20.8.2013

Gluteeniton porkkanasämpylä



Minä kaipaan välillä niin paljon leipää!!!
Olen viikonloppuisin nyt leiponut näitä sämpylöitä.
Ne hupenevat kaikkien suuhun.
Ei jää koskaan mitään pakkaseen.
Mieskin on todennut, että hänenkin vatsansa tuntuu paremmalta kun välttää gluteiinia.
Tätä ohjetta voi soveltaa oman maun mukaan.
Kaikki eivät pidä seesaminsiemenistä ym.
Kaikki jauhot voi korvata pelkällä gluteenittomalla jauhoseoksella, mutta itse haluan tehdä mahdollisimman terveellistä leipää.

25g hiiva
4dl vettä
1rkl luomu psylliumia
1,5dl kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1dl tattarijauhoa
1dl seesaminsiemeniä
2dl gluteenitonta jauhoseosta
3 porkkanaa
0,5dl luomu oliiviöljyä
0,5tl suolaa
0,5rkl raakaruokosokeria
50g juustoraastetta

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää psyllium. Anna turvota n. 10min.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Raasta porkkanat ja tarvittaessa juusto. (Minä käytin mozzarella valmisraastetta)
Lisää seokseen öljy, porkkanaraaste ja juustoraaste.
Lisää vähitellen kuivat aineet seokseen käyttäen sähköistä kotitalouskonetta, missä taikinakoukku.
Lisää tarvittaessa hiukan jauhoja. Taikina saa olla löysähköä.
Öljyä kätesi ja pyöritä taikinasta sopivia palloja.
Kohota sämpylät vain kerran, eli ei kohoteta valmista taikinaa vaan vasta pyöritellyt pallot kohotetaan liinan alla n.20min. (Gluteenittomat taikinat eivät kestä kuin yhden kohotuksen!)
Paista 225asteisessa uunissa keskitasolla n. 10minuuttia.

Alkuperäinen ohje Maku.fi nettisivuilta, laatinut Kati Pohja, sovelsin tuota ohjetta itselle sopivaksi.

2 kommenttia:

  1. Laitahan ohjetta niin voidaan kokeilla. Näyttää hyviltä ja kuohkeilta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =) Juttu lähti käsistä ennen kuin sain ohjeen kirjoitettua, mutta nyt sekin on luettavissa. Toivottavasti onnistuu! Mulla eka kerta meni lättänäksi, eivät kohonneet mutta toisella kerralla jo tuli kauniita. Nuo on minusta aivan ihania!

      Poista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.