24.10.2010

Voihan maali!

Olen tehnyt kaksi täyttä "työpäivää" talolla itsekseni.
Olen maalannut, maalannut ja vielä lisää maalannut.
Olen kasvoja myöten maalitahrojen peitossa.
Tuossa siis mun uusi look muutamaksi viikoksi...
Lasten makkarin kaksi isoa kaappia ovat nyt valkoiset.
Yksi ovi on myös saanut liitutaulumaalin ylleen, muut valkoista.
Osa huoneista on tapetoitu...
mutta miljoona asiaa tehtävänä vielä ennen muuttoa.
Ja mulla on alle kaksi viikoa aikaa....huoh!
Päädyimme tekemään "väliaikarempan" yläkertaan.
Siis pintaa laitetaan sen verran miellyttäväksi,
että jaksamme katsella sitä pari vuotta.
(Nykyistä värimaailmaa, oranssia, punaista, ruskeaa ja vihreää, ei jaksa katsoa yötäkään.)
Tuolloin teemme yläkertaan täydellisen remontin, sähköjä ja eristeitä myöten.
Eli minä sitten yksin tuota yläkertaa nyt remppaan...
Saas nähdä tuleeko yhtään siedettävä lopputulos,
varsinkin kun tarkoitus tehdä tuo SUPER vähällä rahalla.
Jos ei muuta, niin saan ainakin super kipeän selän, lihakset ja iloisen kirjavan ihon.

Ps. Kuvia koitan saada teille ensi viikolla räpsittyä.
Keskiviikkona menen takaisin sinne hommiin.,
siihen asti pakkailua tiedossa täällä kaaoksessa.
Rankkaa, mutta niin ihanaa tää kyllä on!!!!

17 kommenttia:

 1. Uusi lukija ilmoittautuu. :)

  Tsemppiä muuttoon ja remppaan. Varmasti on rankkaa, mutta kyllä se työ sitten tekijäänsä palkitsee. :)

  VastaaPoista
 2. Sirkku: Kiva kun olet löytänyt blogiini! Juu, rankkaa on, mutta nautin täysillä joka hetkestä!!!! Ihanaa rempata omaa taloa. =)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, vaikkakin rankaa! Muistan nuo samaiset maalaamiset kolmen vuoden takaa, ennen kun pääsimme muuttamaan. Se on tosiaan aika rankaa, mutta ihana palkitsevaa! Tsemppia! Jään innolla odottamaan kuvia:)

  VastaaPoista
 4. Sun blogia seuranneena voisin veikata että sun pikarempan jälkeen talossa asuu helposti sen pari vuotta kunnon remonttia odotellessa :)

  VastaaPoista
 5. Ida-A: Kiitosta vaan. =) Toivotaan et tulee hyvä, tai ainakin siedettävä. Kun saisin päätettyä että miten ja millä värillä noita ongelmakohtia korjailen...

  VastaaPoista
 6. No vau! Kyllä olet taitava, kun pystyt yksin remppaakin tekemään. Itse en osaisi, mut onneksi mies osaa. On varmaan huippua päästä vihdoin unelmataloansa kunnostamaan ja sisustamaan? Mukavia muutonodotuspäiviä :))

  Minnie

  VastaaPoista
 7. Minnie: Mieheni ei ole remonttimiehiä, mutta vahtii mielellään lapsia. Isommatkin rempat tarkoitus tehdä niin, mutta isäni avustuksella. Eli isäni ja mä sit rempataan kun mieheni on lasten kanssa. Ja mä teen MIELELLÄNI! Rakastan remonttihommia. =)
  Taitavuudesta en tiedä mitään...

  VastaaPoista
 8. Maalaaminen on rankkaa, mutta kivaa siinä mielessä, kun tuloksen näkee heti. Maali vaan on yllättävän kallista, varsinkin jos sitä tarvitsee suuria määriä.

  Ja maalilla saa ihmeitä aikaan. Mä maalasin viime kesänä meidän (uuden) mökin lastenhuoneen ja vierashuoneen (kaikki muu jäikin sitten ensi kesään...) ja ne on nyt kuin uusia huoneita. No esim. vierashuone oli alkujaan oranssi-ruskea...

  Mun ex:n veli ei myöskään ollut remonttimiehiä, niinpä vaimonsa teki heillä mm. keittiörempan lähestulkoon yksin :D . Tekemällä oppii.

  Joulu uudessa kodissa, aika ihanaa eikö? :)

  nina

  VastaaPoista
 9. Nina: Joulunlaittoa kyllä odotan todella paljon!!! Ensin remppa, sit muutto ja kaiken paikalle laittaminen. Varmaan marraskuun lopulla alan laittamaan joulua, lasten synttäreiden jälkeen. Nekin kun tartteis järjestää sukulaisille tässä...
  Maali kyllä maksaa, mutta aika vähän sit taas siihen nähden mitä sillä saa aikaan ja miten paljon.
  Tapetit on kalliita. Niitä nyt vain alelaareista olen ostanut n. 5e/rulla hintaan.
  Pyrkimys on, että kaksi makkaria, pieni aula ja rappuset rempattais n. 200e yhteensä.

  VastaaPoista
 10. Onneksi remontti onnistuu pienelläkin rahalla. Meillä on tähän mennessä kaikki rempat tehty pienellä budjetilla, koska erillistä remonttilainaa ei haluttu ja remontit tehdään "ylimääräisellä" (säästetyllä) rahalla.
  Väliaikaisremontti kuulostaa hyvältä, mutta kokemuksesta sanon, että jos on yhtään samanlainen kaikkimullehetinyt, kuin minä niin 2vuotta vaihtuu aika nopeasti muutamaan kuukauteen ;)
  Toki yläkerran täysremontti on sen verran iso projekti ettei sitä ihan tuosta vaan tehdä. meilläkin odottaa revitty yläkerta kevättä, että päästään repimään kattoa ja eristämään sitä uudestaan.

  Remontti-iloa ja jaksamisia!!

  p.s. Laitoinkin jo vastauksen blogiini, mutta maali oli siis sävyltän teknoksen s 3500-n ja maalasimme betoluxin akvalla. Toivottavasti löytyy mieleinen harmaa :)

  VastaaPoista
 11. Lotta: käsittelitkö portaita jotenkin ennen maalausta?
  Eli meillä on vuosikymmeniä vanha vihertävä maali alla. Askelmissa on muovimatto ja metallikynnys tällä hetkellä. Ne siis poistan.
  Mietin että pitäiskö tuo maali poistaa ja hioa portaat...vai maalaanko vaan kylmästi päälle?
  Mikä ero muuten Betoluxin akvassa ja Betolux lattiamaalissa on? Kun kuulen että toiset käyttää toista ja toiset toista...
  Pitää mennä vähän kyselemään sieltä maalikaupasta myös ohjeistusta...

  VastaaPoista
 12. Lotta: Meillä kyllä taitaa se pari vuotta mennä ennenkuin teemme yläkerran kunnolla. Siihen asti jaksan kyllä odottaa kun saan pinnat vaaleaksi. Omat huonekalut ja kuosit tekee niin paljon, ettei pieni rumuus sitten enää haittaa. =)
  Nyt mulla räjähtäis pää jos joutuisin tän hetkisten värien kera asumaan...tarvii kyllä valaista teitä kuvien kera nykyista "kauneutta".
  Budjetti yläkerralle portaineen on n. 200e. Eli tosi vähän. ONNEKSI olen löytänyt vaaleita tapetteja 5e/rulla.
  Alakerta on keittiötä vaille valmis.
  Meille kelpaa nykyiset tummat laminaattilattiat enkä ala niitä vaihtamaan. En jaksa. Alla kun ei ole puuta. Muuten kyllä houkuttais...
  Sanbergin tapetteja laitan pariin seinään vähitellen.
  Keittiö rempataan kokonaan ensi kesänä ja tehdään aitaa ja maalaillaan talon kuisti loppuun.
  Kellaria laitetaan sit seinä ja "huone" kerrallaan kun jaksetaan ja on rahaa. Ei kiirettä!

  VastaaPoista
 13. Meillä oli portaissa niin hyvä maali pinnassa, että riitti kevyt hionta. Jos maali on paljon lohkeillut ja hilseillyt, niin sitten kannattaa poistaa enemmän.
  Betolux akva on vesiliukoinen eikä siis haise ja kuivuu todella nopeasti. Oisko ollu tunnin päästä uudelleenmaalattavissa ja seuraavana päivänä käyttöönottokuiva. Se lattiamaali kun haisee karmeelta ja kuivumisaika on monta päivää. Jos on aikaa odotella, niin mikäs siinä sitten,mutta asutussa talossa ja varsinkin lapsiperheessä tuo akva on mun mielestä ehdoton :) Portaat kyllä taidettiin maalata jollain muulla, kun yläkertaan ei tarvinnut päästä.

  Juu kyllä sitä aina pari vuotta jaksaa odottaa, kun saa pienen vaalennuksen pintoihin ensin :) Halvalla oot tapetteja löytänyt, juuri selailin kivoja tapetteja joita himoitsen olkkariin ja yksi rulla maksoi n40e ja yhdestä rullasta valmista seinää olisi tullut vain 1,5metriä! koko huoneen tapetoimiseenhan menisi omaisuus! huhheijjaa. vaihdetaan (tai lykätään) siis tapetointisuunnitelmaa ;) Meillä on kellari ja yläkerta kokonaan remontoimatta ja ihan hirveä hinku olisi saada ne jo kuntoon. Harmi vaan, että niihin menee vähän enempi rahaa, kun kellaristakin on poistettava vanhat aspestiputket ja kaikki pinnat menee melkeinpä uusiksi. Lisäksi lattialämmitykset ja samaan syssyyn pitäisi uusia koko lämmitysjärjestelmä... Lottovoitto vois olla tarpeen :D Mutta hiljaa hyvää tulee...

  VastaaPoista
 14. Lotta: Meillä kanssa kellari täysin rempattava, meillä ei siis ole saunaa tällä hetkellä.
  Ja tietty yläkerta tarvii laittaa sähköineen päivineen. Eli rempattavaa riittää.
  Pihaan halutaan autotalli 5v sisällä.
  Ei mekään otettu remppalainaa. Mutta otamme sitä parin vuoden päästä sitten isompia remppoja varten. olis vielä n. 20000e varaa ottaa lainaa, joten ei sen puoleen huolta. Katsotaan miten pitälle päästään omin varoin. =)
  Ja ne tapetit on ihan yksivärisiä, mutta kauniita. Makkariin luonnovalkoista, hiukan helmiäispintaista. Noi olleet 39e/rulla, nyt poistossa 5,9e. Ostin tuota tänään lisää, eli makkari ja rappusten yläosa tulee tuolla.
  Kyllä halvallakin voi päästä pinnoissa. Ainakin niin että jaksaa odotella sitä oikeaa KUNNON remppaa. =)

  VastaaPoista
 15. Lotta: Meillä ei tarvitse onneksi tehdä salaojituksia eikä lämmitysjärjestelmää enää. Ne tehty jo!
  Kellarissa tehdään pääosin pintaa. Myöhemmin tulee sauna, sitten joskus, ehkä. Paikka sille jo on, mihin putket ym jo vedetty. =)
  Kattoon tarvitaan lamppuja varten sähköt. Portaat tarvii saada turvallisemmaksi, ehkä puukuoret betonin päälle? Katsotaan mitä keksitään ja voidaan tehdä ja milloin.

  VastaaPoista
 16. Se on kyllä jo suuri helpotus, ettei salaojia tarvitse tehdä. Meillä tehtiin vuosi sitten ja oli kyllä tuskainen projekti! No, nyt ne on tehty ja pihakin koki muutoksen samalla :) Olen myös miettinyt kellarin portaita, että mitä sen betonin päälle laittais. Alkuun meinasin samaa laattaa kuin lattiaankin, mutta laatta on kyllä tosi liukas.. Puu olis kyllä ihan hyvä vaihtoehto :) Mikä lämmitys teillä siellä on? Tää menee ihan kaksinkeskusteluksi ;)

  VastaaPoista
 17. Tosi kiva seurata tätä keskustelua kun meilläkin jo 6-vuotinen suhde rintamamiestaloon:)
  Samalla lailla mekin tehtiin että alkuun vaan pintaremonttia(meni monta litraa valkoista maalia:)ja parin vuoden päästä sitten purettiinkin koko yläkerta
  (ja ennen sitä tietty kattoremontti:).
  Lämpimästi voin suositella että ensin asuu jonkin aikaa talossa ennenkuin alkaa kaataan/rakentaan seiniä! Meille tuli yläkertaan kahden makkarin sijasta kolme+vessan tilalle kunnon kylpyhuone:)

  VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.