14.8.2010

Nami piirakka

Tämä mustikkapiirakka on se herkkupiirakka.
Siis hiukan makeampi kuin edellinen ohje.
Tämä vie oikeasti kielen mennessään.

Ohjeessä voi käyttää ihan tavallisia vehnäjauhojakin,
mutta sen maun tähän pohjaan juuri tuo tuo mantelijauhe ja tattarijauhe.
Samoin sokerina voi käyttää tavallista valkoista sokeria,
mutta sen erilaisuuden tuo juurikin tuo yhdistelmä erilaisia jauhoja ja
tämä raakaruokosokeri.

Tavallisista kaupoista saa, mutta kalliiseen reilu 5e/kg hintaan.
Lidl kaupasta löysin tämän ja vielä reilunkaupantuotteen, hintaan 2,5e/kg.
Meillä siis leivotaan täysin tuolla sokerilla, harvemmin, vähemmällä määrällä,
eli loppujen lopuksi tulee samanhintaiseksi.
Suosittelen kokeilemaan!

Namipiirakka: (gluteeniton)
 150g voita
 1,5dl raakaruokosokeria
1 muna
2,5dl jauhoja(1dl mantelijauhoja, 1dl gluteeniton jauhoseos, 0,5dl tattarijauhoja)
tl vaniljasokeria
tl leivinjahetta
täyte:
1prk rahkaa (tai kermaviili, ei mehua, 1 muna sekaan tuolloin)
2rkl omena- tai anansmehua
0,5-1dl raakaruokosokeria (maun mukaan)
n.4dl mustikoita
voiteluun voita ja  kookoshiutaleita

TEE: vatkaa koneessa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää vaahtoon tasaiseksi sekoittaen.
Voitele vuoka ja ripottele kookoshiutaleita päälle.
Painele taikina käsin tai kauhalla vuokaan, hiukan reunoja kohottaen.
PAISTA pohjaa yksinään n.5min n.200astetta.
Sekoita tällä välin rahka,mehu ja sokeri sekaisin.
Jos käytät pakastemustikoita, laita sekaan rkl perunajauhoja.
Ota vuoka uunista, ripottele mustikat tasaistesti. Päälle tulee täyte tasaisesti.
Paista 200astetta n. 20min. Kunnes reunat on kauniin ruskeat ja keskusta suht hyytynyt.
Anna jäähtyä ja tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Ps. Tuo valkoinen upea Arabian wanha vuoka on kirppislöytö 3e hintaan.
Samoin emalinen pieni ämpäri 1e, molemmat Hietsusta Hesasta.

4 kommenttia:

  1. Kivan oloinen ohje, kokeilen huomenna. Minulla keliakia joten vehnäjauhot eivät käy ja jokainen uusi ohje tervetullut :)
    -satu t

    VastaaPoista
  2. Satu t: kiva jos resepti ilahdutti...edes yhtä. =)
    Kerro miten onnistui. Tuo maistuu niin hyvälle vaniljajäätelön kera. Pohjassa kun on sellainen hiukan "toffeemainen" maku. Toivottavasti onnistuit hyvin!

    VastaaPoista
  3. Tein kaksi piirakkaa, toiseen laitoin mustikoita ja toiseen pieniksi pilkottuja nektariinin palasia, mustikka parempaa :)

    VastaaPoista
  4. Satu: Kiva jos onnistui! Mustikkapiirakka on kyllä namia. Tarpeeksi vaan mustikoita niin hyvää on. =)

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.