30.3.2013

MelancholiaKatsoin ystäväni kanssa eilen illalla upean elokuvan, minkä on ohjannut Lars Von Trier.
Elokuvan pääosaa esittää Kirsten Dunst ja monia muita huippunäyttelijöitä.
Melancholia on taiteellinen kertomus elämästä, ilosta ja surusta.
Se on täydellisin kuvaus masennuksesta mitä olen koskaan nähnyt.
Elokuva tuo katsojan eteen, aivan iholle kuvauksen ja tunteet siitä mitä masennus oikeasti on.
Koko sen hullun kirjon tunteita, sen olotilan utopistisuuden ja todellisuuden.
Visuaalisesti huikean kaunis ja taiteellinen elokuva jää ihon alle.
Sitä jää miettimään ja tunteet jää elämään.
Elokuva on minusta yksi niistä, mikä pitäisi jokaisen nähdä.


Ps. Jos katsot elokuvan, kestä ekat minuutit ylitaiteellisia kohtauksia. Ymmärrät niiden merkityksen elokuvan nähtyäsi.

15 kommenttia:

 1. Kiitos suosituksesta. Haluan katsoa.. Katsoin myös edellisen New York-leffasuosituksesi.. Se oli kuin tarkoitettu nähtäväksi. Päivänä, jolloin luin kirjoituksesi, menin illalla krijastoon ja tadaa - leffa odotti mua siellä! Oli mainio ja erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! Kiva jos olet saanut näistä mun suosituksia itselle iloa. Koitan koota näitä vähän useammin, sillä mä katson tosi paljon elokuvia ihan laidasta laitaan.
   New York oli niin ihana leffa! Pitää se katsoa kyllä pian uudestaan.
   Tuo Melancholia on myös todella ahdistava, mutta hyvällä tavalla. Se on vain kaunis elokuva rankasta asiasta.
   Tuota elokuvaa ei kannata katsoa jos olo on surkea tai huono. Se jättää jälkensä ja valvotutti minua monta tuntia yöllä, vaikka mieli olikin muuten hyvä.

   Poista
 2. Katsoimme heti kun tuli vuokralle..olisko ollut vuosi sitten!? Pidimme kovasti, me tykätään kummista, oudoista ja synkistä elokuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kanssa tykkään kummista, oudoista ja synkistä elokuvista. =) Ja tämä oli kyllä myös tuota kaikkea.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä. Tuo leffa pitää ehdottomasti nähdä.

  VastaaPoista
 4. Meillä mies tykkäsi, minä en niinkään. Tosin mies on ollut masentunut, minä en...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä et pitänyt? Mielenkiintoista olisi kuulla. Odotan että mieheni katsoisi tuon joskus. Elokuva on kyllä ahdistava, ei mikään feel good movie ollenkaan.

   Poista
  2. Voi olla, että mulla on päänäyttelijää kohtaan niin paljon ennakkoluuloja, että se oli este elokuvan kunnolliselle sisäistämiselle... ehkä se avautuu toisella katselukerralla enemmän.

   Poista
  3. Ymmärrän tuon. Näyttelijä ei ole mun suosikkeja, ei ollenkaan. Mutta tuossa elokuvassa hän oli valtavan hyvä. Hän on käynyt läpi vakavan masennuksen, siksi pystyi tuohon rooliin niin täydellisen hyvin. Kukaan joka ei ole ollut masentunut tai seurannut läheisen sairautta vierestä ei pystyisi näyttelemään tai ohjaamaan tuollaista elokuvaa.

   Poista
 5. Me myös katsottiin mieheni kanssa jokunen aika sitten...tykkäsin todella. Vangitseva elokuva. Juuri tänään totesin miehelleni että pitäis katsoa uudelleen, miehen mielestä ahdistava...joudun katsoon yksinään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se ahdistava, mutta todella upea elokuva. Mä aion katsoa sen ajatuksella joku kerta uudestaan.

   Poista
 6. Ehkä hyväkin asia,että saadaan elokuvan kautta välitettyä fiiliksiä siitä mitä masentunut käy lävitse ,toisaalta masennuksessa elämä ja tuntemukset on niin rankkoja juttuja ettei niitä kenenkään toivoisi tuntevan,ei edes hetkellisesti...Itse olen hitaasti nousemassa vakavan masennuksen suosta ,tokkopa katson leffaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta elokuvan sanoma oli ajankohtainen. Monet kuvittelee, että masentunut piristyy siitä että lähtee vain ulos ja lakkaa olemasta surullinen. "Kyllä se siitä" "piristy nyt vähän" "Mistä sinäkin nyt olen masentunut, kun kaikki on hyvin" on lauseita mitä moni saa kuulla. Nuo ihmiset eivät ymmärrä sairautta.
   Älä katsoa leffaa vielä. Katso se joskus sitten kun sinulla on vahva olo.
   Minäkin katsoin sen liian aikaseen. Toisaalta, elokuva oli minulle hyvä puntari tajuta missä itse olen tällä hetkellä. En siis ihan suosta täysin poissa kuten luulin.

   Poista
 7. Kiitos tuosta viimeisestä lauseesta! Tuolla se on meillä hyllyssä dvd:llä, mutta luovutettiin niiden ylitaiteellisten kohtausten aikana. Pitää siis yrittää uudelleen! Meilläkin mies masentunut, niin aihepiiri kiinostaa. Ja minä myös tykkään Kirsten Dunstista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kestäkää se vaihe tai vaikka kelatkaa! Leffa alkaa vasta niiden jälkeen ja se on oikeasti hyvä eikä ylitaiteellinen ollenkaan. =) Me meinattiin luopua kanssa jos leffa olisi ollut alun kaltainen alusta loppuun ei olisi millään pystynyt sitä katsomaan. Suosittelen kyllä! Se antaa aika paljon tietoa masentuneen ihmisen maailmasta ja helpompi varmasti myös ymmärtää.

   Poista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.