20.4.2010

Masu tykkää MUFFINSSIT

Tein omasta päästä tälläisiä vatsaystävällisiä muffinsseja.

Nämä ovat täysin gluteenittomia (jos jätät nuo leseet pois ja korvaat esim. gluteenittomalla jauholla tai lisää tattariajauhoja) ja suht vähähiilarisia.
Tai ainakin siis vähemmän kuin normaaleissa muffinsseissa.

100g voita
2-4rkl luomu raakasokeria (tein tuolla 2rkl ja viimeksi 4rkl, eli oman maun mukaan)
1rkl fariinisokeria
2kpl munia
3rkl ruis tai vehnäleseitä TAI gluteenitonta jauhoa
1dl mantelijauhoja
0,5dl tattarijauhoja
1reilu tl leivinjauhetta
1tl vaniilinisokeria
0,5dl rahkaa
100-150g mustikoita

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Lisää seokseen.
Lisää rahka sekaan.
Mustikat lisäksi sekaan kevyesti sekoittaen.
Lusikoi muffinssivuokiin.
Paista 200c astessa n. 15-20min. (En muistanut aikaa katsoa kun otin pois...)
Tästä tulee n. 10 muffinssia.

Nämä on hyviä, mutta ei SUPER herkkuja.
Koska näissä on reilusti vähemmän sokeria eikä sisällä yhtään vehnää.
Tykkäsin tosi paljon ja masuni tykkää myös.
(En kestä vehnää tällä hetkellä ollenkaan vaikka mulla ei ole keliakiaa.)

3 kommenttia:

  1. Moikka! Pieni korjaus, jos laitoin ruis- tai vehnäleseitä, niin silloin ne eivät ole gluteenittomia... Mutta terveellisemmälle versiolle kuulostaa :)

    VastaaPoista
  2. Totta tosiaan, sen voi jättää pois ja korvata vaikka gluteenittomalla jauholla. =) Tuota käytän myös. Leseitä kestän itse.

    VastaaPoista
  3. Mulla on ärsyyntynyt suolisto ja se reagoi milloin mihinkin. Niin terveelliset kuidutkin saattavat joskus tehdä pahoja oireita.
    Meillää ei siis syödä päivittäin leipää. Ruikkaria on aina pakastimessa ja vaalea leipä tehdään itse.

    Mutta makoisilta nuo kyllä näyttävät!

    VastaaPoista

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.