11.2.2011

Kuiturikkaat sämpylät

Löysin kaupasta itselle ihan uuden tuttavuuden;
Fibrex sokerijuurikaskuitua hiutaleina 400g pussissa.
Tämä sisältää 73% kuitua!!!
Hiilihydraatteja VAIN 5,5% 100g, eli tämä sopii laihduttajille, diabeetikoille sekä keliaakikoille myös.
Rautaa, kalsiumia sekä magnesiumia löytyy myös aivan hurjat määrät.
Tätä käytetään leivontaan, esim. leipiin ja sämpylöihin.
Toimii myös lihapullissa korppujauhon sijaan.
Ja se mikä ilahdutti tosi paljon, että tämä tekee sämpylöistä IHANAN pehmeitä ja auttaa leipiä säilymään tuoreina hiukan pidempään.
Todella suosittelen tätä!!!
Auttaa vatsaa toimimaan ihan huipulla tavalla.

Leivoin eilen sämpylöitä soveltaen pussissa ollutta ohjetta.
Ja tuli ihan mielettömän ihania!

Kuiturikkaat sämpylät:
25g hiivaa
0.5dl kasviöljyä (käytin kylmäpuristettua rypsiöljyä)
6dl vettä
1,5tl suolaa
1 rkl raakaruokosokeria
2,5dl Fibrexiä
n. 10dl jauhoja (Käytin luomujauhoja: 2dl kauraa, 2dl hiivaleipäjauhoja, 2dl täysjyvävehnäjauhoja sekä 4dl vehnäjauhoja.) Voit käyttää myös sämpyläjauhoja.
(Halutessasi voit lisätä sekaan esim. porkkanaraastetta. Itse laitoin n. 2dl. Sekä lisäsin 0,5prk luomu kermaviiliä kun oli avattuna jääkaapissa.)

Murenna hiiva ja liota se kädenlämpöiseen veteen.
Lisää öljy, suola, raakaruokosokeri, Fibrex ja n. puolet jauhoista. Vaivaa taikinaksi. Anna kohota liinan alla
lämpimässä paikassa n. 30min. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina notkeaksi. Anna nousta vielä hetki.
Leivo leiviksi tai sämpylöiksi.
Anna kohota peitettynä vielä 30min.
Paista sämpylät 225-250 asteisessa uunissa, keskiosassa 10-12min.

Nauttikaa viikonlopusta!
Minä suuntaan nauttimaan huomisista synttäreistäni Turkuun.

12 kommenttia:

  1. Aijai kun hyvännäköisiä sämpylöitä, pitäiskin taas leipoa :P

    Meillä kun on yksi keliaakikko perheessä, ollaan jouduttu paljon miettimään näitä kuitujuttuja. Gluteeniton ruokahan on luonnostaan aika vähäkuituista. Tämä sokerijuurikaskuitu on ollut yksi meidän suosikkeja. Kaksi ihan yhtä hyvää tuotetta on Hirvelän kaurakuitunen ja Semperin Pofiber perunakuitujauhe.

    Me muuten testattiin tätä sokerijuurikaskuitua lihamurekkeessa ja ei se kyllä ollut yksinään kaikkein paras vaihtoehto. Sokerijuurikkaan maku työntyi lihan läpi. Sen sijaan me ollaan käytetty korppujauhojen sijasta ihan kauraryynejä ja laitettu vähän joistakin näistä kolmesta kuidusta mukaan.

    VastaaPoista
  2. Näitä täytyy kyllä kokeilla viikonloppuna! Kiitos vinkistä ;)

    VastaaPoista
  3. Maria: Sämpylöissä en huomannut mitään erilaista makua. Oli aivan ihania!
    Tarvii kokeilla että miltä tuo maistuu lihan seassa.

    VastaaPoista
  4. Kiitos hyvän kuuloisesta vinkistä! Otetaan korvan taa :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos vinkistä. Pitää kans kokeilla. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Kiitos vinkistä, mukavia synttäreitä:)

    VastaaPoista
  7. Herkullisen näköisiä.

    Mukavaa Turun reissua!

    VastaaPoista
  8. Kiitos vinkistä! Näitä täytyy testata :)

    VastaaPoista
  9. Lämmi kiitos vinkistä, hetimiten pitää kokeilla =)
    Mukavaa viikonloppua juhlien merkeissä!
    -päivi-

    VastaaPoista
  10. Nam :o) Itseleivotut sämpylät on kyllä sitä parasta!! Mulla tuppaa vaan aina tulemaan (ja pullista myös) näkkäreitä noista... En ymmärrä, kun kakut ym leivokset onnistuu lähes aina..

    VastaaPoista
  11. Tulipas typoja!
    Kiva uutuus, tätä pitää kokeilla! Mikä lie alkuperämaa....?

    Soija-allergikkoa ärsyttää, kun on kummasti tungettu soijaa halpana proteiininlähteenä yhteen sun toiseen leivonnaiseen, mysliin ja muuhun ruokaan.

    Porkkkanaraasteestahan sa amuuten tosi hyvin kuitua mm. pitsapohjiin ja leipiinkin ;)

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.