2.8.2012

Lahti

Vinkkejä?
Viemme lapset lauantaina Lahteen ja ajattelimme miehen kanssa leikkiä Lahdessa turistia.
Ei olla oikein kaupunkiin tai lähikuntiin koskaan tutustuttu.
Ollaan liikkeellä puolen päivän maissa Lahdessa auton kera.

Meitä kiinnostaa kaikki idylliset kivat paikat, kirpputorit, ihanat sisustusliikkeet, hyvät kirjakaupat ja antikvariaatit, kahvilat ja hyvät ravintolat.
Suosituksia?
Vinkkejä meille mihin mennä?
Ajamme lahdesta Hesan suuntaan sitten Karjaalle takaisin, ja kaikki kivat paikat tuossa matkan varrellakin kiinnostaa.
Olisi ihana viettää tälläinen pieni lomapäivä kahdestaan tehden jotain, mitä emme ole aikaisemmin tehneet.

Kaikki ideat ovat enemmän kuin tervetulleita!
Teidän avulla saan päivästä ihanan.

14 kommenttia:

  1. Kannattaa käydä satamassa jäätelöveneellä jätskillä tai sitten ihanassa Kahvila Karirannassa, se on sellainen vanha puurakennus pönttöuuneineen ja ihanine leivoksineen. Kotieläinpuisto Marola on myös tunnelmallinen paikka rautatieaseman läheisyydessä. Mukavaa Lahti-päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tuo kuulostaa kivalle.
      Tuo tehdään.
      Otan selvää tuosta kotieläinpuistossa. Me tykkäämme molemmat hurjasti eläintarhoista ym.
      Kiitos näistä vinkeistä!

      Poista
  2. Launeen perhepuisto ihan ehdottomasti! Käymme säännöllisesti mökkeilemässä Vierumäellä ja Lahteen pitää puistoon päästä usein. Ja meillä lapset 1-vuotiaasta 12-vuotiaaseen. Kaikille jotain. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä huomasin ton puiston just netistä. Ajattelinkin, että mummi voisi mennä lasten kanssa sinne hurvittelemaan. Lapset kun näki kuvat, sanoivat että tuohan on kuin huvipuisto. Eli varmasti olisi kiva heille!

      Poista
  3. Tervetuloa Lahteen! Lanttila on Lahden paras kirpputori, googleta nimellä niin löytyy sijaintikin, pari kilsaa keskustasta vanhaa Helsingintietä. Keskustassa, torin kupeessa on lastenkirppari Viikari, sillä on myös omat netti- ja fb-sivut.

    Satamaa kahviloineen suosittelen minäkin. Vesijärvenkadulla keskustassa on muutama ihana sisustusliike, ihan kauppakeskus Trioa lähellä.

    Launeen perhepuisto ja Marolan kotieläinpiha on tosiaan mukavia, ilmaisia paikkoja joihin kannattaa tutustua. Jälkimmäinen rautatieaseman vieressä, ja perhepuisto siitä n.500m päässä rinnettä alas :).

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Näin entisenä lahtelaisena mäkin suosittelen hyvällä kelillä satamaa, on tosi viihtyisä paikka käydä kahvilla tai terassilla. Lisäksi siitä pääsee rantaa pitkin kävellen Pikku-Veskulle, joka on viihtyisä puistoineen ja vesiurkuineen ihan vaan kävelylle tai vaikka piknikille. Satamasta pääsee myös risteilemään Vesijärvelle, jos semmonen kiinnostaa. Ja onhan satamassa Sibeliustalokin.

    Yksi idyllinen asuinalue ihan rautatieaseman lähellä on Anttilanmäki, jossa on kiva käydä kävelemässä ja katselemassa. En kyllä tiedä, onko siellä mitään kahvilaa tms, jossa voisi pysähtyä.

    Kirpputoreista minäkin suosittelisin Lanttilaa ja lastenkirppis Viikaria (suht lähellä toria). Lisäksi taitaa löytyä myös ainakin Launeen Suurkirppis. Lanttila ja Launeen suurkirppis ovatkin näppärästi matkan varrella keskustasta/keskustaan, jos Lahti E liittymää käyttää Helsinkin motarilta/motarille.

    Launeen perhepuisto ja Yli-Marolan kotieläinpiha ovat toki kivoja paikkoja, mutta mielestäni ne sopivat paremminkin lasten kanssa kulkiessa :).

    Ravintoloista mun suosikki on Santa Fe torin laidalla. Ja tulipa mieleen, että kahvilagalleria Oskarin Piha ihan keskustassa voisi olla käymisen arvoinen. Monesti olen ohi mennyt ja miettinyt, että pitäisi käydä katsomassa. Käy sä ja raportoi, oliko käymisen arvoinen :)

    Muuta ei nyt tule mieleen, mutta mukava sitten lukea kokemuksiasi omasta entisestä kotikaupungista, jossa vieläkin usein tulee käytyä. Hauskaa Lahti-päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Olipa hyviä vinkkejä!
      Katsastetaan tuo kahvila sekä ravintola.=)
      Launeen perhepuistoon haluan viedä lapset. Joko me mennään ja tai sitten mummu ja vaari. =)
      Kirppikset katsastetaan ehdottomasti! Me tykätään molemmat kierrellä kirppareita.
      Eiköhän näistä saada aikaan kiva päivä.

      Poista
  6. Tervetuloa Lahteen!

    Tuolla onkin jo ehdoteltu satamat, perhepuistot ja muut, mitkä mäkin meinasin. No tietty ihanat SisustusFanny ja Millan putiikki keskustassa Vesijärvenkadulla Trioa vastapäätä kantsii tsekata :) Ja jos käytte Karisman ostoskeskuksessa (motarin varrella), niin sieltä löytyy Hemma. Nämä kolme putiikkia on mun suosikit täällä :)

    Hauskaa päivää Lahes :)

    VastaaPoista
  7. Mamma Maria -niminen italialainen ravintola torin laidalla on kiva, jälkiruuaksi voi valita ravintolan omaa italialaista jäätelöä! Toki jäätelöä voi ostaa vohveliin mukaankin tai vain poiketa paikkaan kahville.
    Torilla on koko kesän ajan parikin torikahvilaa, joista saa ainakin kunnon torimunkkeja, jos sellaisia kaipaa :)

    Lahdessa on SPR:n kontti torin laidalla (Rauhankadulla), sieltä olen joskus tehnyt löytöjä, vaikkei kaupungin paras kirpputori olekaan.

    Jos haluaa lähteä Lahdesta kauemmaksi, on Vääksyn kanava kiva paikka. Siellä on sisustuskauppa, jäätelöä, kahvila muistaakseni. http://www.sisustuspalveluandelin.fi/ Ehkä kuitenkin enemmän pysähdyspaikka.

    Heinola on myös kiva puukaupunki, ja ilmeisesti kaupunginmuseon porvariskodit näkemisen arvoisia. Heinolaan pääsisi viikonloppuna höyryjunallakin http://www.topparoikka.net/

    Vinkkini ovat kyllä vähän ohi aiheen osittain, mutta ehkä näistä jää ideoita seuraavillekin kerroille :)

    VastaaPoista
  8. Sinuhen leipomon kahvila torin kulmalla on hyvä, samoin Kariranta eli jonkun muunkin suosittelema vanhalla rautatieasemalla oleva kahvila satamassa. Jälkimmäinen tosin on liian kuuma aurinkoisella ilmalla. Mamma Marian pastat ovat hyviä, kuten joku jo kertoikin. Lahden Sokosta mulla on usein ikävä, se oli mun lempikauppa Lahdessa asuessa. Jos menette satamaan, kurkatkaa ihmeessä Sibelius-talon sisälle! Vesiurkujakin joku jo suositteli: http://www.lahtienergia.fi/lahti-energia/mukana-elaemaessae/50 Ristinkirkko on arkkitehtuurisesti merkittävä, vaikkei mikään perinteinen kirkko olekaan.

    VastaaPoista
  9. Lanttila on kirppareista paras, lauantaina pitäisi olla kierrätyskeskus Patinankin auki, siellä tarjonta vaan tietysti vaihtelee enemmän. Satamaan jos menette, niin ehdottomasti kahville asemakahvilaan, samassa yhteydessä on pieni käsityöputiikkikin.

    VastaaPoista
  10. Minä olen myöhässä huomisen suhteen, mutta muille suosittelen kivana kesäretkikohteena Vääksyn kanavaa. Mukava vain istua ja katsella veneiden "kiipeämistä" ylös ja alas. T: Irmeli

    VastaaPoista
  11. Tervetuloa Lahteen! :)

    Satamaan ja kahvila karirantaan pullalle tai croissantille ehdottomasti. Mamma maria on kiva pastapaikka, suosittelen kanssa.

    Lapset Yli-Marolan eläinpihalle ja melkein naapurissa olevaan launeen perhepuistoon.

    Mäkin lisäksi suosittelisin Vääksyä, siellä on kivoja sisustusputiikkeja, kaunis kanava ja joku liikennepuistokin ihan kanavan lähellä. N. 30min autolla lahdesta.

    Innolla odotan raporttia reissusta kuvineen! Mukavaa päivää :)

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.