24.3.2012

Kööpenhamina heinäkuussa


Varasin juuri itselleni ja ystävälleni matkan heinäkuussa Köpikseen.
Aivan mahtavaa!!!
Olemme reissussa 8-11.7.
Blue1 on nyt mahtavia lentotarjouksia! Kannattaa vilkaista!
Me valitsimme lennot Turusta suoraan Köpikseen.
Hotelliksi valikoitui Copenhagen Star hotel aamiaisineen.
Sijainti hyvällä paikalla ja oli kohtuuhintainen.
Ajatella, että saan nauttia kesällä hyvästä seurasta IHANASSA kaupungissa melkein 4 päivää!
En malta odottaa.
Ja mitä tämä maksoi? Sehän aina kiinnostaa.
Lennot, hotelli aamiaisineen 277e per nama. Aika kiva hinta minusta.


Nyt olisi kiva kuulla teidän kokemuksia kaupungista.
Missä on kivoimmat lastenliikkeet? Entä aikuisten vaatteet?
Ihanat ravintolat ja kahvilat?
Must paikat käydä kuvaamassa ja nauttimassa nähtävyyksistä?
Olen aikaisemmin vain piipahtanut Tivolissa, läpimatkalla reilaamaan.
Eli kaikki vinkit ja ideat olisi nyt tervetulleita!
Koitetaan suunnitella ihanan rentouttava loma.

Denmark, here I come! Yeah!!!

Ihanaa, kun on jotakin super kivaa, mitä odottaa!

37 kommenttia:

  1. Oi miten kuulostaa ihanalta!Vinkkejä ei ole antaa,omakin matka sinne on vasta haaveilun asteella.Viime vuonna oli ajatus mennä mutta valittiinkin Milano tilalle.Seuraavaksi Pariisi,sitten ehkä Köpis.Sitten joskus kun on varaa,ei varmaan tänä vuonna :) Toivottavasti saat hyvät vinkit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aivan täpinöissäni! päästä kesällä upeaan kaupunkiin ihanan ystävän kanssa. Ei voi olla huono reissu! Nyt on aikaa suunnitella reissua ja säästää rahaa. Kaappien tyhjennys jatkuu kunnolla. =) Ja taidan tilata sen keltaisen pilkullisen mekon reissua varten. Tuossa olisi aikas ihana käppäillä Köpiksessä. =)

      Poista
  2. Olisipa ihana päästä Köpikseen! Olen käynyt joskus 90-luvulla, joten mullakaan ei ole vinkkiä antaa.
    Teillä kaunis koti väreineen! :)

    VastaaPoista
  3. Kuullostaa hyvälle! En ole koskaan käynyt mut mieli tekis.
    T:unelmoija

    VastaaPoista
  4. Ihanaa, itse kans haaveilen tuonne joskus tässä pääseväni, vaikuttaa todella mukavalle kaupungille!

    VastaaPoista
  5. Itse olen ollut köpiksessä kolme kertaa reissussa. Toiset on ollut työreissuja ja toiset vapaa-aikareissuja. Mielestäni Köpiksessä on kesällä parasta vaan istua terasseilla ja nauttia iloisista ihmisistä. Shoppailun suhteen kaikki isoimmat kaupat ovat saman kadun varrella ja yllättävän hyvin löydettävissä. Tivolissa kannattaa myös piipahtaa. Kesällä ihana paikka. Neljässä päivässä ehtii köpiksen nähdä loistavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tivoliin menemme ehdottomasti. Mä RAKASTAN huvipuistoja ja aion mennä laitteisiinkin. =) Tunnelma tivolissa on niin makee. Ajattelin, että sinne mennään ehdottomasti illalla ja ollaan myöhään asti, että näkee ne valot.

      Poista
  6. Yksikätisesti ja pikaisesti:
    - hop on hop off busseilla pääsee hyvin kiertämään tärkeät paikat, jos alkaa jalkoja pakottaa
    - syö brunssia!!! niitä saa monesta paikkaa
    - kallista, en raaskinut ostaa lasille vaatteita
    - legoja sai havemmalla lentokentältä
    - lentokentällä on muutenkin paljon kauppoja ja sinne saa hukkumaan aikaa paljonkin
    mukavaa matkaa!

    niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tuo bussi-idea. Otankin siitä selvää, kun mun selästä ei yhtään tiedä. Varmasti väsyy jossain vaiheessa.
      Ja tarvii katsastaa lentokentän puodit. Siellä on varmasti kaikkea kivaa.
      Ja brunssille mennään ehdottomasti!

      Poista
  7. Suunnittelin itse pienestä asti että jonain päivänä muutan Kööpenhaminaan. Se on ehdoton suosikkini kaikista Euroopan pääkaupungeista ja tarjoaa virikettä kaikille aisteille. Köpiksessä on silmäniloa taiteelliselle, kulttuuriselle, arkkitehtuuriselle ja pinnallisellekin (;)) silmälle ja sieltä todella löytää etsimänsä-mitä ikinä etsiikään. Keskustan laitamilla on pieniä viehättäviä kahviloita kadut pullollaan, eli ei kun etsimään! En muista suosikkikahviloideni nimiä, mutta pääkatujen liepeillä niitä oli muutamia.

    Tanskalaiset ovat rentoa ja mutkatonta porukkaa, jotka kyllä opastavat niin kirpputoreille, kahviloihin kuin postitoimistollekin ja vinkkaavat omista suosikkipaikoistaan ilman eri pyyntöjä :) Siinä mielessä poikkeavat suomalaisista. Käykää ihmeessä myös Christianstadissa, tuossa boheemissa, kyseenalaisessa ja vuosikausia lopetusuhan alla olleessa hippiyhteisössä :)

    Täytyy sanoa, että edullisen reissun löysitte! Voi kateus ja vihreys sentään :> Täältä Briteistä on samanlaisia tarjouspaketteja pääasiassa Espanjan ja Teneriffan suuntaan, kun ne matkat taas ovat Suomesta usein kalliita. Mutta hyvää matkaa Köpikseen! Laitahan oikein kuvallinen ja kerronnallinen matkatarina sitten kun kotiudut matkalta! :) Onhan sinulla vielä aikaa valmistautua. Ensin pääsiäinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarviikin sitten reippaasti vaan mennä jutustelemaan ja kyselemään paikallisilta myös vinkkejä. Kirpputorilla olisi ihana piipahtaa!
      Reissu oli tosi edullinen. Katsastelin eri vaihtoehtoja ja tämä kokonaisuus oli edullisin ja meille toimivin. Lennot kivasti päivällä ja hotelli hyvässä paikassa. luksusta kun emme vaadi, vaan toimivaa ja suht kivaa. Tässä on ihanasti aikaa miettiä ja katsella mitä kaikkea halutaan tehdä. Aikaa on tarpeeksi, joten tulee kiva reissu!

      Poista
  8. Minä yhdyn täysin tuohon Marian edelliseen kommenttiin!
    Köpiksessä oli ihanaa myös vain istuskella ja katsella paikallista menoa, kävellä, piipahtaa putiikkeihin jos siltä tuntui ja ehdottomasti suosittelen myös tuota Christianiaa nähtäväksi, oppaan kera!
    Ensi vuonna minäkin tahdon tuonne uudelleen! :)) (juuri blogissanikin sinne haaveilin, siellä muutama kuva Christianiasta muuten)
    Edullinen matka kyllä, ihan loistavaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä haluan kanssa just syödä jätksiä ja jutella ystävän kanssa. Nauttia tunnelmasta ja ehdottomasti kävellä ympäriinsä ja kuvata.

      Poista
  9. Mie meen kavereiden kanssa kesäkuussa Kööpenhaminaan. Monta vuotta on suunniteltu mutta nyt tuli sitten matkatkin varattua! Olen myös suhteellisen innoissani=) Mielenkiinnolla täältä luen vinkkejä=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Tule sitten vinkkaamaan mua mitä teitte ja missä kantsii käydä, kun ehditte ennen mua reissuun.

      Poista
  10. Kuulostaa aivan ihanalta reissulta! Itse olen myös haaveillut että saisimme aikaan kavereiden kanssa vastaavanlaisen reissun jonnekkin keski-eurooppaan keväällä/kesällä. Shoppailua, hyvää ruokaa ja juomaa sekä nähtävyyksiä, ai että ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pääsette reissuun! Nyt on oikeasti Blue1 hyviä aleja lennoissa! Kantsii katsoa. Mä just odotan tuota rauhaa, hyvää seuraa ja ruokaa. Kävelyä, tunnelmasta nauttimista ja nähtävyyksiä. Tiedän, että reissu tekee meille molemmille todella hyvää!

      Poista
  11. Me ollaan samaan aikaan Köpiksessä, tosin koko perheen voimin. Käydään myös Vejle ja Legoland. Köpiksessä tivoli, Bakken, tiedemuseo, Kummallisuuksien museo. Kaupoista olen listannut seuraavat: Donde C (Rice, Hejco, House Doctor), Gronlycke (Bungalow, Rice...), Illums bolighus, Illum, Magazin tavaratalo (Wheat, Phister&Philina, Molo)....

    t. Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska sattuma!
      Oi kiitos näistä vinkeistä. Tarkastan nämä kaikki ja laitan parhaat meidän matkalistalle. Kiitos kiitos!

      Poista
  12. Olen käynyt Köpiksessä vuoden sisällä kahteen otteeseen, se on ehdoton lempikaupunkini! Siellä ihan parasta on tunnelma. Ihmiset ovat rentoja, miellyttäviä, tunnelma kaiken kaikkineen on ihan ainutlaatuista! Hintataso Köpiksessä on korkea, esim vaatteet ovat täällä edullisempia. Sisustuskaupat ovat kuitenkin ihan eri luokkaa kuin täällä, oma lempparini on Hay ihan keskellä Strojetia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset ei tarvitse mitään! Itsella haluan jotain kaunista. Ja sisustuskauppoihin halutaan mennä ihan ehdottomasti! Varmasti löytyy ihania paikkoja ihan vain kävelemällä keskustassa. IIKS kun mä olen innoissani!

      Poista
  13. Minä haluaisin myös käydä Tanskassa, se kiinnostaa maana ja elämäntyylinä. Nyt tulee taas seurattua "Tanskalaista maajussia", joka tulee TV:stä. Jotenkin kivan yksikertaista ja idearikasta elämää ainakin hänellä. Varmaan jossain vaiheessa voisi ajatella matkaa sinne. Miehelle jo vihjaisin, vaikka hän haluaisi varmaan Pariisiin, koska on käynyt siellä ja oli todella tykännyt kaupungista.

    Yhdessä emme ole matkanneet kuin kerran ulkomailla, ainoastaan kotimaassa, mutta siis kerran ennen lapsia (olemme olleet yhdessä kohta 10 vuotta) kävimme Kiinassa ja se oli reissu, jolloin ei aina tiennyt oikeasti itkeäkö vai nauraa. Ei ollut pakettimatka ja sehän toi omat kommervenkkinsä matkaan, matkasimme myös jonkin verran maan sisällä omin päin. Varmaan tuolloin saimme vähäksi aikaa tarpeeksemme omatoimimatkailusta Pohjoismaiden ulkopuolella (ei ehkä muuten, mutta se ajatusmaailma on niin erilainen kiinalaisilla ja englantia puhutaan tietysti vain turistialueilla), mutta nyt on jo alkanut matkakuume nousta, tosin pienten lastemme kanssa en ihan kaikkialle lähtisi, en ainakaan Kiinaan omatoimimatkalle, olisi liian vaivalloista : D

    Äitini ja isäni kävivät Köpiksessä aikoinaan joskus 70-luvulla ja toivat minulle isohkon apinan, joka oli hyvin rakas ja on hengissä edelleen, tosin sijoituksessa lapsuudenkodissani, vielä : )

    Mielenkiinnolla luen kommentteja siellä käyneiltä, mutta mitään apua ei kommentistani tainnut olla.

    Hannele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kirjoittelit!
      Mä olen lukenut näitä ihan innoissani! Varmasti saan hyviä vinkkejä tässä kevään mittaan. Laitan oman linkin tuohon sivuun, että jatkossakin ihmiset voi käydä vinkkaamassa. On varmasti hyödyllistä tieto monelle.

      Poista
  14. Viime kesänä päätettiin että lähettäis autolla Legolandiaan mutta nyt ois kyllä lentojen hinnat sitä luokkaa että täytyypä miettiä uuden kerran... Tosin varasin just matkan Espanjaan toukokuulle että täytyy neuvotella perheen pään kans että kuka lennot maksais :D :D

    VastaaPoista
  15. Oih, ihanaa! Meilläkin on ollut tarkotus mennä tänä kesänä,kun miehen serkku muutti Köpikseen. Ja tietty Legolandiaan!

    VastaaPoista
  16. Mukavaa reissua Köpikseen! Itse käyn siellä ystäviä moikkaamassa vähintään joka toinen vuosi..olen samaa mieltä, että eniten kannattaa nauttia vain siitä ilmapiiristä. Ihmiset on aivan ihania ja todella rentoa porukkaa. Aina miellyttävä mennä takaisin :) Tivoli on ihan ehdoton vierailupaikka ja jos siellä haluaa ruokailla niin merirosvolaivalta saa herkullista ruokaa :) Kesällä ei pahemmin kannata aikaansa viettää kauppakeskuksissa vaan seikkailla pienemmillä kaduilla ja tehdä sieltä löytöjä. Täytyypi itsekin alkaa matkaa varaamaan :)

    VastaaPoista
  17. Kävelykadun varrelta löytyy mukavia ravintoloita ja vaateliikkeitä :)

    VastaaPoista
  18. Vau, ihanaa! Siitä onkinj itsellä pitkä aika kun on Köpiksessä tullut käytyä... Liian pitkä! Pitäisköhän.... hmmm....

    VastaaPoista
  19. Mahtavaa!!! *kadekadekade* Matkakuvia ja reissuvinkkejä odotellessä =)

    VastaaPoista
  20. Hyviä vinkkejä olet saanut. Me olimme toistamiseen Köpiksessä viime kesänä, ja oli ihanaa. Tuntien makusi tiettyjen vaatemerkkien suhteen suosittelen ehdottomasti visiittiä odd Molly putiikkiin! Sijaitsee lähellä Strögetiä, yhdellä sivukadulla. Ja lapsille kannattaa hakea tuliaisia Tivolin vieressä olevasta Build-a-beat shopista.

    VastaaPoista
  21. Tämä postaus tuli tarpeeseen! Lähdetään koko perhe (neljä lasta) juhannuksen jälkeen viideksi päiväksi Kööpenhaminaan, joten ihania putiikkeja kaivataan myös.=) Olen käynyt Köpiksessä itse viimeksi ala-asteella, joten onhan tuo jo korkea aika mennä uudestaan.

    VastaaPoista
  22. Mikä yhteensattuma, täälläkin odottelen Köpiksen matkaa!!
    Mulla on paikallinen opas, ja hän on kanssa kirppisihminen, eli katsotaan minne hän minut vie! Raportoin siitä sitten blogissani.
    Täällä olen joskus käynyt:
    Ticket to Heaven Langelinie Outlet
    Langelinie Alle 28
    2100 København Ø
    Kannattaa käydä, siellä on tosi edullisia Ticketin juttuja.

    Hyvää reissua!

    VastaaPoista
  23. Me ajeltiin toissa kesänä Tanskan ympäri, mutta valitettavasti Köpiksessä ehdittiin olla vaan yks päivä. Päätöntä sinkoilua sinne ja tänne! Ihana kaupunki ja niin paljon jäi näkemättä, että heti päästävä uudestaan kun vaan tulee mahdollisuus.

    Me käytiin myös edellisessä viestissä mainostetussa Langelinie Outletissa. Sinne pääsee helposti esim. niillä hop on - hop off -veneillä jos selkä ei kestä kävelyä. Ticketin lisäksi mm. Noa Noa outlet! http://www.langelinie-outlet.

    Antiikki- ja "rompe"kaupat on keskittynyt hyvin yhdelle aluelle/kadulle (minkä nimeä en muista), mutta sinnekin oli vähän kävelymatkaa ja kun päästiin perille, niin löivät jo ovia kiinni. Mutta kivalta näyttivät ikkunan takaa :/

    VastaaPoista
  24. Ihana Kööpenhamina!! Sinne vois aina vaan matkustaa. Viime heinäkuussa oltiin viimeeksi ja haaveissa on mennä katsomaan joulua ensi joulukuussa.

    Hyviä vinkkejä olet saanut, mutta muutama oma ehdoton suosikkini puuttui vielä.
    Suloinen sisustustavarakauppa Notre Dame, Nørregade 7, vastapäätä Vor Frue Kirkea, löytyy helposti ja yleensä mukaan haluaa enemmän kuin mitä matkalaukussa on tilaa.
    Toinen paikka on Systrene Grene, Strøgetilla ja senkin vastapäätä oli kirkko. Siskoksilta löytyy myös facebook-sivut ja nettisivut, joilla olen käynyt ahkerasti kuolaamassa sirkusmallistoa (salkkuja, melamiiniastioita...).
    Tiger, joka on nyt kuulemma rantautunut jo Itikseen on myös ollut vakiopistäytymispaikka.
    Tivoliinkin kannattaa varata shoppailurahaa, sieltä nimittäin löytyy Lisbeth Dahlin puoti.

    Yhden illan ohjelmaksi heinäkuussa kannattaa pistäytyä auringon laskettua Nyhaveniin. Näyttää ihan erilaiselta paikka kuin päivänvalossa.

    Ja Il Peccato, italialainen ravintola Axeltorvilla, ei ole pettänyt kertaakaan.

    Hammasta purren maltan vielä mieleni ja siirrän katseen joulukuun lentoihin...

    VastaaPoista
  25. Elokuussa ekalle reissulle samaiseen kohteeseen :) Hyvää matkaa meille kaikille, hih, jättäkää minullekin osteltavaa ;D

    VastaaPoista
  26. Me ollaan samassa hotelissa 08-12.07.2012
    Ei ollut ihan tuon hitainen koko paketti, mutta varasin lento + hotellin vasta kesäkuussa.
    Niin ja aamiainen ei kuulunut hintaan...

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.