15.4.2013

Maalle?


Olen haaveillut vuosia muutosta maalle.
Se haave elää edelleen.
Haluaisin asua vanhassa hirsitalossa maalla, pienessä kunnassa.
Maalla voisin pitää kanoja ja ehkä lampaitakin.
Olen aina halunnut asua oikeasti maalla...
Karjaa luetaan Suomen maaseutuun, mutta emme voi pitää tässä talossa esim.kanoja.
Asumme kuitenkin lähellä kaupunkia, alueella missä on rakennettu tiheään.
Haave elää yhä.
Emme ole nyt muuttamassa, mutta en sanoisi muuttamiselle ei, jos mies saisi töitä maalta.
Muuttaisin heti!
Eihän elämästä koskaan tiedä.
Pitää haaveilla ja joskus ne haaveetkin toteutuvat.

Mistä sinä haaveilet?

20 kommenttia:

 1. Kanoja saa pitää taajamassakin, kunhan on asianmukaiset tilat. Kukko ei yleensä ole sallittu.
  Oliko miehesi opettaja? Maaseudulla on töitä heillekin, jossain vielä kyläkouluistakin jos sellaiseen haluaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En taida alkaa naapureiden kanssa neuvottelemaan kanojen pitämisestä. On meinaan rajat niin vierekkäin.
   Juu hän on opettaja, mutta siis aineopettaja yläasteella tai lukiossa, ruotsinkielisessä koulussa.
   Monissa pienissä suomenkielisissä paikoissa on hurjasti töitä opettajille.
   Mutta mulla tämä maalla asumisen haave taitaa jäädä haaveeksi. Mies eikä tyttö kovinkaan innostu enää ajatuksesta...

   Poista
 2. Voi että, mä vaihtaisin meidän paikkakunnan ja talon teidän kanssa vaikka heti :D Ja täällä on kyllä tosiaan opettajalle varmasti myös töitä, muuten työllisyystilanne ei ole kovin valoisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana sinä! Me tykätään asua Karjaalla TODELLA paljon! Tää on pieni paikka, hiljaista, kauniita alueita vieressä, ihania vanhoja taloja edullisesti, hyvät koulut ja harrastuksiakin olisi täällä vaikka kuinka. Jääkiekkoakin voisi harrastaa kun on tuo uusi jäähallikin. =)
   Täälläkään ei ole vakituista työtä opettajalle. Mieheni on melkein joka vuosi vaihtanut työpaikkaa ja se alkaa rasittamaan häntä. Minulla ei ole täällä mitään mahdollisuuksia esim. opiskella tai edes työllistää itseäni kun en ole ruotsinkielinen.
   Aina sitä joutuu puntaroimaan ja luopumaan jostain. Sen ole huomannut, kun ei se raha puussa kasva meilläkään.

   Poista
 3. Vaikka maaseutu kuulostaa idylliseltä paikalta, en kuitenkaan lasten kanssa haluaisi sinne muuttaa. Ei ole paljon harrastusmahdollisuuksia, kaverit kaukana, pitäis olla 2 autoa, jne. jne.

  Sitten kun kaksistaan miehen kans, voisin hyvinkin muuttaa jos olis töitä ja iso kaupunki 50-80 km:n päässä.

  Haaveilen vuorotteluvapaasta espanjassa, opiskeluista, matkustamisesta, siitä, että joka päivä voisin töistä mennä jumppaan, eikä kukaan oota kotona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu missä päin maalla talo olisi. Mun lapset eivät ole kovia harrastamaan vaikka Karjaalla mahdollisuuksia on.

   Vuorotteluvapaa Espanjassa kuulostaa hyvälle! Me ollaan mietitty vuoden-kahden seikkailua jossain toisessa maassa. Siis haaveiltu vaan.

   Tekee hyvää antaa ajatusten lentää ja haaveilla. =)

   Poista
 4. Minulla on ollut pitkään sama unelma maalla asumisesta. Ihan yksinäiselle paikalle metsien keskelle en haluaisi, minusta on kiva kun lapsilla on kävelymatka kouluun, lähellä kavereita ja itse pääsen julkisilla kulkemaan.

  Ja nythän se mun unelma toteutuukin: muutimme pienelle paikkakunnalle ja rakennamme omaa kotia tontille, joka on tien päässä uudella omakotitaloalueella, ja vain yhedellä suunnalla rajanaapuri - kanat siis sopivat hyvin meidän pihalle :)

  Olen jo pitkään käynyt kaunista blogiasi kurkkimassa, ja saanut inspiraatiota oman kodin suunnitteluun.

  (Kirjoittelen itsekin pientä blogia rakentamisesta: www.pompeli.blogspot.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en minäkään ihan korpeen halua. Mulla ei ole ajokorttiakaan eikä varmaan ikinä tule. Täällä Raaseporissa on ihania alueita mitkä on maalla mutta mistä saa bussikyydin suoraan Helsinkiin ym. Nytkin meiltä on parisataa metriä pysäkille mistä bussi menee monta kertaa päivässä suoraan Kamppiin. =)

   Ihanalta kuulostaa teidän tontti! Meillä on tavallaan kulmatontti. Mutta tuon isoimman rajan rajaa tie ja siinä vieressä taas taloja. Ei tänne kyllä kanoja voisi ottaa. Mutta mä haaveilen niistä Automiehen kanssa. =)

   Poista
 5. Olen itse asunut maalla pienessä kylässä (vain 4 taloa!) koko lapsuuteni. Nautin lapsuudestani tuolloin, mutta omien lasteni kanssa en haluaisi asua maalla - tosiaan kaverit ovat kaukana, harrastusmahdollisuuksia ei juuri ole, pienellä paikkakunnalla on usein aikamoinen "kyräily"-kulttuuri jne. Olen liiankin helsinkiläistynyt. Toisaalta Helsingissä harmittaa asumisen kalleus!!! Eli asumme ahtaasti samalla rahalla, millä maalla asuisi omakotitalossa. Haluaisin myös pitää eläimiä, mutta ihan kissatkin riittäisivät. Haaveilen itse siis omakotitalosta Helsingissä, mutta haaveeksi taitaa jäädä minullakin... Hieman olen tosin nyt alkanut harkita kehyskuntia, joista olisi lyhyehkö matka Helsinkiin, mutta niissäkin omakotitalojen hinnat ovat vielä tosi kalliita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla maalla mutta palvelut aika lähelläkin. =) Sellaista paikkaa vain aina vaikea löytää, kun silloin talot on liian kalliita. Helsinki on tosi kallis. Asuttiin Espoossa ja muutettiin juurikin kalleuden ja melun vuoksi pois tänne "maalle." =)

   Poista
 6. Itse lähiökasvattina en enää muuttaisi maalta pois. Harrastuksiin toki on matkaa, mutta muuten lapsille on vaikka mitä puuhaa. Vain mielikuvitus on rajana. Eikä ne kaveritkaan niin mahdottoman matkan päässä välttämättä maallakaan asu. Hieman vanhempina matkat taittuu kyllä esim. pyörällä. Pienessä kyläkaupassa on tunnelmallista asioida jos maito tms. loppuu ja ihmistenilmoille kunnon kaupoille riittää ainakin meillä yksi reissu viikossa.

  VastaaPoista
 7. Voi suosittelen lämpimästi maalla asumista ja haavekin pitää mielen tyynenä. Asun itse maalla., kuitenkin melko lähellä päätietä ja tästä meillä on molemmilla työmatkaa 60km kaupunkiin. Matkaan menee vajaa tunti ja kun pääsee kotiin, pää on jo selvittänyt työasiat ja ne jäävät matkalle. Kun moottoritie valmistuu, työmatka lyhenee ja nopeutuu entisestään. En muuttaisi lähemmäs ja olen kasvattanut juureni tänne syvään, vaikka olenkin alunperin kaupunkilaistyttö:)
  Anna vain haaveiden elää<3

  VastaaPoista
 8. Haaveilen isosta, vanhasta omakotitalosta, vanhasta koulusta, joka on suunilleen Helsingin keskustassa! Eli haaveilen mahdottomasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi, kuulostaa hyvälle! Haaveilla saa ja pitääkin. =)

   Poista
 9. Voi, tuo on sattumoisin lapsuuden kotikuntani! :) Opiskelun takia oli muutettava pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään täällä oikein voisi mitään opiskella. Harkitsen jotain linjaa jos selviäisin mun ruotsinkielellä siitä. Tekee kyllä tiukkaa. Ymmärrän kyllä about kaiken mutta kirjoittaminen ja puhuminen takkuilee.

   Poista
 10. Minä ausun maalla ja haaveilen lampaista ja kanoista, hihii... Meillä ei ole navettaa tai muuta suojaa... vielä ;)

  VastaaPoista
 11. http://dream.do/

  Kannattaa käydä tuolta kurkkaamassa millaisia unelmia ihmisillä on, ja mitä he tekevät niiden toteutumisen eteen.

  VastaaPoista
 12. Minun suurin unelmani on maalle muutto!! Oma vanha puutalo,nariseva puulattia,takkalämmitys,lampaita,omenapuita,puhdasta ilmaa...pihapiiri olisi aika luonnontilassa...Usein tunnen unelmani olevan epärealistinen :( Isäntä kun pitää kynsin hampain kiinni kaupunkiasumisesta :( ei auta vaikka TAHTOO TAHTOO....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tuo epärealistinen ole itsellään. Mutta jos toinen haluaa asua kaupungissa niin hiukan vaikea toteuttaa kyllä.
   Toivottavasti unelmasi toteutaa vaikka kompromissin kera. =)

   Poista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.