siivoilen kaappeja mutta nyt vähän runsaammalla kädellä tarkoitus tätä tehdä.

   Poista
 8. Minä voisin kyllä tämän haasteen ottaa vastaan, on meinaan ihan liikaa tavaraa. Syksyllä muuttaessamme karsinkin jo lasten leluja mutta nyt kaapit pursuaa heidän pieneksi jääneitä vaatteita. Loistava idea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vein jo aivan pursuavan täyden ikeakassillisen poikien pieniä vaatteita kirpparille. Toi satsi ei edes tullut tähän mukaan.

   Poista
 9. Täällä sama kuin monella jo kommentoineella, kirppispöytä varattuna reilun kuukauden päähän. Koko huoneiston pintaremontti tulossa, koko kämppä tyhjennetyävä, joten samalla on helppo käydä kaikki tavarat ja vaatteet läpi ja luopua turhasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Mä hyökkään mun oman vaatekaapin kimppuun huomenna. Tavoita saada 30 vaatetta sieltä pois.

   Poista
 10. Olipas hauska idea. Tätähän vois oikeasti kokeilla. Meinasitko ihan kirjoittaa mitä laitat pois vai aina vain viivan kiertoon menevälle tavaralle tms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidän ihan tukkikirjanpitoa, mut välillä otan lisäksi kuvia. Ja kaikesta uudesta pidän kirjanpitoa myös. Tästä tulee mielenkiintoista.

   Poista
 11. Sama projekti jo käynnissä. Minäkin totesin, että jotta kama vähenee, on ostamisen oltava hyvin hyvin harkittua. Uutta ostan todella vähän, mutta kirppiksillä tulee välillä innostuttua. Ja omasta vaatekaapista lähtee helposti se kuukauden määrä, kunhan sinne asti pääsen. Nyt ollaan käyty lasten leluja ja ulkovaatteita läpi.
  Mukavaa karsintaa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkik ostan kirppareilta ehkä vähän liikaakin. Pitää sitäkin nyt rajoittaa. Aleostoksilla ostin listan mukaan mitä todella tarvittiin. Täs siivotessa näkee mitä on ja mitä puuttuu. Kirjoitan samaan 365 vihkoon ylös mitä pitää hankkia.

   Poista
 12. Sama projekti käynnissä täälläkin. Ja ei kyllä tule tiukkaa tekemään. Kaikenlaista ihmeellistä on jo tullut nurkista esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tää ole vaikeeta. Mä uskon et vuodessa mun määrä on tonnissa...saapi nähdä. Mut nyt karsitaan urakalla ja ihan hauskaahan tämä on.

   Poista
 13. Olen jo aloittanut; laittanut varmaan yli 100 tavaraa pois ja ostanut viikossa vain yhden (kynttilänjalka, mikä on ihan turha jos nyt oikeen aattelen...). Kävin läpi mm. tuulikaapin 10 elfa-koria, yläkaapin, missä vanhoja laukkuja, olohuoneen senkin, missä kymmeniä cd-levyjä. Kaikki musiikki on onneksi nykyään netissä :) Sielu on puhdistunut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Ja kiitti tuosta Cd muistutuksesta. Tarviikin karsia niitä oikein urakalla.

   Poista
 14. Hei! Kyllä tuo on helppo toteuttaa:) Muutimme nyt ennen joulua ja pidin useamman viikon kirppispöytää, tavaroita lähti yli 400 ja vein vielä muutaman pussin helluntalaisten kirppikselle.Ihmeesti sitä hamstraa tavaraa vielä muutossakin huomas kuinka kauheena sitä kaikkee on. Uuteen kotiin oliki kiva ostaa sitten sitä kivaa nättiä tarpeellista kun oli hävittänyt vanhat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä helppoa toteuttaa. Kun vanhasta luopuu on kiva hankkia tilalle muutama ihanuus.

   Poista
 15. Täällä kans yksi ison perheen muuton läpikäynyt ja voi siskot, tavaraa lähti. Koko viime kevät ja kesä oli aikaa pakata ja miettiä, mitä säilötään. Mutta on sitä yhä! Tosi kiva haaste, voisin toteuttaa ton vähän myöhemmin. Pidän muutaman kuukauden tauon tuosta tavaran lajittelusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutossa onkin parasta luopua kamoista. Ja yleensä sitten toinen mokoma lähtee kun tavaroita alkaa laittamaan paikoilleen.

   Poista
 16. Mukana ollaan! En uskalla luvata, että pidän kirjaa, mutta kyllä saavat tavarat kyytiä, raivaus on jo alkanut! :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Jokainen tekee tavallaan! Kiva jos sait tästä puhtia raivaukseen.

   Poista
 17. Täällä myös karsiminen menossa :) Lastenvaatteita tullut jo kaksi laatikollista niitä tarvitseville ja vielä pitäisi leluja käydä läpi. Eilen siivoilin myös kellaria, hirveästi turhaa tavaraa kertynyt vuosien varrella ja kaikki ei edes enää miellytä, silti survattu laatikoihin ja kellariin :/ Nyt voi huolella laittaa kaikki pienemmän myötä eteenpäin ja sainkin heti myytyä turvakaukalon, kun neidille jäi pieneksi. Helpottunut ettei enää tarvitse säilöä mitään tyyliin "jos joskus tarvitsee..." :)

  VastaaPoista
 18. Hei, mä voin heti ilmoittautua ja kertoa kiinnostukseni tein poikien vanhoista kengistä ja vaatteista...huonekalutkin kiinnostaa. Samoin kaikki sisutustavara ja astiat. Ja jos on jotain ihan pienillekin sulla on vielä jemmassa nin kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin koittaa laittaa pientä bloppista taas pystyyn. Vaatetta kyllä on. Kenkiäkin varmaan. Tosin säästän Panttonille kaikki hyvät.

   Poista
 19. Mukana!

  Koko loppuvuoden suunnittelin ja pähkäilin kirppispöydän varaamista ja vihdoinkin pääsin jopa ihan sille toteutusasteelle :D Meillä ei ihan hirmuista määrää ylimääräistä tavaraa ole, mutta kyllä aina jotakin löytyy, kun kaappeja kohnaa. Vaatetta löytyy kyllä sitten senkin edestä, kun lapsoset kasvaa :)

  VastaaPoista
 20. Minä voisin kyllä tämän haasteen ottaa vastaan, on meinaan ihan liikaa tavaraa. Mä hyökkään vaatekaapin kimppuun huomenna. Kun vanhasta luopuu on kiva hankkia tilalle muutama ihanuus.

  VastaaPoista
 21. Otan haasteen vastaan! Keräsin juuri kaksi ikeasäkillistä pieneksi menneitä vaatteita kolmelta lapseltani. Osa menee kyllä vielä varastoon odottamaan pienemmälle sisarukselle, mutta suurin osa saa lähteä eteenpäin sukulaislapsille ja kirpparille.

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.