11.4.2009

Iloista Pääsiäistä!






Mehevä omenakakku



♥ 150g margariinia
♥ 1dl fariinisokeria
♥ 1dl sokeria
♥ 2 kananmunaa
♥ 4dl vehnäjauhoja
♥ 1tl leivinjauhetta
♥ 1tl soodaa
♥ 2tl kanelia
♥ 0,5tl inkivääriä
♥ 2kpl hapanta omenaa raastettuna esim. Granny Smith, yht n. 300g
♥ 1dl omenatäysmehua

Kuorrutus:
♥ 0,5rs n.100g tuorejuustoa esim. Philadelphia
♥ 1rkl omenatäysmehua
♥ 1dl tomusokeria
♥ 0,5tl vaniliinisokeria

Koristeeksi:
Sopii melkein mitä tahansa, esim. Marianne rouhetta, pistaasirouhetta, nomparelleja, suklaalastuja ym.


1. Vaahdota rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja raasta omena.
2. Lisää jauhoseos taikinaan omenaraasteen sekä mehun kanssa vuorotellen.
Sekoitan vain sen verran että kaikki sekoittuu tasaisesti.
3. Kaada korppujauhotettuun ja voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 50-60min alatasolla.
4. Valmista kuorrutus. Mehua voi lisätä lisää tarpeen mukaan. Kuorruta jäähtynyt kakku ja koristele mieleiseksi.


Kuvassa tyttäreni tarhassa tekemä kananen. Valmistunut Bliw saippuasta.



IHANAA PÄÄSIÄISTÄ SINULLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun piipahdit ja jätit viestin, ilahduttaa aina.
Positiivisuus tarttuu, samoin negatiivisuus.
Haluan blogissani tuoda hyvää mieltä, myös sinulle.