3.2.2012

Kommunikaatiokansio


Huisia!
Pitkän pitkä tekoprosessi on nyt valmis.
Ja Panttonilla on ikioma, upea kommunikaatiokirja.
Kirja on valmistettu Folkhälsanin kommunikaatiokeskuksessa.
Olemme hyvin onnellisia ja kiitollisia, että poika sai kirjan.
Valintaprosessi tätä kirjaa varten on kestänyt yli puoli vuotta.
Ja hänelle kirja myönnettiin, koska hyötyy siitä ja me haluamme sitä käyttää.
Kirjan valmistaminen ohjauskäynteineen kun ei ole ihan ilmaista.
Huikeat 2000e maksaa tämä kirja kokonaisuudessaan. Ei ihan halpa siis.


Poika kun näki kirjan, oli hän yhtä hymyä.
Kannessa on Mario ja sisällä oma koti.
Rakkaita ystäviä ja hahmoja löytyy myös kirjasta.


Pantton sanoi: "Jätte iso, jätte hieno!"
Ja jatkoi: "Minä näyttää Maija". Siis haluaa viedä puheterapeutilleen kirjan.
Heti katsottiin kaikki uudet kuvat läpi ja poika iloitsi.
Uskon todella, että kirjasta on todella paljon iloa, vielä enemmän tästä omasta, kuin lainassa olleesta.
Tämä kun on oma, omilla rakkailla asioilla kuvitettu.Onko lukijoissa ketään, jolla olisi kansio käytössä?


Ps. Blogi-kirpparille lisäsin tänään muutamia vaatteita. Viikonloppuna tulossa 41 kokoisia uusia laadukkaita naisten kenkiä. Kaappien tyhjennys jatkuu.

13 kommenttia:

 1. Onnittelut! Tiedän perheen jossa kirja käytössä ja on tuonut suuren avun perheelle. Lapsi ei puhu kuin muutaman sanan ite ja 6 vuotias...hieman eri diaknoosi kuin teillä. Tämä tuntemani lapsi muuttui saatuaan kirjan iloisemmaksi ja kehitys on huikea. Arki sujuu jo paljon paremmin kuin aikaisemmin, kirjan myötä

  Iloista viikonloppua teidän perheelle :)

  VastaaPoista
 2. Pauliina: Kiitos, ollaan tosi iloisia kirjasta!
  Meillä poika puhuu jonkun verran.Kirja auttaa siirtymisvaiheissa, hermostumis tilanteissa,raivokohtauksissa ja kun puhutaan asioista, mitkä ovat tapahtuneet.Kiva muistella kirjan avulla ja jutella asioista, mitkä ei tapahdu just sillä hetkellä silmien edessä. Muuten pojan kanssa näistä asioista ei pysty keskustelemaan.

  VastaaPoista
 3. Meillä on molemmilla lapsilla kommunikaatio kansiot!

  KOvasti ollaan tykätty ja paljon apua on ollut. Meidän versio on hieman erilainen, mutta aivan sama periaate tuntuu olevan.

  Viikkojärjestys meillä on lasten omissa kalentereissa (sellainen melko suppea) ja toinen laajempi on sitten jääkaapin ovessa. Meillä siis lapset ovat jo koululaisia. Koulussa on käytössä viestivihko, ja lisäksi molemmilla on kalenterit jossa aukeamalla on koko viikko ja siihen laitetaan sinä päivänä mieleen jäänyt tapahtuma/-t kuvina tai pikapiiroksina.
  Mukavaa, että saitte tuon kirjan, irtokuvilla pelaamiseen kyllästyy äkkiä, kun ne tuppaavat hukkumaankin ;)

  VastaaPoista
 4. Vau, miten hieno kansio. Olen iloinen teidän puolesta, kun saitte sellaisen. Ilmoittaudun täältä taustalta lukijaksesi. Minulla on myös poika, jolla on tällä hetkellä diagnoosina vaikeasti viivästynyt puheenkehitys. Saa nähdä, miten tarkentuu.

  Me olemme pojan puheterapeutin kanssa alkaneet koota itse pojalle kommunikaatiokansiota, mutta eihän sitä voi verratakaan tuohon saamaanne kansioon. Meillä on nyt kansiossa noin 30 aukeamaa. Heti sain tuosta näyttämästäsi uusia ideoita kansion täydentämiseksi. Nuo lempihahmot ym. olisi aivan loistava lisä kansioon. Eihän poika tällä hetkellä voi esim. kertoa tykkäävänsä bakuganeista tms, kun on niin hankala sana, ettei osaa itse sitä varmasti sanoa.(Vielä kun äiti hoksaisi, mitä kaikkea tuollainen nelivuotias haluaisikaan sanoa ja lisätä juuri niitä tarpeellisimpia kuvia kansioon). Meilläkin poika siis puhuu jonkun verran, mutta hankalien sanojen, kuten hoitokavereiden nimien, kanssa kansiosta on todella hyötyä.

  Kiitos, kun kirjoitat poikiesi kuntoutuksesta blogiisi. En ole varmasti ainoa anonyymi lukija, jolle kirjoituksistasi on hyötyä oman perheen arkeen :)

  VastaaPoista
 5. Täytyy sanoa, että edelleen jaksan iloita, kun jaat perheesi asioita! Opiskelen ja nyt keväällä jo valmistunkin ( koulunkäyntiavustaja ) ja tänään kävin tulevaan harjoittelupaikkaan tutustumassa. Siellä oli eräs oppilas, jolla oli juuri tällainen kansio - uusi kuulema ja aikast paksu.
  Toivotaan, että teidän perhettänne ja arkeanne tämä opus helpottaa :)

  VastaaPoista
 6. Meillä/hoidossa/eskassa/terapioissa oli käytössä lapsen ollessa alle kouluikäinen. Suppeampi versio.

  VastaaPoista
 7. Mahtavan näköinen kirja! Toivottavasti siitä on paljon iloa ja hyötyä koko perheelle ja etenkin Antonille! Ihanaa, että tällaisia apuvälineitä on olemassa ja te olette tuon saaneet. Tulee kyllä ihan oikeaan osoitteeseen, koska teillä motivaatiota noiden asioiden suhteen tuntuu olevan ihailtavan paljon.

  VastaaPoista
 8. Itse käytän noita oppilaiden kanssa koulussa, tai siis osalla porter-kansio ja osalla muunlaisia systeemejä. Hienoimmat on tablettitietokoneita ja puhekommunikaattoreita. On upeaa, että on keinoja kommunikoida muiden kanssa -> tärkeintä että tulee ymmärretyksi!

  Laura V

  VastaaPoista
 9. Olen käyttänyt vastaavanlaisia kansioita työssäni asiakkaillani,ja se minkä hyödyn ja avun se antaa ei voi sanoin kuvailla.
  Aivan ihanaa , että olette sen saaneet ja sitoutuneet sitä käyttämään, se kyllä palkitsee teidät tulevaisuudessa.
  Onnea ja kaikkea hyvää teille <3
  -päivi-

  VastaaPoista
 10. Hei!
  Voitko valaista, mihin tätä kansiota käytetään? Kommenteista käsitin, että puheen viivästymiseen. En ole kovin kauaa blogiasi seurannut, enkä siis taustoja juurikaan tiedä. Kansio näyttää kuitenkin mielenkiintoiselta, hienoa että olette sellaisen saaneet, jos/kun se on teille avuksi ja iloksi.

  VastaaPoista
 11. Onpas hieno kansio! Onnittelut ja varmasti on apua tuosta :)

  VastaaPoista
 12. Tuo kansio on todella hyvä ja
  antaa lapselle onnistumisen kokemuksia, mikä on niin tärkeä juttu!

  Kokemuksia kansiosta on työni puolesta ( lastentarhanopettaja olen).

  t.Leena

  VastaaPoista
 13. Anonyymi: Upeaa, että teillä ollut noista apua. Näitä on erilaisia, hurjan monenmoisia. Tämä on ns. suppea versio. Tällä aloitetaan. Katsotaan sitten mitten poika kehittyy jos tarvitsee laajempaa koulua varten.

  Anonyymi: Meillä oli kanssa itsetehty versio, hyvin suppea käytössä. Mutta niihin yksittäisiin kuviin jotenkin meni mulla hermot.
  Kiva kuulla, että sait tästä jutusta vinkkejä!

  Mimmi: onnea valmistumisesta! Ja kiva että tykkäät jutuistani.

  Erja: Kansio on upea! Ja uskon,että on paljon iloa ja apua.

  Laura V: Sinulla on sitten kunnolla kokemusta näistä. =)

  Päivi: Juu, näistä on apua! Meillä auttanut agressiossa tosi paljon. Ymmärtämiseksi tuleminen on tärkeää.

  Heli: pojallani tai siis molemmilla on Dysfasia. Siihen tämä auttaa, on helpompi tulla ymmärretyksi. Panttonilla on vaikea ymmärtää puhetta.Hän puhuu paremmin kuin mitä taas ymmärtää toisen puheesta.

  Merikuu: Kiitos!

  Leena: Tiedän, että kansio on suurena apuna tarhassa, minkä poika aloittaa elokuussa. Ymmärtäminen helpottuu kun on kuvat mihin nojautua.

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.