10.6.2013

Seaworld San Diego
Olen nuoresta asti halunnut kayda Sea Worldissa.
Unelmani toteutui San Diegossa.
Vietimme yhden paivan siella.
Itse rakastin tuota paikkaa!
Upeinta oli toteuttaa tyton yksi haaveista, silla han paasi uimaan delfiinien kanssa.
Soimme myos illallisen Shamun kanssa. Valaat uivat lasin toisella puolella ja tekivat upean naytoksen.
Osa kuvista on kameralla ja osa puhelimella kuvattuja.


Tyttareni kiinnostui niin paljon elaimista ja meribiologiasta, etta ilmoitti haluansa opiskella sita isompana.
Paiva oli siis todella onnistunut ja kiva. Se selvasti kosketti hanta.
Tyttareni toivoo, etta hanesta tulisi delfiinien kouluttuja tai tutkija.

Koko paiva oli aivan uskomattoman upea!

8 kommenttia:

 1. Oi, on kyllä olleet mahtavia nämä reissupostaukset! Ihanaa, että tyttäresi pääsee reissuun vain ja ainoastaan äidin kanssa kaksistaan. Kadehdittavaa! Mukavaa loman jatkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos olet tykannyt lukea. Lisaa tulossa kylla. Meilla ollut ihana matka tahan asti. Olen saanut todella olla vain tyttareni kanssa ja se on meille tarkeaa. Kotona kun pojat vievat kuitenkin suurimman huomion. Ensi kerralla reissuun kanssani lahtee pojat. Siihen menee muutaa vuosi kylla sitten viela.

   Poista
 2. Voi, älkää ihmiset olko niin julmia että kannatatte tuota villieläinten vangitsemista ihmisten huvin vuoksi. Niin surullista! Aina täytyisi tällaisissa asioissa ymmärtää se upeiden älykkäiden eläinten kärsimys ja opettaa nuoremmillekin sukupolville se ettei mikään ole sen arvoista. Opettaa heidät siihen ettei mikään vedä vertoja sille että ilman ihmisten itsekkyyttä nämä mahtavat olennot saisivat elää siellä missä niiden kuuluukin, vapaana valtamerissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei asiat ole ihan noin mustaalkoisia...Kavimme myos San Diegon zoossa. Siella oli paljon elaimia mitka oli pelastettu luonnosta ihmisten armoilta.Ne olisivat kuolleet ilman elaintarhan antamaa suojaa. Kaksi taysin sokeaa merileijonaa elaa elaintarhassa luonnossa olisivat kuolleet. Monet elaintarhat jakavat elintarkeaa tietoa elaimista, niiden suojelusta kuten merien suojelusta puhutaan paljon Seaworldissa. Tyttareni sai paljon ajateltavaa tuolla kaytyaan ja kiinnostui valtavasti meribiologiasta. Kaikella on aina puolensa.

   Poista
  2. Siinä olen samaa mieltä että nämä asiat eivät ole mustavalkoisia eikä helppoja.. En kiellä, etteikö ihmiset tekisi paljon hyvääkin, mutta itse puhuin nyt nimenomaan ihmisten viihteestä eläinten kustannuksella. Sitä sydämeni eikä moraalini pysty mitenkään ymmärtämään. Tietoutta jakavat kyllä monet näkyvät organisaatiot ilman tuota tekopyhää toimintaakin, on itsestä kiinni mistä tuon tiedon haluaa ottaa.
   Mustavalkoista on se että ajatellaan, että kun ihminen pelastaa loukkaantuneen eläimen, se olisi automaattisesti parasta kyseiselle eläimelle. Luonnolla on omat lakinsa joita tulisi ihmisen kunnioittaa. Punnittava olisi monia puolia, jääkö esimerkiksi eläimen elämä elämisen arvoiseksi.
   Mahtavaa on kuitenkin se, että tyttäresi kiinnostui meribiologiasta:) Toivottavasti ehkä myös kyseenalaisti joitakin asioita kyseisessä paikassa.

   Poista
 3. Suosittelen katsomaan uuden dokumentin nimeltä Blackfish. Antaa hieman ajateltavaa.

  http://www.youtube.com/watch?v=fLOeH-Oq_1Y

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.