10.9.2012

Arjen kau(n/h)eus


Arjen kauneutta ja kauheutta tänään.
Meillä on koti ollut viime kuukausina vähemmän kauniina.
Kun minä aloin tekemään töitä, näkyy se aika rajusti kodissa ja pihassa...
Työpäivät venyvät vieläkin aika pitkiksi, eikä varmasti helpotu tämän vuoden puolella.
(Koska päivisin vastaanotan lapset ja olen heidän kanssaan, tulee töitä tehtyä lisää sitten myöhään illalla.)
Arki ja työ vie siis mennessään.
Mutta silti, nautin uudesta arjestamme todella paljon!Kotia ehtii laittamaan sitten kun sille sopiva väli taas löytyy.
(Toivottavasti kuitenkin pian...)
Nyt mennään näin, riemukkaassa kaaoksessa.

Kaneutta vai kauheutta?

49 kommenttia:

 1. Hih, teidän sotkutkin on suloisen kaunista katseltavaa. :)

  VastaaPoista
 2. Ummista silmäsi kodin sotkuista ainakin hetkeksi, ja nauti täysin rinnoin uudesta vaiheesta elämässäsi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun mun silmät aukes tänään. Mies onkin ollut hämmästynyt miten olen keskittynyt tähän uuteen vaiheeseen ja hyppinyt kaaoksen yli tyytyväisenä.
   Ehti tässä hetki mennäkin...nyt alkaa hiukan tympimään.

   Poista
 3. Näyttää kodikkaalta :) siis tutulta ;)

  VastaaPoista
 4. Tollasta kai se vähän joka puolella on, jos äiti on kodin ulkopuolella töissä (tai yrittäjänä) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kai se niin on. Mies on töissä toisessa kaupungissa niin arkena posahtaa. Eikä kaaosta täysin saada hallittua mutta lika kyllä. Kyllä mä joka viikko kaikki imuroidaan ja lattiat pestään. Ei sitä jaksaisi muuten olla kun on eläimiäkin.

   Poista
 5. Hih joo, sellastahan se. Arkea :) Ihan normaalia, mutta kyllä mua välistä kyrsii kaaos todella. Ehkä sit joskus kun lapset on isoja, niin järjestys säilyy? Tosin nyt pitää muistaa nauttia näistä pienistä lapsista :)

  Jaksuja arkeen siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä kaaos eihaitta, olen oppinut sietämään sitä. Mutta sitten tulee päiviä, kuteten tänään (liian lyhyiden yöunien syy) että kaaos alkaa jurppimaan.
   Onneksi mieheni muistuttaa minua, että tämä kaikki taltutetaan HETI kun meillä siihen sopiva rako. Siihen asti, annetaan olla ja eletään arkea. =)
   Kylppäriä pyykkivuorineen en viitsinyt vielä kuvata...siellä on Mount Everest puhdasta sekä likaista...

   Poista
 6. Kodissa saa näkyä elämisen jäljet! Mukavaa työntäyteistä viikkoa :)

  VastaaPoista
 7. Juu, tuttua meilläkin. Iltavuoroviikolla en jaksa enkä ehdi järjestellä kotia. Kai tämä arkikin helpottuu joskus. Rauhallista iltaa teille <3 t.äiti Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sitten vanhana. =)
   Ja sitten näitä päiviä muistelee kauneudella, ei kauheudella.

   Poista
 8. Eihän tuossa mitään. Ei ole kuitenkaan likaista, ruuan- tai eläinten jätöksiä ympäriinsä. Minusta kuvissasi näyttää aivan normaalilta lapsiperheen elämältä (jos siis vanhemmat tekevät arkisin töitä kodin puunaamisen sijaan). Ei kannata kauhistella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Joskus vain hiukan kauhistuttaa, yleensä ei.
   Arkea tämä on ja mä opettelen sietämään sekaisuutta. Olen himosiivooja ollut joskus, joka on opetellut sietämään sotkua ympärillään.Vähitellen siis.

   Poista
 9. Ihanaa! Meillä näyttää hyvin usein samalta vaikka olenkin kotiäitinä. Tärkeintä ei ole puunattu koti vaan lasten kanssa vietetyt hetket siivoamisen sijaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa sanoo vanha mummoni, joka vietti elämästään ison osan siivotessaan.
   Häntä kannattaa ehkä kuunnella.

   Poista
 10. Yhdessä fb-ryhmässä tuli juttua liian täydellisistä kotikuvista. Siellä vähän kritisoitiin, että näyttääkö niiden ihmisten koti muka aina siltä. Tuskin. Vaikka toiset siellä kovasti väittivät, että eivät ole kuvia varten erityisesti siivonneet.
  Ihana nähdä kerrankin rehellisiä kuvia, pientä epäjärjestystä (kamalan paljon sotkuisempaakin olen nähnyt) ja etenkin sitä epäjärjestyksen sietämistä. Sillä aina ei ehdi siivota, vaikka haluaisikin. Joskus on elämässä tärkeämpiäkin asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan tuota juttua lukenut.
   Meillä ei ole täydellistä. Välillä on paikat kunnossa ja useinmiten en.
   Arjen kauneutta yritän löytää ja opetella löytämään sitä silloin, kun minun silmäni näkevät kauheutta. Siksi siis tämänkin jutun kuvasin ja kirjoitin.
   Elämässä on todellakin tärkeämpiäkin asioita.
   Ulko-ovesssamme (kuraisessa ja naarmuisessa, kiitos koiran) lukee näin: "A clean house is a sign of waisted life." Tuo mantra auttaa ja toivottaa minut ja muutkin tervetulleeksi meidän Huvikumpuun. =)

   Poista
 11. Elämää! Elämä on aina kaunista, kaikkine sotkuineenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi nämä kuvat otin.
   Kameran avulla olen opetellut löytämään kauneutta sieltä, mistä omat silmäni sitä eivät näe. Se auttaa näkemään asiat toisin.
   Kauheus alkaa näyttämään linssin läpi kauneudelta.

   Poista
 12. Elämää! Realisimia! Älä ota ressiä! Jos joku ei mahdu joukkoon kun kylään tulee, niin oven paikan varmaan tietääkin, koska sisällekin osasi :D

  VastaaPoista
 13. Minä olen eri mieltä.Olen niin esteetikko etten kestäis tuollaista päivääkään.Mitä kaunista on sotkussa?Työnjakoa vaan ja lapsetkin järjestelemään tavaroita.työpäivän jälkeenkin on kivempi rentoutua siistissä kodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään ennen kestänyt, nyt kestän paremmin.
   Käytin ennen ainakin kaksi tuntia joka päivä siivoamiseen, järjetöntä! Eikä onnistu meillä tällä hetkellä ajanpuolesta, eikä meistä kukaan jaksakaan...
   Meillä on koiranpentu joka posauttaa paikat hetkessä. Kaikki tuo muju on hänen aikaansaannostaan, samoin sohvien tyynyt ja täkit lentelee minne milloinkin kun se innostuu ja juoksee sohvalta toiselle. Ei niitä jaksa korjata joka hetki. Ja tuo oli hetki jolloin en jaksanut korjata. =)

   Poista
  2. Oikea meininki!

   Poista
 14. Toisinaan arkinen kaaos tuntuu rakastettavalta, toisinaan taas raivostuttavan kyllästyttävältä, riippuu kai muuten yleis fiiliksestä. Mutta olen kyllä alkanut oppia ymmärtämään enemmän, että epätäydellisyys on joskus niin täydellisen ihanan sopivaaa :)

  VastaaPoista
 15. Älä välitä. :) Elämää se sotkukin vaan on. :) Mulla tuossa odottelee kolmen lapsen vaatteet sohvalla uudelleen kaapitusta(siirrettiin vaatekaapit) ja huoneellinen kirpparille menevää kera työkalujen, maalipurkkien ja ruuvilaatikoiden. Meillä on ikuisuusremontti ja kaikki muu sen ohessa on sata kertaa mukavampaa kuin siivoaminen ja tavaroiden paikalleen laitto.

  Ihanin oli kuitenki yksisukkainen poika. Niitä meilläkin näkee kumpaakin sukupuolta. :D

  VastaaPoista
 16. Ihana sotku. Varo se "saapasfetisti" ottaa kohta suhunkin yhteytta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuka mitä hä? Mikä ihmeen "saapasfetisti"? En ole kuullutkaan.
   Tai no, kerran joku kyseli mun kuluneiden vaaleanpunaisten Hai kumppareiden perään.
   Nuo mustat on mieheni.
   Minulla odottaa eteisessä uudet kaunokaiset. Ihanat vanhan turkoosin väriset Hait mitkä ostin Hesasta viikonloppuna. Oi joi! Ei tarvi enää hävetä silmiä päästään vanhoissa SUPER kämäsissä kumppareissa. =) Ne saa olla pihakenkinä jatkossa.

   Poista
  2. Just luin jostain blogista, etta haneen oli otettu yht. etta joku mies haluaa ostaa hanen kuvissaan nakyneet vanhat Hai saappaat. Kuulemma johonkin polttareihin.. ja kommenttiboxissa selvisi, etta tama kyseinen Timppa on yrittanyt vuosien mittaan ostaa muiltakin kaytettyja saappaita.. mita kuluneemmat, likaisemmat ja tyyliin vanhemmat niin sita paremmat.. ;) Yøk.

   Poista
  3. No sitten sama Timppa on jo ottanut yhteyttä. =)
   Hän halusi ostaa mun erittäin kuluneet vaaleanpunaiset Hai-kumpparit johonkin polttareihin. =) En myynyt.

   Poista
  4. Lieköhän sama tyyppi, joka vuosia sitten halusi ostaa likaiset sukat jalastani... Juurikin jotain polttareita varten (taidettiin jopa kaverin kanssa ne myydäkin), mutta myöhemmin kuultiin, että sama tyyppi oli kierrellyt useamminkin likaisia sukkia metsästämässä. Aika karmivaa (ja kuvottavaa)!

   Poista
 17. Ihanaa kun uskallat näyttää sotkuista normaalia arkea kodissanne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. =) Mä aina hämmästyn siitä miten arjen nurjan puolen näyttäminen kiinnostaa ja tuo iloa monelle.

   Poista
 18. tää on lohduttavaa, mietinki aina että ei kellään voi jatkuvasti olla niin siistiä mitä blogeissa kuvaillaan :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan ole! Tai mä en tiedä ainuttakaan kotia missä olisi koko ajan tiptop. Mun ystäväpiiriin ei sellaisia lapsiperheiden koteja kuulu...juhlat on erikseen. Silloin on ihanaa laittaa kaikki vimpan päälle ja viikonlopuksi koitan ehtiä siivoamaan paremmin. Aina ei ehdi. Mä kun teen töitä tällä hetkellä viikonloppuisinkin.

   Poista
 19. =D Kiitos tästä, Anri!
  Tämä oli niiin lohdullista, sillä teillä on niin kaunis ja viihtyisä koti ja se on piirtyneenä takaraivooni, kun omaani katselen useinkin juuri tullaisessa enemmän tai vähemmän arjen kaaoksessa toivottomana - tästä saan sitä uskoa ja toivoa! :)

  Tsemppiä teille kovasti arjen uusiin tuuliin!
  Pilvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä. Ei täällä aina seesteisen täydellisen siistiä ole, ei todellakaan.
   Arkea ja sen tuomaa kaaosta on varmasti yhdessä jos toisessa kodissa. Meillä ainakin.

   Poista
 20. Elämäähän se tosiaan, eipä siitä sotkusta kannata enempää stressata!
  Jossain vaiheessa en itse kehdannut kutsua meille ketään kyläänkään, kun meillä ei tavarat olleet aina järjestyksessä, mutta sitten tajusin, että meidän kotimme nyt vain ei ole IKINÄ täysin edeustuskelpoinen, turhaan minä sitä muilta piilottelen: Jos he eivät kestä kotiamme, eivät he ehkä kestä meitäkään... Ja sittemmin olen saanut avattua silmäni, etteivät muidenkaan kodit AINA ole niin tiptop ;)
  Tosin edelleen satunnaisesti ahdistaa, että tavarat ovat aina levällään, mutta meidän AS-poikaamme ilmeisesti ärsyttää vielä enemmän, jos tavarat joslus harvoin sattuvat olemaan paikoillaan... Hän saattaa kulkea liki kirjaimellisesti kulkemassa perässäni vetämässä juuri keräämäni lelut, tyynyt, vaatteet ym. lattialle. Huoh. Siinähän sitten kuljemme ympyrää toistemme perässä ;=)

  Jaksamisia sinne, sekä epäjärjestyksen sietoon, että siivoamiseen sitten, kun sen aika tulee.

  -Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämää juuri.
   Kolmen lapsen, 25kg koiranpennun ja kahden kissan taloudessa ei pysy kaikki nurkat ihan kuosissaan. Ei nyt kun olen yrittäjä ja mies töissä toisessa kaupungissa.
   Täällä silti nyt hissukseen siivoilen nurkkia ja pahinta kaaosta taltutan. Tänään kun poika on kuumeinen, ei voi töitä tehdä. Siivota voi aina jossain välissä vähän.
   En olisi uskonut, että minä opin sietämään kaaosta, mutta ihminen voi muuttua.=)

   Poista
 21. Ompa ihana nähdä väliin näitä kuvia todellisuudesta, mitä lapsiperhearjessa riittää. :) kurkkaappas blogiini,sinulle on tunnustus siellä.

  VastaaPoista
 22. Tulin tänään ensimmäistä kertaa blogiisi ja tämä nousi suosikkeihin samantien. Ihanaa realismia ja oikeaa asennetta. Silloin siivotaan, kun siihen on aikaa ja nautitaan kuitenkin siitä, mikä on hyvin ja kaunista.

  Ihanaa, kiireistä syksyä teille koko perheelle!

  t. Riikka

  VastaaPoista
 23. Voi miten lohdullista katsoa näitä kuvia. Kunnon vertaistukea! En viitsi sisustusblogeja lukeakaan, kun alkaa niin ahdistaa oma liian pieni ja sekainen huusholli. Olen esteetikko, jonka arki ei juuri estetiikkaa kohtaa :) Lähdin juuri ihmisten ilmoille 5 vuoden kotiäitiyden jälkeen, enkä ole lainkaan sisäistänyt, että miten saan kodin pidettyä siistinä, pyykit pestyä ja ruuat laitettua, kun olen itsekin suurimman osan päivästä poissa kotoa. Jostain syystä kaaoksen määrä ei vähenny, vaikka ollaankin päivät jossain muualla. Ehkä se tästä, first things first :)

  Kiitoksia ajatuksia herättävistä kirjoituksistasi! En ole aikaisemmin kommentoinut, vaikka olen blogiasi lukenutkin. Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
 24. Otsikko on yosi hyvä ja hauska!!:)) Vain yhdellä kirjaimella asia muttuu, samoin yhtä nopeasti koti ja sen siisteys joskus muuttuu;D
  Juu-u, olishan se kiva, kun koti olisi AINA järjestyksessä ja tip top joka ikinen kaappikin ja nurkka. MUTTA totuus on kuitenkin se, luulen ma, että aika monessa huushollissa se vain syystä tai toisesta ei toteudu;)Itse touhutin nuorempana joulu-ja juhannus siivouksia tehdessäni koko kotia katosta lattiaan läpi, huh-heijaa...mutta nyt olen oppinut lempeämpää suhtautumista itseeni ja kotiimme ja elämään, ikä tekee kait myös tehtävänsä;) Eräällä ystävälläni on kolme lasta, joista nuorin on vasta vuoden. Hän sanoi, että mieluummin tavaroiden sotkua kuin likaa, jotta hygienia säilyy;) Joten kyllä se on edelleen tuo maalaisjärki näissäkin asioissa se ihan paras juttu:)Arki muuttuu väistämättä, kun molemmat puolisot ovat töissä, kotona ollessa sitä ehtii ja jaksaa paremmin keskittyä myös huushollin ulkonäköön:)
  Minä olen kyllä ymmärtänyt, että useimmat bloggaajat sanovat, että ei heillä aina näytä siltä kuin kuvissa, mutta eivät halua kuvata pölypallojaan kuviin, kun muutenkin niitä joutuvat ajoittain katselemaan...;D Joten en usko, että todellakaan kenelläkään bloggaajlla olisi tarkoitus kertoa kuvillaan "täydellisestä" kodista tai elämästä vaan luoda hyviä fiiliksiä kauniila tunnelmillaan...;) Niin itse ainakin ajattelin, kun pidin blogiani, eikä mieleeni koskaan tullut, että jonkun toisen kauniissa kodissa ei olisi koskaan sotkua...?!;)Elämä on ihanaa kaikkine arkineen, sotkuineen, seesteisimpine aikoineen ja juhlineen, silloin se on täyttä elämää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei kai kukaan usko että ihmisten kotona on aina niin täydellistä harmoniaa.
   Mulle vain on tärkeää välillä kuvata sitä tavallista arkeakin. =) Pölyineen päivineen.

   Poista
 25. Hups, sorry nimi jäi!;D Eli Marge entisestä hetkie Kauneudesta:)

  VastaaPoista
 26. Anrinko, ja hyvä niin, sillä blogisi on IHANA!!!♥

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.