20.11.2013

Pikkujoulut

Vietättekö niitä?
Minä olen mennyt monena vuonna ystäväni kanssa Tallinnaan rentoutumaan.
Teemme saman reissun tänäkin vuonna, tosin otamme molemmat isoimmat lapset mukaamme.
Saimme edullisen hotellipaketin kylpylälipuilla.
Olemme ajatelleet käydä herkkuostoksilla joulua varten.
Kaunis joulutori kuuluu matkasuunnitelmiin, sekä tietenkin rauhassa yhdessä oleilu.
Lapset odottaa innolla tätä reissua!
Minun lapset eivät ole koskaan käyneet Tallinnassa.
Siksi heitä jännittää vielä hiukan enemmän tuleva reissu.
Vietämme ensimmäisen adventin Tallinnassa.
Kiva aloittaa joulun odotus näin.


Ps. Olen koonnut teille joulukalenteria. Jokaisena päivänä aukeaa uusi luukku aamulla kello 6. Mukaan on lähtenyt 14 tosi kivaa suomalaista yritystä. Tiedossa upeita tarjouksia, arvontaa, jouluista tunnelmaa, kuvia kotini pukeutumisesta jouluun, herkkujen tekoa ja koristelua. Tulethan mukaan seuraamaan!

13 kommenttia:

 1. Ihanaa matkaa teille Tallinnaan, vanha kaupunki on varmasti todella tunnelmallinen joulun aikaan. Täytyykin joskus mennä katselemaan, olen aikaisemmin käynyt siellä vain kesällä.

  Innolla tulen seuraamaan joulukalenteriasi, se on varmasti ihana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On Tallinnan vanhakaupunki aika ihana joulun aikaan. Toivon vaan ettei sataisi vettä. Silloin ei ole kovinkaan kivaa kävellä ulkona...kannattaa joskus mennä kyllä! Ihania lahjoja sieltä aina löytää ja M&S ostan herkullisia luomutuotteita joulupöytään.
   Kiva kun tulet seurailemaan kalenteria. Alkukuussa on paljon lahjaideoita hyvillä tarjouksilla, sen jälkeen on tiedossa jouluista tunnelmaa, koristeluja ym.

   Poista
 2. Oiii, kuulostaa ihanalta. :)) mä en oo koskaan missään varsinaisissa pikkujouluissa ollut, tai no lapsena ehkä.. Joulukuun alussa meen siskoni kans 22h viihderisteilylle, ehkä se on meidän pikkujoulut. :P Sitäkin ootan innolla, ihanaa hyttiä, mulle tuntematonta laivaa ja buffet-ruokailuja. NAM!

  Kalenteria odotellessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän on ihana pikkujouluristeily sitten! Noin mekin "pikkujouluja" vietetään. Minusta ihan paras tapa. Ja aina tietty raittiina. Itse kun en nauti alkoholia ollenkaan ja ystäväni ehkä yhden viinilasillisen verran.
   Nauttikaa matkasta!

   Poista
 3. antoisaa reissua teille :) ite en vietä pikkujoulua korkeintaan perheen parissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteisiä pikkujouluja työpaikalla tai baarissa en ole viettänyt 12 vuoteen. Ihan perheen ja ystävien parissa vaan. Jotenkin nämä joulunalus risteilyt ym. on mukavia. Ollaan monena vuonna näin tehty.

   Poista
 4. Itselleni on tullut pikkujoulutraditio, jonka suoritan ihan yksikseni rauhassa. Marraskuun viimeisenä päivänä, kun lapset menevät nukkumaan, koristan kodin jouluun, joulukuusta lukuunottamatta. Lapset saavat herätä sitten ensimmäisenä päivänä joulukuuta, jouluisaan lämminhenkiseen kotiin.
  Itse nautin siitä, että saan rauhassa hypistellä ihania joulukoristeita ja laittaa kodin kauniiksi, ilman että kukaan ympärillä säheltää menemään. Pöytäliinansilittelyt ym. ja siivoamisen hoidan edellisinä päivinä. Sitten kun koti on kauniina, sytytän kynttilät ja istun juomaan kupillisen glögiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, aivan ihana traditio!!!! Lapset on varmaan aina ihan ihmeissään kun heräävät.
   Minä aloitan aina ennen joulukuuta koristelut. Juuri yhden kassin kannoin alas. =)
   Mutta aattoyönä harrastan samaa. Pystytän meidän jouluperinteen, eli "karkkikaupan". Aamulla kun lapset herää on ihania hedelmiä, namusia ja pähköitä kulhoissa ja he tietävät että niitä saa syödä ihan rauhassa. =)

   Poista
 5. Mä en ole vuosikausiin viettäny niitä perinteisiä pikkujouluja. Yhteen aikaan tein pitopalvelua ja silloin oli ihan kyllästymiseen asti joulua! Mekin lähdemme ensi viikolla pariksi päiväksi Tallinnaan hakemaan joulutunnelmaa. Kivaa käydä siellä tähän aikaan, yleensä olemme menneet kesällä.

  VastaaPoista
 6. Olen miettinyt samanlaista reissua yhdessä miehen kanssa. Missä majoitutte ja milloin tuo joulutori on avoinna? Muita hyviä tipsejä matkaa varten? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut hotel euroopassa, hyvä sijainti ja aamupala erinomainen, metropol on halpa mut ehkä hitusen kolkko, hotel nordic forum on huippu! Nyt ollaan viru hotellissa ja käydään kalev spa kylpylässä.

   Poista
  2. Basilik ravintola finkinon kupeessa on tosi hyvä! Vieressä ihana kahvila. Rotterdam korttelissa kalev suklaapuoti mis kannattaa ehdottomasti käydä!!!!

   Poista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.