23.5.2010

Muffinssit


Tein itselleni gluteenittomia herkkuja.
Pyöräytin ihan päästä tälläisiä suklaamuffinsseja.
(Oikeasti pitäisi sanoa kaakaomuffinsseja...)


Näistä tuli oikeasti aivan uskomattoman hyviä!
Yhtä hyviä kuin miltä näyttävät.
Ja nämä hupeni myös muiden suihin...vaikka olivatkin minulle.
Ei tarvinnut pakastaa myöhempää varten.

Nyt tuota ohjetta aloin miettimään...suurinpiirtein näin nämä tein:



♥ voi 200g
♥ raakaruokosokeri 2,5dl
♥ kananmuna 2 kpl
♥ gluteeniton jauhoseos 2dl
♥ mantelijauho 1dl
♥ tattarijauho 1dl
♥ tumma kaakao 2 runsasta rkl
♥ luomumaito 2dl

♥ leivinjauhe 2tl
(Lisää halutessasi 2tl psylliumia ja 1 tl Ksantaania koostumuksen parantamiseksi)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
Sekoita jauhot sekaisin. Lisää vaahtoon maidon kanssa vuorotellen.
Paista n. 200c ehkä 20min. (Otin pois kun näyttivät hyviltä)
Paistoin sellaisessa metalisessa muffinssipanussa missä oli vuoat alla.

Päällinen:
2rkl voita, sulata.
Sekaan tl fariinisokeria, anna sulaa sekaan.
2tl vaniliinisokeria+ rkl tummaa kaakaota.
Vetta lusikalla tarpeen mukaan ja sekaan tomusokeria.
Sekoita kunnes sopivaa, vettä ja sokeria sit vaan lisää tarpeen mukaan.
Laita kuorrute JÄÄHTYNEIDEN muffinssien päälle.

5 kommenttia:

  1. Voi että on hyvän näköisiä. Itse oon niin laiska vaan leipomaan. Pitäis useammin, koska yllättävän nopeasti niitä sitten tekee kun vain aloittaa. Täällä kyllä asuu niin monta herkkusuuta, että ei ne meilläkään kauan kaapissa säilyisi ;b

    VastaaPoista
  2. Kiitos gluteenittomasta ohjeesta, kokeilen...
    -satu

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.