23.4.2012

Etuhiukset


Kävin tänään kampaajalla.
Etuhiukset leikkautin itselleni.
Piristi kyllä kivasti.
Kampaajalla käynti on nyt tosi nopeaa ja edullista, kun ei tarvitse värjäillä.
Pesu ja leikkaus, siinä se.
Nyt on luonnollinen oma väri ja helppo leikkaus, kesäinen.




Kotona reagtiot olivat seuraavanlaiset.
Tyttö: "Näytät erilaiselta....hmm,nuoremmalta, tai en mä tiedä. Hiukset on tummemmat, tai vaaleammat, onko ne pidemmät?"
Mies: "Tosi kiva, pirteä!"
Automies: "Öö, äiti, et näytä yhtään itseltäsi."
Pantton: " Pöpi tukka!" Poika pamauttaa vessanoven kiinni ja laittaa sen lukkoon.
Menee hetki ja kurkkaa ovenraosta. "Pöpi tukka!"
Ja ovi pamahtaa jälleen kiinni.
Hetken päästä poju tulee luokseni pää alhaalla ja kurkkaa käsien takaa mua, ei halua syliin.
Parin tunnin kuluttuakin kurkistelee mua oudosti, eikä tule lähelle.
Oli vissiin vähän liikaa muutosta...Onneksi en leikannut koko päätä lyhyeksi ja värjännyt mustaksi...

Minä tykkään ja sehän on tärkeintä, kun kyse on minun hiuksistani.
Lapset tottuu hetken päästä tähän lookiin ja olen sitten taas itseni näköinen heistäkin.

Aiotko hankkia itsellesi piristystä kesäksi hiuksiisi?

43 kommenttia:

  1. Haluaisin otsatukan, mutta mulla on otsalla niin komeat pyörteet että ei tarvitse edes harkita otsatukan leikkaamista. Ensi viikolla on kampaaja, mutta pahaa pelkään että se menee taas vain latvojen tasaamiseen...

    VastaaPoista
  2. Itsekkin haluisin otsatukan, mutta mies ei siedä niitä. Joten viime viikolla leikkaututin sellasen sivuotsiksen. Tosi blondi olen. Oon nyt ruvennut miettimään, jos antais oman värin tulla, miltä se näyttäis.
    Kuinka kauan sulla kesti oma tulla kokonaan? MIten sen teit?
    Onko tuo oikeasti sun ihan oma väri? :O Kaunis väri. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mieheni ei tykkää lyhyistä hiuksista, mutta kaikki muu on siitä kaunista. Tykkäs hurjasti etuhiuksistani.
      Sivuotsis on kaunis! Sellainen mulla on ollut monta kertaa ja syksyllä sitten kun tää on jo kasvanut, leikataan sivuotsis, kun annan sen kasvaa talveksi pidemmäksi. Mun saatava pinni kunnolla sivuun pipon alle talvella.

      Juu, on tää mun oma väri. Tässä on seassa pari omanväristä raitaa, mitkä peittää monta vuotta vanhoja vaaleita raitoja. Halusin saada ne häviämään omiin hiuksiin.
      Mun hiukset on värjätty viimeksi kokonaan yli neljä vuotta sitten. Silloin aloitin kasvattamaan omaa väriä vähitellen. Kolme vuotta sitten helpotin kasvua leikkaamalla pitkän polkan. Näin sain ne pahimmat vaalennukset kerralla pois. Hitaasti sen tein, mutta nyt olen niin tyytyväinen, että tein. Mulla onkin ihan nätti väri, punertavampi kuin muistinkaan.

      Tsemppiä kasvatukseen, jos sen päätät tehdä.

      Poista
    2. Eilen taas kylvyssä katsoin hiuksiani....keltaiset. Miksi myrkytän hiukseni kerran kuussa.
      Päätin, että viime viikon värjäys sai olla viimeinen. Jos ei tosiaan lasketa kevyitäraitoja, joita meinaan laittaa sitten myöhemmin helpottamaan kasvatusta.
      Mies oli tästä päätöksestä enemmän kuin tyytyväinen. Hän niin tykkää luonnisuudesta.
      Ei meikkiäkään juuri haluaisi minulle....meikkaustyylini on kyllä muuttunut kevyempään myös.

      Poista
    3. Onnea upeasta päätöksestä!
      Ole vaan kärsivällinen ja tosiaan laita raitoja pari kertaa vuodessa. Niiden avulla mä kasvatin omaa väriä pois. Ja sitten kantsii ottaa vähän pituudesta pois, niin helpottuu huomattavasti. Mulla tukka paksuuntui ja tuli niin terveen näköiseksi leikattuani pituutta reilusti pois.
      Mun mies tykkää kanssa luonnollisuudesta. Inhoaa koruja ja hepeneitä muutenkin. Mahdollisimman neutraalia ja tyttömäistä on hänen mieleen. Mä meikkaan todella kevyesti aina.

      Poista
  3. Kaunis olet <3 Minä leikkautin pitkät hiukset ihan lyhyiksi,tykkään muuten mutta nyt nää on ihan vetänyt kiharaksi ,ei kovin siistin näköinen pöheikkö :/ jokainen hius töröttää mihin tahtoo...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. =)
      Mä en uskalla leikata lyhyeksi. Mulla on ollut aina pitkät hiukset.
      Luonnonkiharat on minusta niin ihanat ja lyhyet onkin sellaisilla hiuksilla kivat. On vähän muotoa. Ja kasvaahan ne kyllä.

      Poista
  4. Kasvattelen omaa väriä näkyviin minäkin.Se ei van ole yhtään noin kiva kuin sinulla :) Hieno otsis,siulla on selvästi tarpeeksi paksut hiukset tuohon malliin.Itku meinas päästä edellisen kampaajakäynnin jälkeen kun yritin saada otsista asettumaan.Kampaaja vakuutti että tää on tosi hyvä ja pitää jättää pitkäksi.Osui ripsiin,otsa paistoi haiventen läpi ja pidin pinnillä sivussa kunnes ylettyi korvan taakse.Ei enää ikinä.Ehkä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatat yllättyä! Mä en olisi uskonut, että olen näin tumma, tai että hiuksissani onkin näin paljon punaista. Hiukset muuttuu iän myötä.

      Mulla on aika paksut hiukset. Sanoin, että ei sitten liikaa tukkaa saa leikata, ettei tule ylipaksua otsista. Tää on siinä rajalla. Ihan kiva ja toimii jo sivullakin nätisti. Mulle leikattiin ensin ylipitkä ja pyysin lyhyemmäksi. En halua, että osuu juurikin silmiin. Kohta se kuitenkin osuu, sillä mulla kasvaa tosi nopeasti.

      Tsemppiä värin kasvatukseen! Hyvä siitä tulee, usko pois. Oma on aina oma ja miten helppoa sitten onkaan kampaajalla käynnit. =)

      Poista
  5. Kivan näköiset! :) Tuntuu että pojat ottavat äidin hiusmuutokset aina jotenkin kovemmin. Poikien mielestä äidin pitää näyttää aina samalta, tai näin ainakin totesi muskarin opettajamme joka leikkasi hiuksensa ja molempien poikien reaktiot olivat ihan samanlaisia kuin Pnattonin. Tytöt taas lähinä ihastelevat kaikkia hiusjuttuja :) Taitaa olla geneettistä.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. =) Juu, aika raskaasti otti pojat. Mutta kyllä ne tottuu.
      Tuossa äsken Pantton kävi sanomassa taas, että on pöpi tukka. Ei ole vielä ihan sinut tän kanssa...
      Tyttö kyllä tykkäsi! oli niin kiinnostunut tästä leikkauksesta, että halusi tulla mukaan katsomaan. Istui tunnin siellä ja katseli mitä mulle tehtiin. =)

      Poista
  6. Heh, mä muistan kuinka 12.v sitten leikkautin lyhyemmän tukan (10cm aiempaa lyhyemmän) ja tyttären isä sanoi suoraan päin naamaa KAMALA, RUMA!! Meitsi painoi parkuen sisälle ja meni monta päivää kunnes asiasta puhuttiin seuraavan kerran ja x sanoi "Oli vaan niin raju muutos!" Heh, raju 10 cm pois. Myöhemmin lähti kerralla 40cm ja vahingosta viisastuneena x piti suunsa kiinni.

    Uus otsis on näpsäkän näköinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, voi ei!
      Mun miehellä oli TODELLA vaikeeta tottua mun pitkään polkkaan kolme vuotta sitten.Silloin leikkasin juurikin about sen 40cm pituudesta pois, hiukset kun oli reilusti rintojen alle ja leikkauksen jälkeen hitusen alle korvan. Sai juuri ja juuri sellaisen nysäponnarin laitettua. Mies ei sanonut mitään, mutta nyt myöhemmin sanoi, että ei halua mun leikkaavan sellaista enää. On kuulemma liian lyhyt.
      Mikähän siinä on kun miehet yleensä tykkää pitkistä hiuksista?

      Poista
  7. Moikka,
    onpa kauniit etuhiukset. Sopivat kuin nenä päähän!!
    Kivaa kevättä,
    Saara

    VastaaPoista
  8. No, Pantton kävi tuossa sylissä istumassa. Heilutteli mun hiuksia ja sanoi: "Pöpi tukka, sinä ei saa mennä täti luosse tukka tolleen." Ja osoittaa etuhiuksia.
    Että silleen.
    Sain mä jo pusun, mutta etuhiukset häiritsee häntä. Tästä se puhuu varmaan koko viikon ja selittää kerhossa täteille kun mamma oli pöpi ja leikkas huonot hiukset itselleen. =)

    VastaaPoista
  9. Heissan. Kivat ja pirteät hiukset, sopivat sinulle todella hyvin. Onnistuneen kampaaja käynnin jälkeen on aina niin ihana ja tyytyväinen mieli. :) Aurinkoisia kevätpäiviä. :)

    -Sannas-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirteät nää on kyllä. Piristi tosi paljon!
      Mieskin pussaili ja kehui hiuksia tosi nätiksi. Tuntuipa kivalta.
      Kannatti polkea pyörällä kampaajalle ja maksaa 31e uudesta tukasta. =) Taidanpa mennä käymään vielä ennen Köpiksen reissua. Mulla on ihana kampaaja! Olen käynyt hänen luonaan täällä Karjaalla ja muutaman vuoden, enkä toiseen vaihtaisi. Osaa lukea ajatuksiani ja tajuaa heti mistä puhun. Aina saa lähteä hymy huulilla hänen luotaan pois.

      Poista
  10. Tosi ihana tukka ja mahtava toi sun oma väri. Harvalla on noin nätti. Olet onnentyttö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! =)
      Mä olen onnellinen kyllä, että multa löytyi ihan nätti väri. Mietin vain, että mikä mullakin on tullut, että ikinä koskaan tätä päätäni edes värjäsin? Ei ole ollut järkeä ei...

      Poista
  11. Ne pitkät hiukset on miehelle jotenkin SE naisellisuuden juttu heti rintojen ja lanteiden ohessa tai jotain. Se samainen x tosin joutui mua katselemaan jonku aikaa koneella ajetussa siilitukassa ja sanoi myöhemmin että näytin sillon ihan feministi-lesbolta. Eli jos joskus mietityttää miltä ne näyttää niin meitsi 5.mm siilitukalla. :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, kamalia sanoja toiselta. =(
      Kai se on niin, että ne hiukset on monille jotenkin naisellisuuden merkki. Miehelleni taitaa olla ihan kärkipäässä.

      Poista
  12. Toosi pirtsakka sun uusi Look :)

    VastaaPoista
  13. Tosi kivat hiukset! Sopii sinulle hyvin.

    Minulla on ollut koko aikuisikäni lyhyet punaiset (porkkana) hiukset, koska niissä olen minä. Eli on todellakin se omin tyylini. Olen myös onnekas siinä asiassa, että mieheni tykkää nimenomaan lyhyistä hiuksista, joten tämä tyylini on myös hänelle mieleinen. Minulla oli lyhyet hiukset jo tavatessamme 15 vuotta sitten, joten en todellakaan miehen mieliksi ole näitä lyhyiksi leikannut.=)

    VastaaPoista
  14. hih, ihana Pantton :) meillä poika usein kampaajakäynnin jälkeen toteaa kans jotain tuon suuntaista. yleensä "liian vähän tukkaa, et enää saa mennä kampaajalle". mulla siis on nyt ja aina ollut lyhyehkö tukka. tykkään itse, mutta poika ei :)
    -Outi-

    VastaaPoista
  15. Hyvin sopii otsis :)
    Mulla on nyt jonkun vuoden ollut (taas) ja esikoiselta sain samanlaisen kommentin "Näytät paljon nuoremmalta." Tässä iässä se alkaa jo olla hyvä juttu :D
    Kuopus sen sijaan oli silloin yhden ja ei kyllä tullut puoleen päivään lähelle. Sama juttu lasien kanssa ja jossain vaiheessa silloinkin, kun on käyty suihkussa ja hiukset on kammattu taakse :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!
      Juu, tytön epäröivä kommentti tuntui kivalta. Jokatapauksessa, ainakin tuli muutosta kun kaikki huomas, jopa koira. =)

      Poista
  16. Niin oot nättinä! Sopii sulle hyvin. Ja vaikka olet kertonut masennuksestasi ja kaikista vaikeuksista, niin olet säteilet kuvissa ja olet valoisa. Siunausta ja voimia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis. Mä tykkään itse tosi paljon tästä pienestä muutoksesta.
      Mä olen vahvempi nyt kuin reilu vuosi sitten. Elämä tuntuu hyvältä ja olen onnellinen. Moni sanonut, että se näkyy jo ulospäin.
      Kiitos sanoistasi!

      Poista
  17. Hei!
    Ihana otsis. Piristää kummasti ilmettä!
    Itse olen otsatukkaa pitänyt jo about 15 vuotta ja pois en heitä:)Välillä jopa itse saksin sitä lyhemmäksi kun ei ehdi/jaksa käydä kampaajalla.. Kesäksi ajattelin värjätä omaa päätäni, koska mielestäni hiusteni väri on vähän liian hailakka makuuni.

    VastaaPoista
  18. Mä juuri leikkautin lyhyeksi, oli olkapää pituinen polkka. Mies totesi, että "vähän kynityn näköinen", vanhempi tyttö ei tykkää ollenkaan "äidin hiukset on kamalat, liian lyhyet", nuorempi tytär ei onneksi valita :D
    Itsekin pitäisin pitkistä hiuksista (ja aina välillä yritän kasvattaa), mutta kun hiuslaatu on supisuomalainen mallia pitkin päätä teki mitä teki... niin lyhyt on parempi, ei voi mitään.

    nina

    VastaaPoista
  19. Voi miten kivasti sopii sulle otsis! Mä saan aina aikaiseksi kriisin otsatukan takia! Mun tekee mieli se leikkuuttaa, mutta sitten kohta jo kasvatan sitä pois... Mutta periaatteessa tykkäisin myös itselleni;)

    VastaaPoista
  20. Olet aina kaunis, vaikka miten hiuksesi laittaisit..kiva otsis kyllä <3 Minulla paksut suorat vaaleat hiukset ja otsis. Muutama vuosi sitten leikkasin ja värjäsin tummia raitoja yms mutta ei sopinut ja aina piti olla laittamassa niitä. Nuorempi oli kauhuissaan, luulen että nämä erityislapset niin herkkiä kaikille muutoksille varsinkin jos äiti tekee niitä. Nyt vaan ponnarille ja menoks:) Aurinkoisia terveisiä täältä Turusta <3

    VastaaPoista
  21. Ystävä halusi piristää itseään permanentilla. Kotona lapsi (poika!) itki; äiti, ota toi ruma perukki heti pois päästä!!!

    Kiitos kivasta aurinkoisesta blogista, olen iloinen kun löysin tämän : )
    Sini

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää oli hyvä...peruukki. =)
      Lapset ei tykkää muutoksista.
      On kiva kuulla, jos olet viihtynyt blogini parissa.

      Poista
  22. no johan oli oudot reaktiot... muutos hädintuskin huomattavissa kuitenkin :0

    VastaaPoista
  23. Hihi, naureskelen täällä näille kommenteille miehien reaktioista :) Mun mies ei voi sietää jostain syystä lyhyttä tukka naisella, eikä myöskään otsiksesta tykkää. Mä leikkautin joskus monen kuukauden ruinaamisen jälkeen (mieheltä siis ruinasin lupaa) aivan lyhyen tukan, mies oli hiljaa ja vuosien jälkeen katseli vanhoja valokuvia ja sanoi, että lupaathan, ettet enää KOSKAAn leikkaa lyhyttä tukkaa. Heh, no en ole leikannut, enkä leikkaa. Nyt tukka on yli lapojen ja pidän sitä AINA kiinni. Silti mies on aivan haltioissaa, että mitä kaunis tukka mulla onkaan. En tajua, eihän sen pituus edes näy kun se on pään päällä nutturalla... ;o)

    Mutta sopii sulle tosi hyvin tuo otsis! Panttonia nauran täällä myös, söpöä :) Eiköhän lapsetkin tosiaan pian totu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tosi oudolta, että pitää mieheltä ruinata lupaa leikkauttaa hiukset. Mieheni on hyväksynyt minut kaikenlaisissa kampauksissa, yli 20 vuotta. Taidan olla onnekas!

      Pipsa

      Poista
    2. Mun mielestä se ei ole outoa, en mäkään antais lupaa miehelleni leikata esim. kaljuksi jos hän sellasta ehdottais. Toki hän sen voisi tehdä, mutta tietäisi ainakin mun mielipiteen asiaan ja mulla on itselläni parempi olla, jos tiedän että myös mies tykkää mun hiustyylistä/vaatteista/meikeistä jne. En mä nyt kaikkeen mieheltä lupaa kysy, mutta mun mielestä on fiksua kysyä hänenkin mielipiteensä "isoihin" muutoksiin :)

      Poista
  24. Mulla on kait sitten outo mies kun tykkää lyhyestä tukasta eikä seuraa urheilua :)

    Kun tavattiin, mulla oli ihan lyhyt tukka. Nyt hieman naisellisempi mut lyhyt kuitenki. Kait se on siitä jääny. Jos mies toivois pitkää tukkaa, varmaanki kasvattaisin. Joskus vielä kasvatankin pitkän ihan omasta halusta.

    Tuo otsis sopii sulle tosi hyvin! Pirtsakka look ja ihana tuo väri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä lyhyt tukka on upea, jos sopii kantajalleen. Mä ainakin tykkään, että on ihanan pirteä. Mut tietty riippuu mallista.
      Mun mies ei myöskään penkkiurheile. En kyllä minäkään. =)

      Poista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.