Tässä masuystävällinen sekä gluteeniton mustikapiirakka alá minä.
Tarjoan tämän kanssa aina Oatlyn kauraista vaniljakastiketta.
(Tämä ei ole gluteeniton mutta täysin laktoositon, ei sisällä maitotuotteita ollenkaan.)
Niin täydellisen hyvää ja heti valmista.
Mustikkapiirakka:
150g voita
0,5dl raakaruokosokeria
1muna
1dl mantelijauhoa
2dl tattariajauhoa
tl leivinjauhetta
0,5prk rahkaa
Täyte:
2dl luomu kermaviiliä
1muna
2tl raakaruokosokeria
tl vaniljasokeria
4dl mustikoita
2tl perunajauhoja
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vaahtoon.
Sekoita rahka sekaan.
Sekoita kuivat ainet keskenään.
Lisää vaahtoon.
Voitele vuoka ja jauhota. (Minä käytin korppujauhojen sijaan kookoshiutaleita.)
Laitan pohja paistumaan uuniin siksi aikaa kun teet täytteen.
Sekoita täytteen aineet sekaisin. Mustikan sekaan vain perunajauhot.
Ota pohja pois uunista.
Lisää mustikat piirakan päälle. Ja tämän päälle täyte tasaisesti.
Paista uunin keskitasolla 200C n. 20min, kunnes reunat ruskettuu kauniisti.
Nam, hyvältä näyttää, kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaHyvältä näyttää, pitää kokeilla sun ohjetta.
VastaaPoistaHurmaava piirakka ♥
VastaaPoistaTämä ei ole super makea.
VastaaPoistaOikeassa ohjeessa kun on dl sokeria pohjaan sekä samoin täytteeseen. Minusta liikaa.
Eli makeutta voi hyvin lisätä halutessaan. =)
Samoin jauhoja voi käyttää ihan vehnää tuon tattari ja mantelijauhon sijaan.
Nam hyvältä näyttää -kiiokset ohjeesta ja vinkistä vaniljakastikkeeseen :)
VastaaPoistaVoita ei kyllä passaa käyttää jos haluaa maidotonta, laktoositonta kyllä saa, kun ostaa oikeanlaista voita. Maidonta saa kun käyttää vaikka Sunnuntain margariinia, sitä hopeanväriseen kääreeseen pakattua.
VastaaPoistaAika herkulta kyllä vaikuttaa!
Mä haluan HOMOGENOIMATONTA, en enää laktoositonta. Mun "laktoosiintoleranssini" kun onkin ns. maitotautia, eli en kestä homogenoituja maitotuotteita.
VastaaPoistaJa voi siis ei ole. =)
Joo, mulla on ihan sama ongelma. Homogenoimatonta maha kestää, mutta homogenoitua ei...
VastaaPoista